Skocz do zawartości

Co robic aby domena po kupnie nadal mial swoj staz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim przed kupnem nie mogło być przerwy w jej istnieniu i ciągłości tematycznej. Chyba że pytasz o rejestrację zupełnie nowej domeny, to wtedy musisz od razu odpalić na niej serwis i go podlinkować.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Jaki jest wartość - staż?

Mam 100+ domen z recyclingu ale taki koncept wartości stażu nie rozumiem ...

Lata o to zeby po sprawdzeniu w narzedziach lub przez roboty byla brana ze ma wartosc nadal w latach a nie zostaje dodawana jako nowa bo nei widac jej juz ...

( no chyba ze domeny jak juz maja kilka lat to nie mam sie co martwic bo sa zapamietywane przez np. googla i inne roboty ze maja te lata )

lecz tak nie jest bo znajomy zarejestrowal 20 domenek w nazwa.pl i sprawdzlem ich wiek maja 0 a jak sie wpisze je to wyskakuje na nazwa.pl komunikat ze jeszcze nie ma strony pod tym adresem ;).

Chyba jasno wyjasnilem ;).

Przede wszystkim przed kupnem nie mogło być przerwy w jej istnieniu i ciągłości tematycznej

rozumie to jako ze podpiolem ja np. tylko pod index czyli zaparkowalem i dalem meta tagi z napisem co na niej ma sie znajdowac czy robie dobrze ?

a jesli chodzi o ciągłości tematycznej to nie wiem o co Ci chodzi a skad ty wiesz ze na niej wogole byl jakis txt wczesniej ;) ???

poza tym co jesli jest taka sytuacja kliknij w link zaparkowana u rejestratora

czy to jest zachowana ciaglas domeny czy musze tworzyc index lub parkowac strone pod tematyke domeny czy tak moze zostac ???

;) boje komara ze moge schrzanic domenke kilku letnia ;)...

rozumie to jako ze podpiolem ja np. tylko pod index czyli zaparkowalem i dalem meta tagi z napisem co na niej ma sie znajdowac czy robie dobrze ?

I przede wszystkim trochę treści związanej tematycznie z tym, co na niej było i będzie w przyszłości. Sprawdź również, czy po wygaśnięciu domeny Google jej nie wyindeksowało i w takim przypadku jak najszybciej podlinkuj lekko, żeby wróciła do indeksu.

o co Ci chodzi a skad ty wiesz ze na niej wogole byl jakis txt wczesniej tongue.gif ???

Z webarchive.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

• 2 tygodnie później...
Bo nie chcialbym stracic stazu domeny
Nie wierzę w stażu domen, wierzę w wieku BL.

Więc zrób wszystko, żeby nie tracić BL (np. nie zmienić tematyka strony), i przekieruj stare podstrony inteligentne do nowych.

No wrocily do googla sa zaindeksowane :) i tylko mam stronki indexy i wpisy ze stron glownych dawnych stronek troche textu :)

a co robilem ? stworzylem indexy przekierowania dnsow na serwery od providerow domen , dodalem meta tagi , wklepalem text zwiazny z branza dawnej strony domeny ,dodalem jak wyindeksowal googiel domenki jeszcze raz :) do 10-14 dni wszystko ladnie powiazal i wrocilo do normy ( mozna tez dodac stronke na serwis o ladnych statach i w 3do 7 dni zrobi indexacje) poza tym wiek domen wedlug maszynek do sprawdzania nadal jest ciagniety....

Pozdrawiam.

I to jest dobrze napisane. Osobiście kupuję domeny z długimi przerwami, część z nich posiada dobre kilkuletnie linki, mimo, że nie istniała.

To jest niezły kop w górę i mega bonus.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

I to jest dobrze napisane. Osobiście kupuję domeny z długimi przerwami, część z nich posiada dobre kilkuletnie linki, mimo, że nie istniała.

To jest niezły kop w górę i mega bonus.

Czy zatem istniejące, stare linki googiel traktuje jak każde inne ? nawet po stosunkowo długiej niebytności strony do której się odnoszą ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Czy zatem istniejące, stare linki googiel traktuje jak każde inne ? nawet po stosunkowo długiej niebytności strony do której się odnoszą ?

Mam domenę, której nie było w indeksie 5 lat. Posiada stare linki z potężnych Firm z całego świata. Zanim wrzuciłem treść, po część zgodną z poprzednią tematyką, umieśliłem tam tylko index z nazwą domeny. Na stronę miałem po "chwili" wejścia na dziwne frazy, po sprawdzeniu okazało się, że jestem na nich w top10. Nie były to może trudne frazy ale konkurencja pod względem ilości wyników była niezła.

Resztę dopowiedz sobie sam.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności