Łukasz Gugała Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam, Napisałem ostatnio dosyć duży system (nie ma co ukrywać - spamerski, ale ja to to tylko pisałem ) do reklamy stron WWW. I problem jest taki, ze chciałbym, aby uzywać go mogły osoby tylko na domenach zadeklarowanych przy kupnie. Jedna kopia skryptu = jedna domena. Osób nie jest duzo - około 10, w miare zaufanych, jednakże może sie komus kopia wyśliznąć z rąk i skuteczność systemu diametralnie spadnie jak się dorwią pokemony. Aby sprawdzać poprawność domeny podczas działania skryptu po stronie kienta, apliakcja będzie musiała się łączyć z API w moim serwisie. Sprawdzanie nie będzie zbyt czeste - jeden raz dziennie, ale jakiekolwiek przerwy w działaniu aplikacji po stronie klienta, przez to, że serwer API nie odpowiada nie wchodzą w grę. Interesuje mnie wykup najlepszego, umieszcoznego w Polsce serwera. Może być shared, ważne by był sprawdzonej firmy. Myslałem o nq.pl . Co mi o nich powiecie? Może znajdę coś lepszego? Pozdrawiam, Łukasz Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 niestety twoje zalozenie pt "calkowicie bezawarjny hosting" jest niewykonalne . pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Może 2 dedyki w różnych DC + cluster? "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wszystko ginie Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Może lepiej rozłożyć odpowiedzialność na dwa serwery? I odpytywać zapasowy, jeśli podstawowy nie działa. Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lords Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 nie lepiej tym zabezpieczyć: https://www.ioncube.pl/ ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Napsiałem w opisie tematu "Moze nie całkowicie, ale.." - nie mymagam uptime 100%, bo to niewykonalne. Co do ioncube, tym to tylko zaszyfruję. Co do 2 serwerów - jest to myślę bardzo dobre rozwiązanie! Super pomysł! Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lords Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 z tego co widze to wersja pro ma ograniczenie do IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 z tego co widze to wersja pro ma ograniczenie do IP Nie rozumiem w kontekście czego mówisz? Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Er! Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jak używasz ioncube to możesz dodawać do skryptu plik licencji i w nim odpowiednio zaszyfrowaną nazwę domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mam wersje Basic i nie zamierzam kupować innej. Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lords Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 źle napisałem, chodziło mi o domenę możliwość przypisania skryptów do konkretnej domeny lub domen (dostępne w wesjach Pro oraz Cerberus), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Musze znaleźć hosting i o tym jest temat Nie będe bawił się z wersją Pro IC kiedy mam cały system zabezpieczenia apikacji gotowy i czekający na wdrożenie. Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lords Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 luz, nie namawiam przecież, ale podałem alternatywę jeśli chodzi o hosting to prohost.pl mogę polecić i nazwa.pl (wbrew temu co o niej wypisują mam tam sporo stronek i zero problemów). Mam sporo różnych hostingów ale te 2 wypadają najlepiej jeśli chodzi o bezawaryjność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3rn3l Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Musze znaleźć hosting i o tym jest temat Nie będe bawił się z wersją Pro IC kiedy mam cały system zabezpieczenia apikacji gotowy i czekający na wdrożenie. Ja działam z jednym softem na podobnej zasadzie. Od razu zacznę, że każdy soft idzie obejść (bo zaraz mi tu mądrale będą pisać, że łatwy do obejścia). Działam tak: hosting wykupiony na home.pl (fakt drogi ale stabilny). Soft odpytuje moj hosting i zapisuje w XX ostatnia probe polaczenia. Jesli sie nie polaczy, to probuje za 1h. jesli sie nie uda polaczyc przez okreslony czas to leci mail do mnie z taka informacja i soft dziala dalej. Jesli sie polaczy to pobiera info o licencji (czy moze dzialac poprawnie). jesli termin minał i odp. bedzie negatywna, to wtedy soft blokuje wyswietlania i pokazuje jakis komunikat stosowny. Wazne jest to abys nie wylaczal softa w przypadku nie udanego polaczenie.... Pewnie ze to idzie obejsc, ale jest to jakis sposob.... Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wazne jest to abys nie wylaczal softa w przypadku nie udanego polaczenie.... Ciekawa i trafna uwaga. Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.