Pshemyslav Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 @bori 79 i to jest dobry pomysł, gdyby system losował ciąg 150-160 znaków wyrwane z całego opisu i wtedy dokonywał sprawdzenia. Odwiedź katalog stron TUNO.pl Szkoła tańca FEN - Warszawa Pompy ciepła Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Lepiej byłoby gdyby losował dowolny fragment czy jakoś tak. Ależ losuje zdania właśnie Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Powiedzmy, że mamy zdanie 120 znaków - system bierze ciąg znaków z tego zdania i kolejne 30 z następnego czy też szuka zdania co najmniej 150 znaków (od kropki do kropki)? Jeżeli przypadek pierwszy to dobrym rozwiązaniem jest tworzenie zdań ok 90-120 znaków, wtedy nawet jeżeli w kolejnym opisie pierwsze zdanie się powtórzy, prawdopodobieństwo, że powstanie opis z takim samy pierwszym zdaniem oraz takim samym początkiem drugiego znacznie spada. Opcja nr 1 Nie ma co kombinować - system jest bardzo skuteczny iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemyslav Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) @moskit ja dopiero będę dodawać opisy, wolałem zapytać się wcześniej niż zmarnować czas ryzykując odrzucanie. Planowanie kolejności działań to podstawa:) @General_Depet planuje zaatakować katalogi z grupy Intelekt (tajny kod otrzymałem) i nie chcę 'podpaść' zbyt mało unikalnymi opisami (według systemu sprawdzającego) stąd pytanie jak je najlepiej wymieszać nie spędzając 2 nocek przy ich tworzeniu. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Pshemyslav Odwiedź katalog stron TUNO.pl Szkoła tańca FEN - Warszawa Pompy ciepła Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Bez obaw - nawet jak podpadniesz to wpierw tylko zwracam uwagę iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemyslav Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 OK wszystko jasne, dzięki za wyjaśnienia. Odwiedź katalog stron TUNO.pl Szkoła tańca FEN - Warszawa Pompy ciepła Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moskit Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Poza tym unikalność to nie jedyny problem, z którym się spotkasz:D Moderatorzy czasami potrafią mocno zaskoczyć Blasty Xrumer - Podlinkuj skutecznie wpisy w katalogach, preclach, profile, zaplecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bori79 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Kiepskie opisy piszecie pod mieszarkę Generalnie sporadycznie mi się zdarza że strona leci za nieunikalny opis. Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki: KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moskit Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 <koniec przerwy reklamowej bori;)> czy ktoś tu napisał, że odrzucają mu częściej niż Twoje "sporadycznie" ? Możecie wyczyścić ten offtop Panowie moderatorzy Blasty Xrumer - Podlinkuj skutecznie wpisy w katalogach, preclach, profile, zaplecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemyslav Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Cóż pozycjonowaniem zajmuje się kilka lat i również rzadko mi się zdarza odpaść za nieunikalny opis. Jednak wcześniej chyba nie było katalogów sprawdzających automatycznie i drobne zmiany wystarczyły. Teraz unikalność ocenia 'maszyna' i chciałem wiedzieć co brać pod uwagę w takim przypadku. Tak na marginesie przydałby się (chyba, że już jest) skrypcik do samodzielnego sprawdzania niepowtarzalności. Z 10 okienek na wklejenie różnych opisów, ustalana wartość zakresu sprawdzania ilości znaków w kolejności (w tym przypadku 150) i programik leci i ewentualnie zaznacza właśnie 150 znakowe fragmenty powtarzające się w opisach. Kurde chyba się za to zabiorę Odwiedź katalog stron TUNO.pl Szkoła tańca FEN - Warszawa Pompy ciepła Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 To jest sprawdzenie w obrębie danego jednego katalogu, czy np. mając kilka SEOków, sprawdzenie jest we wszystkich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemyslav Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Dla jednego katalogu?? Nie tylko w jednym katalogu ale ogólnie sprawdzenie powtórzeń w internecie (jeżeli takie opisy będą już zaindeksowane) sprawdzacz zwróci false czyli brak możliwości dodania wpisu Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Pshemyslav Odwiedź katalog stron TUNO.pl Szkoła tańca FEN - Warszawa Pompy ciepła Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ok, czyli rozumiem, że pyta o to google, ale w takim przypadku jak pytań jest dużo naraz to chyba serwer może dostać tymczasowego bana od google ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemyslav Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 General_Depet wyjaśnił, że z opisu jest losowany ciąg 150 znaków do porównania. Dla każdego opisu następuje jedno zapytanie. Naprawdę trzeba by ostro przesadzać z ilością zapytań na raz żeby dostać bana. Przy tym sprawdzaniu raczej nie ma takiej możliwości. Odwiedź katalog stron TUNO.pl Szkoła tańca FEN - Warszawa Pompy ciepła Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 No nie wiem, ja dostaje nawet czasem captche od google do wypełnienia kiedy normalnie ręcznie sprawdzam dużo fraz, ale może jak ktoś moderuje tak do 50 wpisów dziennie to nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Ok, czyli rozumiem, że pyta o to google, ale w takim przypadku jak pytań jest dużo naraz to chyba serwer może dostać tymczasowego bana od google ? Spokojnie - żądanie NIE IDZIE z serwera tylko z TWOJEGO komputera a Google znakomicie rozpoznaje co jest userem a co nie Zresztą dziennie moderuje kilkaset wpisów i jeszcze ani razu bana na IP za takie odpytywanie nie dostałem Edytowane 27 Stycznia 2011 przez General_Depet iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi