aniec2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dziwna sprawa. Moja domena dwa dni idzie ostro w góre +100 pozycji na fraze i tak dzieje sie przez dwa dni a pożniej mam dwa dni spadków (-100, -80) i znowu. Fakt, że może odpuszczam sobie czasem linkowanie ale żeby to miało aż takie rezultaty? Myślałem też, że to może efekt FBS ale sam już nie wiem. Nie dopalam z swl'a, nie mam zaplecza, pozycjonuje ją spokojnie od miesiąca. Co to może być? Dodam, że to trwa już tydzień. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sairam Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Co to może być? To może być WSZYSTKO. Z nowymi domenami/frazami jest jak ze związkiem. Na poczatku zawsze sa rotacje, by w koncu wszystko sie ustabilizowalo (w gore badz dół xD) Nie można mieć wszystkiego, ale... WSZYSTKO można osiągnąć. Z nami jest to jeszcze łatwiejsze - RANKING Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 A ile to może trwać? Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Być może przy sprawdzaniu trafiasz na inne Datacenter, na niektórych są starsze wyniki a na innych nowsze. Rób dalej swoje i linkuj. Ile może potrwać? - Nie wiadomo, ale tydzień to w pozycjonowaniu bardzo krótko. :-) Darmowy dysk sieciowy 2-5GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dodam, że przy sprawdzaniu pozycji korzystam ze strony twojapozycja.pl Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gielo Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Jeżeli nie masz zaplecza i nie dopalasz swl to w jaki sposób ja pozycjonujesz ? 1. Zoptymalizuj dobrze tą stronę. 2. Zacznij budować zaplecze i z niego linkuj oraz zobacz jak prawidłowo linkować z precli i katalogów co może być dobrym sposobem na początek. 3. Na koniec jak frazy okażą się zbyt ciężkie możesz dopalić swl ale najpierw naucz się z niego korzystać i nie dopalaj na początku pozycjonowania. Początek to przynajmniej pół roku Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę. Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 -katalogi i precle Podstawy mam ze sobą, zaplecze w trakcie tworzenia. Strona zoptymalizowana uzupełniania o wartościowy content. Nie martwią mnie te spadki bo poźniej są wzrosty martwi mnie, że nie znam ich przyczyny! Nie szukam odpowiedzi jak pozycjonować tylko dlaczego tak się dzieje. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 aniec2, źródła linków powinny być jak najbardziej zróżnicowane, a wybierając tylko katalogi i precle niestety polegasz na samych słabych linkach, które mogą nie zapewnić Ci stabilnych pozycji :/ Co do katalogów to czy chociaż dodawałeś już do tych najlepszych typu DMOZ, Onet, WP, webwweb, kataloog.info itp.? Jak już stworzysz zaplecze, wymieniaj się linkami na zasadzie: Ty wstawiasz czyiś link na zapleczu, a ten ktoś wstawia u siebie link do Twojej strony pozycjonowanej. Od czasu do czasu możesz również wymienić się wzajemnie (ale wtedy tylko tematycznie i z dobrymi stronami), chyba że nie przewidujesz żadnych linków wychodzących. Mógłbyś też kupić parę linków, ale nie tam gdzie na stronie widnieje jakakolwiek informacja o tym, że to link kupiony. Takie mocne stałe linki są najlepsze i jak zdobędziesz nawet kilka takich, powinieneś zauważyć dużą różnicę w porównaniu do dotychczas stosowanych metod. Niezłym sposobem (chociaż wymagającym sporo czasu) jest także wrzucenie paru artykułów na strony typu artelis czy eioba, z których inni będą mogli je skopiować, oczywiście pod warunkiem podania źródła. Kiedyś w newsletterze od szkoły językowej znalazłam właśnie artykuł z artelis, więc jego autor miał przy okazji fajną reklamę dla swojej strony. A im więcej osób wie o Twojej stronie, tym więcej będzie do niej linkowało (pod warunkiem, że im się spodobała) i ludzie pomogą Ci przy tym naturalnym linkowaniem. //edit A poza tym podpisuję się pod postem gielo. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolki Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Zdobywaj linki nadal, z czasem się ustabilizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 To chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko budować zaplecze:) Lexy dzieki za pomysł z tymi stronkami właśnie się za to zabrałem:) Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosorczyk Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 A ile to może trwać? W moim przypadku trwało to 3 miesiące (wówczas domena była nowa). gory.htm bab.htm Orla_Perc.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniec2 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 A ile to może trwać? W moim przypadku trwało to 3 miesiące (wówczas domena była nowa). Dzięki za informacje. Wynajem kamer GoPro 2 i GoPro 3 Moderowany katalog stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangurrr Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 u mnie to samo. dodalem pare linkow z innych moich stronek(inne ip), dodalem linki do podpisu na paru forach, i sobie spokojnie dodaje do 3, 2 katalogow codziennie tak od 2-3 tyg. bez swl, zaplecza. dzis sprawdzam pozycje w google, bylem na 22 miejscu a teraz nie ma strony wogule w google. ale to chyba normalka. pozycje skacza jak szalone w ta i tamta. zobaczymy, poczekamy pozdro zaraz zaraz a czy to nie jest ban jak nie ma stronki wogule w indeksie? :/ aha i sprawdzalem w Webmaster Tools to nie ma zadnych warnings... ebialystok.pl - Firmy Białystok Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online. Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 zaraz zaraz a czy to nie jest ban jak nie ma stronki wogule w indeksie? :/ aha i sprawdzalem w Webmaster Tools to nie ma zadnych warnings... sprawdź tak site:nazwadomeny.pl lub site:www.nazwadomeny.pl jak jest site = zero to ban Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangurrr Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 sa linki po wpisaniu site czyli jest ok ebialystok.pl - Firmy Białystok Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online. Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.