Shadowsword Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Witam! Mam dla pewnego hasła pierwszą pozycję w google. Niestety pojawia się tam tylko adres strony głównej i pod nią jakby od taba adres do jakiejś podstrony. Jak zrobić, żeby mieć coś takiego? Muszę poczekać na lepszą pozycję podstron, czy trzeba coś zrobić? https://gadgets4dogs.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FID Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 zadbaj o domenę, nadaj jej duży site oraz wartość dla googla i wtedy w ramach bonusu dostaniesz dodatkowe linki. Opaski bezpieczeństwa dla dzieci || Hotel w Kołobrzegu z dużym basenem || Nie ZGUBKA na rękę dzieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilgesu Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Musisz mieć też lekką przewagę nad pozostałą stawką i być stałym bywalem top1. Choinki sztuczne, beawito.pl - producent Stroiki na cmentarz, istroiki.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik23 Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Mi się takie linki pojawiają w wynikach, nie przy wpisywaniu słów kluczowych a przy w pisaniu nazwy domen przy zadbanych stronkach tak jak pisał FID. Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadowsword Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Czyli jak widać moja strona nie jest zadbana Cóż, nie przywiązuje do tego zbytniej wagi, ponieważ dla haseł typu "dowcipy" "kawały" nie mam najmniejszych szans, a kto normalny wpisze w google "dowcipy kondzia" nie znając wcześniej tej strony... Dzięki za odpowiedzi, właśnie to chciałem usłyszeć! https://gadgets4dogs.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 zadbaj o domenę, nadaj jej duży site oraz wartość dla googla site nie ma tutaj nic do rzeczy - sprawdzałem na własnej domenie, z site 10 i linki wskakują. Musisz mieć też lekką przewagę nad pozostałą stawką i być stałym bywalem top1. nie musisz być stałym bywalcem - to trochę dziwnie brzmi, ale chodzi o to, że Twoja strona musi mieć odpowiednie linkowanie. głównie chodzi o to, aby linki do podstron były linkowane porządnie, czasem nawet mocniej niż strona główna. uzyskanie takich linków to prestiż bywa to czasem trudne, tym bardziej, że googiel nie rozdaje ich na lewo i prawo. Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Łuczak Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 chodzi o to, że Twoja strona musi mieć odpowiednie linkowanie. głównie chodzi o to, aby linki do podstron były linkowane porządnie, czasem nawet mocniej niż strona główna. Znam dziesiątki stron, które nie mają żadnego linka do którejkolwiek z podstron a google wyświetla je wraz z wynikami dodatkowymi. Nie jest również prawdą, że chodzi o dużą przewagę nad resztą stawki. Z jedną stroną walczę o TOP1 i kiedy ja tam jestem google wyświetla moża stronę główną i podstronę, natomiast kiedy konkurencja jest w TOP1 jest wyświetlana wraz z wynikami dodatkowymi. Dodam, że po wpisaniu nazwy firmy zarówno moja strona jak i strona konkurencji wyświetlana jest wraz z wynikami dodatkowymi. Moim zdaniem wyświetlanie strony z wynikami dodatkowymi to kwestia czegoś na kształt TrustRanku. Czynniki wymienione w dyskusji też mają znaczenie choć żaden nie jest decydujący. Za szczegółowe wyjaśnienie mechanizmu przydzielania witrynie wyników dodatkowych funduję specjalną nagrodę: skrzynkę dobrego browara z dostawą do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kul Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 to ze "linki dodatkowe" wyswietlaja sie przy stronach do ktorych nie prowadza zadne linki to ciezko mi uwierzyc u siebie widze taka zaleznosc: strona podlinkowana, z ruchem (kilka tysięcy), wysoko w rankingu - linki sie wyswietlaja, strona slaba, slabo podlinkowana, z malym ruchem - brak linkow dodatkowych. Google jednak ma swoja wersje jak generowane sa te linki "Linki do witryn to dodatkowe linki, które Google może niekiedy generować na podstawie treści witryny w celu ułatwienia użytkownikom nawigacji w witrynie. Google co pewien czas generuje linki do witryn na podstawie treści witryny. ... Linki do witryn są całkowicie zautomatyzowane i wyświetlane tylko wtedy, gdy uważamy je za przydatne dla użytkownika. Jeśli struktura witryny nie pozwala naszym algorytmom znaleźć użytecznych linków do witryn albo sądzimy, że linki do witryn będą mało trafne w przypadku danego zapytania użytkownika, nie wyświetlimy ich. Jednak zawsze dokładamy starań, aby ulepszyć sposób odnajdywania i wyświetlania linków do witryn. " Webmaster Tools czyli niby musi byc pewna struktura tych linkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.