swist Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam, Mam pewną domenę do wypozycjonowania a.. Od 2-3 tygodni nawet nie ma jej w google (site:domena.pl)! Sprawdziłem to i domena była kiedyś w użyciu - prawdopodobnie jakiś spam... Czy mogę jakoś "poprosić" google o ponowne przeskanowanie jej pod kątem zawartości i o przywrócenie do indeksu - bo mam wrażenie, że jest w jakimś filtrze lub czymś takim.. Bo pomimo całkiem ładnej dawki linków jakie G powinno zaindeksować (inne moje strony już po 1-2 dniach były widoczne - ta ma 3 tyg!) po wpisaniu site:domena.pl nadal nic Jakieś pomysły.. Ps. Aaa no i wolałbym nie zmieniać domeny.. Nawet BARDZO BARDZO chciałbym tego uniknąć no ale w ostateczności - jeżeli nie będzie wyboru... Organizacja imprez firmowych oraz ślubów - Miasteczko Western, Kolejki Turystyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guitarman Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dodaj do katalogu WP i bedzie po dwóch trzech dniach i tyle. Dobry zespół jazzowy Warszawa Świetny zespół jazzowy na bankiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotfryc Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dodaj do katalogu WP i bedzie po dwóch trzech dniach i tyle. - niekoniecznie, jeśli dajesz na to gwarancję i zwracasz koszty w przypadku nieudanej próby to mam parę takich domen - mogę zapłacić za wciągnięcie ich z powrotem do indeksu... Hmm dołączam się do pytania, jakie są wasze doświadczenia ze starymi domenami? Ja swego czasu zakupiłem parę takich, z czego tylko jedna znalazła się po miesiącu w indeksie. Po pierwszym update PR wskoczył na 4, ostatni update - ban na całą domenę z subdomenami. Teraz mam na oku kolejne "coś" z historią, BL i ma nawet PR3 - jest w indeksie, Alexa Ranking- 928,827. Ale po moich ostatnich doświadczeniach ... sam nie wiem ... Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Czy mogę jakoś "poprosić" google o ponowne przeskanowanie jej pod kątem zawartości i o przywrócenie do indeksu Jeśli faktycznie ma bana i nie jest to po prostu problem z tym, że wygasła i ją wyindeksowało, napisz reinclusion request i daj znać na forum czy i po jakim czasie wróciło do normy. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swist Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 reinclusion request ?? Organizacja imprez firmowych oraz ślubów - Miasteczko Western, Kolejki Turystyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protus Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 reinclusion request ?? "żądanie ponownego uwzględnienia witryny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swist Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 No dobrze ale do kogo napisać (mail? formularz?). Co wpisać w treści?? Organizacja imprez firmowych oraz ślubów - Miasteczko Western, Kolejki Turystyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guitarman Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Tu masz konakt utwórz konto i jest zakładka ponowne rozpatrzenie witryny. Ja z tego nie korzystałem nigdy i mam nadzieje że nie będe musiał https://www.google.com/webmasters/tools/docs/pl/about.html Dobry zespół jazzowy Warszawa Świetny zespół jazzowy na bankiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swist Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 hmm.. no cóż, nie widzę tam takiej opcji.. może mnie jakoś bardziej konkretnie na nią nakierujecie? Organizacja imprez firmowych oraz ślubów - Miasteczko Western, Kolejki Turystyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guitarman Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Narzędzia google dla webmasterów: 1. Utworz konto 2. Dodaj witrynę 3. Zweryfikuj własność witryny 4. Następnie zgłoś żądanie ponownego rozpatrzenia witryny Dobry zespół jazzowy Warszawa Świetny zespół jazzowy na bankiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outofmatrix Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 A ja przyłączam się do pytania kotfryc'a. Też zastanawiam się nad zakupem jakiejś używanej domeny z jakąś historią, np. pod katalog. Czy to ma sens? Czy lepiej startować od nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 oczywiscie że warto, jesli te domeny maja jakas wartosc (ciagłość, linki prowadzące do domeny, wiek). Pokusze sie nawet o stwierdzenie że szkoda tych domen na śmietniki. Wykorzystywać można je na wiele sposobów, nie tylko SEO STATLINK.pl | https://skuteczni.pl/pozycjonowanie-stron/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotfryc Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowną ocenę witryny w celu włączenia jej do naszego indeksu ... - zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno dam znać czy wróciło do normy Adek korzyści z takich starych domen na pewno jest wiele. Ale miałem nadzieję, że wypowiedzą się tutaj osoby z jakimś większym doświadczeniem w tych kwestiach, tzn np jaki procent domen dostaje bana, czy jest w tym jakaś prawidłowość, ile z reinclusion request zostaje rozpatrzonych pozytywnie, a ile negatywnie i jak myślicie dlaczego. Czy może inaczej jeszcze sformułuje to pytanie, czy amatorowi który pozycjonuje w ramach hobby swoich parę www + ewentualnie coś dla znajomych opłaca się inwestować w domeny z przeszłością? Czy taniej wyjdzie stawiać zaplecze od podstaw? Np Adek jak byś ocenił www.julitex.com.pl - archive ?? warte ryzyka i wydania tych paru zł, czy lepiej sobie odpuścić? ( pewnie ktoś zaraz zrejestruje hehe)... Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guitarman Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A kto ma mieć doświadczenie każdy unika niepewnych domen z niewiadomych żródeł. Guugle pisze wyrażnie o wytycznych jakościowych witryn i po to jest ten kontakt, na złość nikomu nie robią. Zasady są proste strona jest dla użytkownika nie dla wyszkuwiarek. Jak sprawdzą że tak faktycznie jest przywrócą domene i tyle. Nikt nie chce korzystać z tego formularza. Dobry zespół jazzowy Warszawa Świetny zespół jazzowy na bankiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotfryc Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A kto ma mieć doświadczenie każdy unika niepewnych domen z niewiadomych żródeł. No nie wiem, są też domeny po porządnych serwisach... Można to b. łatwo sprawdzić... Zasady są proste strona jest dla użytkownika nie dla wyszkuwiarek. Hmm w teorii masz rację, ale w praktyce odpowiedz na pytanie, co w takim razie robisz na tym forum? Gdyż w teorii powinniśmy robić dobre strony które później "naturalnie" będą wskakiwać na wysokie pozycje - jeśli oczywiście są dobre. A z tego co się orientuję całe to forum traktuje "sztucznej" promocji stron w wyszukiwarkach, czyli wszystko co robimy w teorii jest sprzeczne z polityką guugla. Natomiast praktyka ... gdyby guugiel maniakalnie zaczął walczyć z pozycjonerami sam by sobie zaszkodził. Ja to widzę w ten sposób, że chodzi o nieprzekraczanie jakiejś granicy "przyzwoitości" którą Google wyznaczyło, pytanie tylko gdzie ta granica przebiega. Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.