Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Tak - od wersji 1.4 można definiować "tajny kody" dla każdej z grup wpisów ;)

Dobre dla zaprzyjaźnionych katalogerów i znajomych :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Właśnie stwierdziłem że przy wczorajszej przeprowadzce zakrzaczyłem bazę danych. Niby wszystko się zgadza, kodowanie, porównywanie itp, a zamiast polskich znaków mam krzaki. Problem w tym, że namieszałem trochę i wgrałem backup do oryginalnej bazy. Efekt jest taki, że mam plik backupu (sql) w którym są takie kwiatki:

W ciÄgu kilku lat Internet staĹ siÄ nieodzownym ĹÄczem ze Ĺwiatem w polskich domach. TrochÄ wczeĹniej

Czekam na kopię z poprzedniej nocy, ale nazwa.pl ma tempo jakby byli zagrzebani w miodzie, no i tymczasem w katalogu więcej pytajników niż tagów :/

Nie ma jakiegoś sposobu na naprawienie takiej bazy?

Od razu dodam, że przelecenie gżegżółką nic nie daje. Plik sql z takimi krzakami powstał podczas robienia kopii bazy z poziomu phpMyAdmin-a.

Korzystanie z opcji "znajdź i zamień" też nic nie da, bo nawet w w/w tekście widać że te same krzaczki odpowiadają za kilka polskich znaków.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Źle zrobiłeś że kombinowałeś z bazą danych - trzeba było napisać do mnie na kontakt@seokatalogi.pl to bym Ci kodowanie w kilka minut ustawił prawidłowe :/

Ja Ci przywrócą kopię napisz do mnie to wgram Ci prawidłowy pliczek.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

PA -> Konfiguracja -> Grupy wpisów -> jak dodajesz/edytujesz grupę to możesz wpisać tajne kody.

Co do statystyk to Yahoo zmieniło nieco kod swojej strony więc zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl po poprawkę.

Zauważyłem bardzo nieprzyjemny proceder: ludzie edytują swoje wpisy tylko po to, aby znów znaleźć się na stronie głównej w ostatnio dodanych wpisach (po edycji data dodania wpisu zostaje zaktualizowana). Istnieje sposób, aby to uniemożliwić?

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Zauważyłem bardzo nieprzyjemny proceder: ludzie edytują swoje wpisy tylko po to, aby znów znaleźć się na stronie głównej w ostatnio dodanych wpisach (po edycji data dodania wpisu zostaje zaktualizowana). Istnieje sposób, aby to uniemożliwić?

Wprowadź płatną edycję :) W nowej wersji jest taka możliwość :]

I teraz pytanie, nie wiem dlaczego ale po aktualizacji spadł mi wskaźnik IndexedPages. Jako że mój katalog jest świeży miałem zaindeksowanych coś około 4000 stron (nie wiem w jaki sposó:) a teraz mam około 1500. Jaka może być tego przyczyna?

Nowa wersja jest całkiem fajna tylko mam parę pytań :)

1. Jak zrobić aby ta mapka województw była klikalna :)? Na jakiej zasadzie to działa?

2. Czy da się samemu ustawić kolejność dodatkowych pól? Obecnie ustawia mi alfabetycznie

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Eeee chyba to rzadkość - ciężko się "wstrzelić" w te 5 wolnych miejsc na głównej na dłużej ;)

I teraz pytanie, nie wiem dlaczego ale po aktualizacji spadł mi wskaźnik IndexedPages. Jako że mój katalog jest świeży miałem zaindeksowanych coś około 4000 stron (nie wiem w jaki sposó;) a teraz mam około 1500. Jaka może być tego przyczyna?

Ilość zaindeksowanych stron pochodzi z site: Googla więc tam proszę zgłaszać wszelkie reklamacje :P

Nowa wersja jest całkiem fajna tylko mam parę pytań ;)

1. Jak zrobić aby ta mapka województw była klikalna ;)? Na jakiej zasadzie to działa?

2. Czy da się samemu ustawić kolejność dodatkowych pól? Obecnie ustawia mi alfabetycznie

1. https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-jak-wla...-sa-ustawienia/

2. Tak - PA -> Konfiguracja -> Katalog firm -> i masz tam podczas dodawania/edycji pole do wyboru pozycji

nie wiem czy było takie pytanie ale istnieje możliwość dodania meta tagu noindex do strony regulaminu ?? ;)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Takie rzeczy to w robots.txt robisz np. https://www.katalog.intelekt.org.pl/robots.txt

Swoją drogą - zaraz dodam do instrukcji na https://www.seokatalogi.pl/blog/

edit. https://www.seokatalogi.pl/blog/jak-zabloko...tnych-podstron/

edit2. Dodatkowo dorzuciłem artykuł jak chronić swój katalog przed atakami spam-robotów bo też było o tym ostatnio problem > https://www.seokatalogi.pl/blog/jak-zabloko...ep-do-katalogu/