Seen88 Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Avastem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjay99 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 przeskanuj mks vir czy jakoś tak... chociażby jego skanerem online. boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seen88 Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Przeskanowałem Adawarem, znalazł mi trochę syfu, takiego, którego znaleźć nie potrafił avast. Na razie tam gdzie pousuwałem te linijke z <iframe> nic sie samo juz nie dodaje, mam nadzieje ,ze uratowałem to jakoś... Teraz mnie tylko martwi jak się do tego odniesie Google. Dzięki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syhro Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Możesz dodać sajta do google webmaster tools i poprosić o weryfikację co do malware. https://codematic.tech/jak-pozycjonowac-sklep-internetowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavi1984 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 mam to samo, usunalem hasła z klienta ftp i narazie nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 A w końcu znalazłeś jakiegoś shella na swoim serwerze czy nie? Bo jak będziesz miał shella to żadna zmiana hasła nie pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seen88 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Nie ,nie shella nie mam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ktoś mógłby dla wiecznej chwały napisać jak wygląda atak wirusa. Jak sie rozprzestrzenia ? Jakie trzeba mieć oprogramowanie aby się zarazić ? Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seen88 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Wirus jakimś sposobem laczy się z ftp w moim przypadku użył windowsa commandera ? Następnie dopisuje do wszystkich plików "index" linijke <iframe> ,której adres jest adresem jakiejś porzadnie zawirusowanej strony. Mi mozilla oraz avast blokowały strony, zrywały połączenia lub zawieszała mi sie przeglądarka... Nie mam pojęcia w jaki sposób złapałem tego wirusa i w jaki sposób działa. Prawdą jest ,że zmiana hasła do ftp pomaga - póki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavi1984 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 a jak często ci to dodawało? czy dodawało również kiedy miałeś wyłączonego kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seen88 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Cieżko mi powiedzieć. Póki co sytuacja wyglądała tak ,ze przeglądam sobie strony, poprawie, edytycuje itp, i jest okej. Wchodze na drugi dzień nagle są wirusy, i to na stronach ,które leżały na serwerach z którymi sie łączyłem dzień wcześniej. Narazie jest juz okej. Przeskanowałem kompa różnymi wynalazkami i nic sie nie dzieje i oby tak zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonet Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ludzie jaki avast???? Później się dziwicie że macie taki syf na kompie. NOD32 wersja 3.0 i wszystko śmiga. Przeinstaluj system , wgraj noda i podłącz dopiero pod neta. Wtedy ściągnij odrazu wszystkie aktualizacje i będzie śmigać bo teraz to już nie usuniesz wszystkiego syfu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b2rt0sz Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ludzie jaki avast???? Później się dziwicie że macie taki syf na kompie. NOD32 wersja 3.0 i wszystko śmiga. Przeinstaluj system , wgraj noda i podłącz dopiero pod neta. Wtedy ściągnij odrazu wszystkie aktualizacje i będzie śmigać bo teraz to już nie usuniesz wszystkiego syfu. Również polecam NOD32 bądź Kasperskiego. Jak nie chcesz wydawać zbytniej kasy, to rozejrzyj się za czasopismami komputerowymi, tam często dodają wersje 90-dniowe tychże aplikacji. edit: Aktualnie w CHIP-ie jest KIS 2009 wersja 90-dniowa. Gazetka za 19,90 zł. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 A ja się podłączę pod ten temat.. ..wie ktoś może, czy można sprawdzić stronę czy jest zawirusowana bez w chodzenia na nią? Jakiś skaner on-line? Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Najwyraźniej masz wirusa na komputerze, paskuda włazi na ftp i dopisuje do pliku index. php || html kod z iframe, poległo naprawdę wiele stron. Coraz częściej słyszę o takich przypadkach i kilka miesięcy temu u mnie też był podobny włam. Jakiś syf atakuje kompa i wysyłane są wszystkie zapamiętane hasła z ftp'a, dlatego robot łączący się z serwerem od razu podaje poprawne dane. Dopisywane są do wszystkich plików index.* dziwne skrypty i czasem, jeśli np. na stronie jest duży ruch, treść strony jest podmieniana (na jakiś spam z masą linków) albo pliki są kasowane. Trzeba jak najszybciej odłączyć net, pozmieniać wszystkie możliwe hasła, usunąć te kody z plików i zrobić formata. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.