Colin Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Panowie spójrzcie na SWL inaczej , jest to program gdzie z kolegami wymieniamy się reklamami kontekstowymi na stronach. No chyba mogę reklamowac linkiem moją inną strone ? a jak mam tych stron 2000 tys to do tego służy mi rotaror linkowy żeby nie wyświetlac 2000 tys linków na stronie. Google nie banuje za linki , chyba żeby banowało 2 000 000 linków to już "excessive link exchanging", co nie jest dozwolone w google. Reklama kontekstowa to dopasowana do treści strony, a linki z SWL takie nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AOZ Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Czachapl - wczoraj juz o tym pisalem na drugiej stronie tego tematuja mam 2 domeny na których stały sklepy internetowe (czekam na ponowne rozpatrzenie w webmstertols, weic na rzie nie bede ich podawal) jedynie co mi sie nasuwa to ze powodem bana mogly byc 2 katalogi ktore staly na subdomenach, ale zbanowane nie zostały subdomeny tylko całe domeny z cała zawartością Rowniez mialem katalogi na subdomenach , pod dwoma róznymi domenami. W jednym przypadku została zbanowana cała domena, w drugim tylko subdomeny z katalogami, a gł. adres został w google tyle, ze PR spadlo z 4 na 2. (domena od kilku lat w sieci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Reklama kontekstowa to dopasowana do treści strony, a linki z SWL takie nie są. Pierwszy raz o tym słyszę nawet google nie ma dopasowanych reklam do zawartości strony , a jak zawartości strony jest blogiem o wszystkim to ???? Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Pierwszy raz o tym słyszę nawet google nie ma dopasowanych reklam do zawartości strony Ma dopasowane. I właśnie tym różni się reklama kontekstowa od innej. a jak zawartości strony jest blogiem o wszystkim to ???? W AdSense bot sprawdza zawartość każdej strony osobno, a nie całej witryny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Xann, nie udawaj, ze nie wiesz czym jest reklama kontekstowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Colin bardzo często zdarza że nie ma Przykład z precla https://1.1.1.5/bmi/img48.imageshack.us/img...ytywanieuv1.jpg Reklama mebli przy artykule o cycach ??? Lesiu to niech ci będzie reklama linkowa Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz3lo Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Panowie spójrzcie na SWL inaczej , jest to program gdzie z kolegami wymieniamy się reklamami kontekstowymi na stronach. No chyba mogę reklamowac linkiem moją inną strone ? a jak mam tych stron 2000 tys to do tego służy mi rotaror linkowy żeby nie wyświetlac 2000 tys linków na stronie. Google nie banuje za linki , chyba żeby banowało Żeby wysunąć taką teze to te linki musiałyby mieć nofollow. Inaczej sorry, ale to nabijanie rankingu. zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Czyli co? Tylko linki powiązane tematycznie nie muszą mieć nofollow? Czy i one też powinny go mieć? Bo przecież każdy link bez nofollow to nabijanie rankingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Żeby wysunąć taką teze to te linki musiałyby mieć nofollow. Inaczej sorry, ale to nabijanie rankingu. O czym ty mówisz ??? Jaką teze ? nie słyszałeś nigdy o własnych systemach wewnętrznych ? to co one są zakazane czy jak? Google nie zakazuje wymiany linków ani też nie mówi ze będzie karać banem za uczestniczenie w wymianie linków Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajadacz Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Google nie zakazuje wymiany linków ani też nie mówi ze będzie karać banem za uczestniczenie w wymianie linków https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35769 Opisaliśmy w nich niektóre niedozwolone działania, które mogą doprowadzić do całkowitego usunięcia witryny z indeksu Google lub do innych sankcji.(...) Wskazówki dotyczące jakości podstawowe zasady (...) Nie należy brać udziału w programach wymiany linków, służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności należy unikać linków do spamerów sieciowych i witryn ze złych okolic sieci, ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu. Cytaj SWL może dobrowadzić do bana, ale nie musi pozycjonowanie szczecin pozycjonowanie i optymalizacja Zdjęcia stacji bazowych: bts-gsm.eu Forum GSM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz3lo Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Żeby wysunąć taką teze to te linki musiałyby mieć nofollow. Inaczej sorry, ale to nabijanie rankingu. O czym ty mówisz ??? Jaką teze ? nie słyszałeś nigdy o własnych systemach wewnętrznych ? to co one są zakazane czy jak? Google nie zakazuje wymiany linków ani też nie mówi ze będzie karać banem za uczestniczenie w wymianie linków Jest napisane we wskazówkach: Nie należy brać udziału w programach wymiany linków, służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności należy unikać linków do spamerów sieciowych i witryn ze złych okolic sieci, ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu. A pozatym... Czyli co? Tylko linki powiązane tematycznie nie muszą mieć nofollow? Czy i one też powinny go mieć? Bo przecież każdy link bez nofollow to nabijanie rankingu. Linkowanie służy jako polecenie jakiejś treści komuś innemu. Ok. Linkowanie jest dobre i pożyteczne o ile jest wartościowe dla użytkowników. Piszemy artykuł i wstawiamy w niego tematyczne linki, gdzie mogą znaleźć pokrewne materiały. Natomiast linki z systemu wymiany nie mają zasadniczo związku z treścią strony, nie mają wartości dla użytkowników. Tak to przynajmniej można interpretować. Nie ma do końca jasnych reguł. Linkami niby można się wymieniać, ale sprzedawać już nie: https://www.mattcutts.com/blog/text-links-and-pagerank/ Tzn. linki można sprzedawać, ale tylko w celu przenoszenia ruchu i powinno się na nie dać nofollow, żeby być w porządku. Natomiast zabronione jest sprzedawanie w celu poprawy rankingu. zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Po prostu błędne koło i tyle. A jeżeli oglądam sobie stronę o rowerach i jest na niej link do strony o turystyce, klikam w ten link, widzę fajną ofertę i zamawiam wczasy? To co, ten link nie na wartości dla mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Adek w ktoryms z watkow o takich domenach pisal i napisal rowniez, ze jesli ktos chce taka strone zobaczyc to czeka na PW. Ja wyslalem PW, ale odpowiedzi brak. wysle , wysle tylko sie ogarnie Na forum nie podam , to oczywiste STATLINK.pl | https://skuteczni.pl/pozycjonowanie-stron/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Reklama mebli przy artykule o cycach ??? No chyba lepiej niż reklama cyców przy artykule o meblach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 trzeba pamiętać o tym, że częścią marketingu szeptanego jest też "sprzedaż linków" PS. czasami cycki są prawie jak mebel Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.