lenczewski Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Ile trzeba poświęcić nocy aby uruchomić sklep na prescie? wgranie plików na serwer: 30 min instalacja: 10 min konfiguracja: 1h dodawanie produktów... ...i sklep działa. własne plug-iny, czy szablon to inna bajka. aktualną wersję z polskim tłumaczeniem, dodatkami znajdziesz na polskiej stronie presty: https://www.prestashop.pl/pliki.html Ogólnie (mam wrażenie), że Prestashop dosyć prężnie się rozwija wiec chyba warto się tym zainteresować. (z a drugiej strony wydatek 100, czy 200 pln na jakiś plugin to chyba nie jest wygórowana cena - za coś co działa !!! Ciekawym rozwiązaniem które odróżnia Preste na pierwszy rzut oka od innych skryptów sklepów jest ajaksowy, flashowy, javascript (no właśnie, jaki?) motyw ruchomego modułu koszyka (niestety zadne dema nie działają, zwłaszcza w Polsce). Ta falująca ramka wraz z koszykiem do którego leci jest the best. Jak to jest zrobione zwykły JS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 jak ciężko/kosztowne byłoby zmajstrowanie podobnego ustrojstwa w VM czy Gekosale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4lc Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 mi się wydaje że ten plugin nie jest konieczny, różnica między zakupami niezarejestrowanego użytkownika a zarejestrowanego to tylko jedno pole (z hasłem) a ten plugin działa na takiej zasadzie że tworzy i tak konto w tle Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczur Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Wgranie plików można przyspieszyć - wgrywa się plik zzipowany i potem w adminie (przynajmniej w DirectAdmin tak jest) rozpakowujemy pliki na serwerze. Wiem, że nie dla wszystkich to jest oczywiste dlatego to napisałem. Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh0tek Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 https://bering.pl/ Korzystam www.controlsys.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orelob Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lords Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Skomplikowana budowa presty to chyba jakiś żart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titaN Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Dokładnie, porównanie osc do presty pod kątem przejrzystości kodu i łatwości wprowadzania swoich udogodnień jest wręcz bez sensu. Osc to śmietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krypod Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Człowieku !!! Ty chyba nie miałeś styczności z Prestashop !!! O ile Gekosale to na prawdę chaos dla kogoś z zewnątrz to Prestashop jest chyba jednym z najbardziej przyjaznych systemów pod względem przejrzystości kodu... Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" Sklepy Prestashop, Strony www Bydgoszcz - zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l-web Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Czy ktoś próbował optymalizować prędkość ładowania się sklepu? Chodzi mi o gruntowną modyfikację skryptu sklepu i modułów. Wszystko to, by przyspieszyć ładowanie się całego sklepu. To było pytanie stricte retoryczne A pytanie główne brzmi, czy można przyjąć za wykładnik punktację Google Page Speed Score i czy 88/100 już jest zadowalającym wynikiem? Przy wersji sklepu mocno obrośniętej w grafikę i masę różnych skryptów JS. Początki są zawsze trudne...może je osłodzić tylko konstruktywna krytyka Pozycjonowanie Szczecin | Linki sponsorowane Szczecin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baloo Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Człowieku Ty chyba nie miałeś styczności z Prestashop O ile Gekosale to na prawdę chaos dla kogoś z zewnątrz to Prestashop jest chyba jednym z najbardziej przyjaznych systemów pod względem przejrzystości kodu... Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" Zgadzam się z kolegą w 100%. Prestashop to prosty i przyjazny skrypt sklepu Balustrady Wrocław - Balustrady bezpieczne, trwałe i dekoracyjne. Balustrady ze stali nierdzewnej oraz balustrady kute dla Twojego domu Bezpieczne i wygodne foteliki samochodowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alumilut Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 https://bering.pl/Korzystam Fajny skepik Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klonos Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Jak do tej pory najlepiej oceniam ten system przyjmując kryterium dla małych i średnich sklepów. Problemem może być brak niektórych modułów, ale można je dopisać bądź najgorszym wypadku dokupić. Styczność miałem i mam cały czas m.in. tutaj: https://knockout-shop.pl Podłogi drewniane: parkiet Warszawa, parkiet z drewna. Kominki tradycyjne, kominki z płaszczem wodym, wkłady kominkowe wszystko w e-dom24.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek1 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 ostatnio przerzuciłem się na preste i jestem bardzo zadowolony. fajne sklepy można zrobić. zabawki dla dzieci - zabawki dla dzieci cover band - cover band Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 sam mam sklepy na preście i jestem zadowolony można z nim zrobić wszystko niebawem otwieram nowy - jak otworzę dam znać. Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.