virus4 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Działa świetnie tyle że "ma uczulenie" na tamtejszy wykres "nieoptymalnych zapytań" i praktycznie codziennie przychodzą maile z ostrzeżeniem Żeby było śmieszniej wykres obciążenia procesora ani drgnie Korzystasz z niego na tym hoście? Jeśli tak to ile wpisów wysyłasz na dobę i na jakim pakiecie go trzymasz? Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbieriviera Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam, powiedzcie mi proszę ile projektów może obsłużyć Publiker na Business Server na Home.pl, przy linkowaniu 20 wpisów na projekt dziennie, bez podlinkowywania, tak aby nie mieć problemów z administracją? Ekspercikredyty.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siler Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Czy któryś z tych serwerów pociągnie Publikera bez problemów ze strony administracji ? Ewentualnie jaka max ilość projektów i wpisów na projekt dziennie. https://neteasy.pl/pakiety_seo.html najsłabszy https://www.omnihost.pl/serwery-seo.html najsłabszy https://linuxpl.com/?id=hosting&k=w1gb https://www.masternet.pl/?go=serwery serwer PREMIUM Chyba, że polecicie jakiś inny niedrogi serwer dający radę ? Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav88 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 ja mam na linuxpl.com i jak nie narzekam Parki w Warszawie oraz współrzędne geograficzne Warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchjy Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Czy któryś z tych serwerów pociągnie Publikera bez problemów ze strony administracji ? Ewentualnie jaka max ilość projektów i wpisów na projekt dziennie.https://neteasy.pl/pakiety_seo.html najsłabszy https://www.omnihost.pl/serwery-seo.html najsłabszy https://linuxpl.com/?id=hosting&k=w1gb https://www.masternet.pl/?go=serwery serwer PREMIUM Chyba, że polecicie jakiś inny niedrogi serwer dający radę ? na linuxpl wiem wlasnie trzymaja . Ja tam swoje Forum trzymam i parę stronek, szybki support i bezawaryjność serwerów . Pod www najlepsze w polsce. A co do publikera musisz pytac ;d innych. ja mam na linuxpl.com i jak nie narzekam Z tego co pamiętam, ludzie to tam trzymają. jakies limity dla publikera tam sa xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siler Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 w linuxpl.com dowiedziałem się, że można Publikera instalować śmiało jednak z ograniczeniem cron co 20-30 min, od 0:00 do 7:00. Ile wpisów na dzień wychodzi przy tym? Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Ile wpisów na dzień wychodzi przy tym? Za mało. Znajdź lepszy hosting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajacgd Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Chciałbym przenieść cały jeden projekt (albo poszczególne grupy) z jednego publikera na inny. Czy jest na to jakiś sposób? Oczywiście chodzi o to, by przenieść dotychczasowe efekty działań publikera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchjy Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 w instrukcji jest dołączone info jak przenieść publikera na inny serwer . Ja tam miałem problem z polskimi znakami, mimo ze eksportowalem i importowalem w tym samym kodowaniu to sie all psuło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajacgd Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Ale mi nie chodzi o przenosinach wszystkiego. Mam dwa publikery na dwóch różnych serwerach i chcę przenieść jedynie kilka grup z jednego na drugi (akurat w tym przypadku te grupy są w jednym projekcie). Czyli reszta pozostaje na tym pierwszym publikerze, a tylko 4 grupy przenoszę na innego publikera. Zaraz zajrzę do manual, bo szczerze mówiąc tylko rzuciłem okiem na ten fragment o przenosinach, choć wydaje mi się, że nie ma tam nic o moim przypadku, ale głowy nie dam, więc zaraz odkopię manual i poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
publiker.pl Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 To w sumie chyba nie ma zbyt dużego znaczenia, ale jak już tak wałkowane są różne aspekty i zasady działania Publikera, to mnie zastanawia na jakich zasadach jest podlinkowanie. Bo powiedzmy, że sprawa jasna jest w przypadku dodawania naszych linków - kolejność wg PR albo np. losowa. I choć to w sumie nie chyba znaczenia, to ciekawi mnie czy wpisy do podlinkowania są brane w kolejności publikacji czy też jakiś inny jest porządek. Jeśli nasz wpis w katalogu albo preclu zostanie odnaleziony przez Publikera, to w tym momencie zaczyna się proces podlinkowywania tego wpisu (zakładając, że dany wpis ma być podlinkowywany). Tempo podlinkowywania ustawiane jest w grupie odpowiednimi parametrami. Mam ostatnio problem z wysyłaniem do katalogów i dostaje na mail takie info: Projekt: X Grupa: X ID grupy: 5 Nie ma katalogu, do którego można dodać ten wpis Debug: reqFlag = 513, wPart = AND NOT (t.flag & 24), url_id=1062, Code: jhe8904352jwt0g9w Tak dla odświeżenia. Dostałem info od publiker-a że skończyły się katalogi i wstawienie nowych tekstów nic nie da. Czy ktoś miał taki problem ? Bo to generalnie jakaś lipa, czy to wina ustawień czy jak ?? Komunikat jest tutaj jednoznaczny: skończyły się katalogi, do których można dodać ten wpis. Dodanie nowych tekstów nic nie da. Skuteczność dodawania zależy w bardzo dużym stopniu od ustawień, zwłaszcza słów kluczowych w kategoriach/podkategoriach. Jeśli ustawić niepoprawne słowa kluczowe, to Publiker może przelecieć przez wszystkie katalogi i jeśli nie dopasuje odpowiednich kategorii to może nie dodać wpisu do żadnego katalogu. Dlatego właśnie bardzo istotne, aby od samego początku precyzyjnie konfigurować parametry grup (zwłaszcza słowa kluczowe). W instrukcji jest dokładnie opisany proces dopasowywania kategorii z przykładami. Chciałbym przenieść cały jeden projekt (albo poszczególne grupy) z jednego publikera na inny. Czy jest na to jakiś sposób? Oczywiście chodzi o to, by przenieść dotychczasowe efekty działań publikera. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem - aktualnie nie ma takiej możliwości, aby zrobić to przez panel Publikera. w instrukcji jest dołączone info jak przenieść publikera na inny serwer . Ja tam miałem problem z polskimi znakami, mimo ze eksportowalem i importowalem w tym samym kodowaniu to sie all psuło ... Podczas przenoszenia bazy danych z jednego serwera na inny może wystąpić problem z polskimi znakami, ale nie jest to związane z samym programem. Publiker nie ma nic wspólnego z kodowaniem znaków podczas importu/eksportu. Po prostu używając np. PhpMyAdmin należy sprawdzać w jakim kodowaniu importujemy/eksportujemy. Przeważnie najprościej to robić w kodowaniu UTF-8. Publiker - katalogowanie stron WWW Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Usunałem projekt i dalej publiker dodaje go jak szalony. Miał ktoś podobną sytuacje (przyznam, że zdarza mi sie to 1 raz). Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fibonacci Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Czy Publiker pomaga również w dodawaniu wpisów do płatnych katalogów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Czy Publiker pomaga również w dodawaniu wpisów do płatnych katalogów? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Nie wiem czy ta sugestia już padła (przepraszam, ale nie miałem mocy żeby czytać 100 stron wątku), w oknie dodawania treści tekstu dodał bym jeszcze możliwość oddzielania zajawki od reszty tekstu (przycisk MORE) oraz możliwość dodawania grafiki. W wielu moderowanych preclach są to elementy decydujące o akceptacji/odrzuceniu wpisu. If I could have my wasted days back Would I use them to get back on track? Stop to warm and karma’s burning Or look ahead , but keep on turning? -------------------- - Metallica Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.