qazy Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 W sumie to ciekawa sprawa jest, ale najwazniejsze jak to bedzie dzialac w praktyce, bo to chyba wciaz wersja beta. I ja rowniez dolaczam sie do Xann'a i czekam na wersje z gzipem. Dajcie znac jak juz bedzie gotowa. Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesisko Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 tylko zeby nie bylo z tym problemow, juz teraz mam sytuacje ze boty googla szaleja po stronie, 2, 3 sztuki na sekunde.. serwer nie wyrabia i GB chyba puste strony indeksuje. msn i yahoo wprowadzila limity, jesli google tego nie wprowadzi (robots.txt) i ten sposob bedzie nakrecalo GBota to ... o tym zreszta mowi kod serwera 206 https://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html no .. wlasnie .. i tak temu zapobiec ? Co by google bota spowolnic ale nie odstraszyc go ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebol Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 No i pierwsza Olewka G: "Invalid date " Trzeba na nowo sprawdzić mape. Przeoczyłem widocznie gdzieś walidacje linków.......... Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...] - Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.) Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesisko Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 a ja mam status OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebol Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 a ja mam status OK Może zależy od objętości pliku mapy ? Możesz podać ile waży twoja M:? Mam przekierowanie i nie uwzględnia mi subdomeny tylko samo przekierowanie: https://katalog.novacsh.pl/top - i tu może być błędna walidacja...... No i troche waży: 54 MB Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...] - Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.) Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesisko Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 humm to byla taka testowa mapa, wazy 11 kilo, zapodalem bezposrednio lika do pliku .xml bez pakowania go. teraz czekam na reakcje robotow - zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walkoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 Obecna wersja jest już z gzipowaniem. Zapraszam do pobierania W sumie znów była to zamiana kilku linijek kodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesisko Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 pod tym samym adresem? bo tez drobne zmiany wprowadzilem od siebie, porownam i jak bedzie warto - wrzuce. Przydala by sie tam opcja auto dzielenia na pliki o wielkosci np 7 mega ..., ale to wolnym czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walkoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 Tak, skrypt wisi pod tym samym adresem... Jak się okaże, że te mapy działają to można go rozbudować o pełen panel z aktualizacją mapy czy tylko jej części,automatycznego dzielenia po rozmiarze czy po katalogach. Spoko - nie ma problemu. Tylko... czy nie wydaje się Wam, że to jest too good to be true?? Jeżeli te mapy będą działać - spowodują dodanie całej zawartości sitemapu do indeksu - to za chwilkę miliony stronek wejdą do linkora czy innego digitalpointa i index googla się tak zaśmieci, że albo zmniejszą wagę linków (ciekawe na co??) albo będzie niezły bajzel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesisko Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 ja tak jak pisalem, obawiam sie ze przy duzych katalogach i slabych serwerach bedzie kod 206 i ... heh, tez bedzie kaszanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 zebol - jak pisalem wczesniej rozzipowany plik mapy nie moze byc wiekszy niz 10MB , musisz podzielic go na N map i podac googlowi link do indeksu - to wszystko jest opisane w FAQ googlowym : https://www.google.com/webmasters/sitemaps/...n/protocol.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasja Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 a mi skrypt po 20minutach wywalił że przekroczony trafic :| a było może jakieś 2% zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 No i dacie tą instrukcję w ojczystym języku? :roll: Mistrz Pozycjonowania Master of Seo. Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laki Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 No wlasnie :roll: ...nic nie dzieje się bez przyczyny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 Jak ktos ma sklep na oscommerce to napisalem bardzo prosty skrypcik Dodaje do mapy tylko strony z produktami. No i dacie tą instrukcję w ojczystym języku? Wszystkei instrukcje sa tutaj, jednak sa one po angielsku. Co nie zmienia faktu, ze jezeli chcecie skorzystac z generatora oferowanego przez Google, to wystarczy bardzo mala znajomosc jezeyka. Nalezy zmienic odpowiednie ustawienia w pliku konfiguracyjnym, a opisane to jest w komentarzach w tym pliku bardzo prostym jezykiem. Slownik w zupelnosci wystarczy. Jednak, zeby z tego korzystac nalezy miec dostep do serwera. Jezeli nie macie dostepu przez np. ssh to nie wiem jak sobie z tym poradzicie. Moge sie tu mylic. red9 podejrzewam, ze chcesz dodac swoje forum. To raczej sie nie uda tak latwo. Lepiej skorzystaj ze skryptu walkosia. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.