Sponsi Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 niby tacy kozacy, pozycjonerzy itd. a trzymają jakieś nie wiadomo coś na home/nazwie.. no nawet kei solidne i mocne to jednak nie jest hosting na nie wiadomo co.. heh także kierunek hosteurope/ovh : ) webastyczny.pl - projektowanie wizerunku w Internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpav Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Sponsi jest prawdziwym pozycjonerem i każdego autobloga ma na osobnym dedyku pewnie. Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron? if.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gielo Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Jasne jakby to posiadanie dedyka z ciebie pozycjonera robiło Mam kilka hostingów i mam ku temu powody. LUNA według mnie nie jest rzadnym dedykiem a hostingiem dla frajerów co im sie wydaje jak zpłaca więcej to będą mieli lepiej. Te parametry niczym nie odbiegają od tych w ich ofercie zwykłego hostingu. Jeśli firma w tym niby dedyku nakłada limity na zużycie procesora serwera to dla mne są to zwykłe serwery wirtualne dzielone z innymi userami a nie serwerami dedykowanymi. Oto co mówi wikipedia czym jest serwer dedykowany Serwer dedykowany - oddzielny komputer pełniący rolę serwera dla jednego, określonego usługobiorcy, oferowana przez firmy hostingowe. Na takim serwerze klient może instalować oprogramowanie oraz dowolnie konfigurować domyślnie zainstalowany i skonfigurowany system operacyjny. Taki typ serwerów wykupują głównie firmy oferujące usługi internetowe np. poczta, serwery, strony www, radia internetowe, TV internetowe, czat i dowolne inne aplikacje, hosting. Więc wszystkie nibydedyki ograniczające obciązenie procesora, limitujące bazy mysq itp są zwykłymi współdzielonymi serwerami wirtualnymi czyli zwykłym hostingiem Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę. Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsi Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 gielo oczywiście.. tylko teraz biznesem jest sprzedać okruszek z tortu za cenę pokaźnego wycinka : ) elpav - nieee.. wstyd mi pozować na kogokolwiek związanego z branżą, bo ja "wiem tylko trochę więcej niż zwykły zjadacz chleba"... ale jak już piszę o sobie, to.. zaplecze mam u czołowych usługodawców po 3 stówki rocznie, bawię się na VPS-ie w HE, jeśli chcesz wiedzieć.. a to wszystko to tylko moje hobby... ale gdybym brał to "na serio", to nie stawiałbym jakichś qlwebów czy innych wynalazków na koncie w home/nazwa (ba, kei również)... po prostu jestem przeciwny takiemu "kozaczeniu", które tu często napotykałem swego czasu.. że "jak nie jesteś trendy PiO-user, to jesteś cieniasem, noobem i nie dubluj wątków, bo my tu wszystko wiemy najlepiej"... heh.. ale nie o to chodzi w tej dyskusji sorry za offtop, ale jakoś tak mi się ładnie "pojechało" : ) webastyczny.pl - projektowanie wizerunku w Internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulfik Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 No na temat dremhost racja, mam już 60 autoblogów kazdy po 6rssów i cisza, wszystko śmiga, raz mi napisali ze obciazam ale sami zablokowali IP jakiś robotów atakujących jeden skrypt. tak to sie zaczyna ... potem zaczynaja pisac coraz czesciej i czesciej.. blokowac boty (googleboty), blokowac bazy i robic inne czary az wreszcie mowia i zebys od nich spadal Firmy hostingowe maja sowje ograniczenia, wystarczy je poznać przed podjęciem decyzji Ja osobiście polecam OVH a nie przeszkadza ci 1 ip na dedyka i brak mozliwosci dokupienia kolejnych? Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik- NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 a nie przeszkadza ci 1 ip na dedyka i brak mozliwosci dokupienia kolejnych? Nie mam jednego dedyka Nie przeszkadza Przecież jest cała masa możliwości uzyskania linków na innych IP jeżeli są potrzebne, np w e-weblinku jest ich na chwile obecną 2,107 Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebau Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 moj jeden autoblog site:18k uruchomiony na worpressie zostal atakowany przez jakies roboty - pogonili mnie z nazawa , linux.pl a nie chce go wrzucac na mojego vps'a(zeby nie zamulil Wylaczylem funkcje autoblog - ale ilosc hitow jest duza i chyba pogodze się z jego stratą - chyba, ze macie pomysl jak sie pozbyc tych botow chodzacych po skrypcie i probujacych wrzucic komentarze - mimo, ze juz je usunalem(taką możliwość)... jest szansa, ze po kilku dniach boty odpuszcza? - troche szkoda site'u Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lieszek Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Nie możesz po prostu wyciąć tych wszystkich tajlandzkich botów? Kiedyś krążyła ciekawa lista z botami które nie są do niczego potrzebne, a przyczepić się przyczepiają jak rzepy Zostawić oczywiście google i np msn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpav Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Bad Behavior - włącz mu strict mode i zapomnij o spambotach Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron? if.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielack Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Zrobiłem mały przegląd swoich blogów i autoblogów na różnych serwerach. I wychodzi na to, że to nie wtyczka WP Autoblog generuje takie zamieszanie, ale WP Google XML Sitemaps. To ona najczęściej pokazywała komunikaty o błędzie, gdyż zbyt mało pamięci jej przydzielono na generowanie mapy. Powyłączałem wszędzie mapę dla Googla i dodatkowo uruchomiłem keszowanie WP SuperCache. Obciążenie generowane na serwerach spadło diametralnie - teraz, największe obciążenie generuje spamik z darmowej wersji generatora Pawła K. 2.6% - a reszta (chyba z 50 stron, w tym autoblogi i sklepy ESC) kolejne 2% w sumie. pozdrowienia Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::JARO::. Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 o tej wtyczce mówisz, że obciąża? https://www.arnebrachhold.de/2005/06/05/goo...erator-v2-final Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttorm Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 odnosnie dreamhost - tez mozesz dostac info o obciazeniach - ja takie dostalem tylko jak dobrze przeczytalem (przetlumaczylem) jak nie poprawie przeniosa mnie na inna maszyne i sadze ze poprostu przeniesli by mnie tam gdzie sa osoby ktore nie optymalizowaly skryptów i ciagle wywalaloby error tez mam autoblogi na dreamhost jakies 60 i przypuszczam ze to byl problem i je powyłaczałem i wylaczalem sitemap osotanio wiele hostingów ywsyła takie meile ja dostalem taki jeszcze z domenomani a tam serwer spowolnily 4 qlweby i 2 autoblogi i po wylaczeniu autoblogów obciązenie spadły o 100% odnosnie dedyka tez rozwalam swoje smieci na wielu hostingach gdyz tak wole i mam tez swoje powody musze tez wyprobowac ta wtyczke dotyczącą caschowania i zobaczymy co i jak Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:BANERY REKLAMOWEARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Miałem, coś takiego samego z tymi autoblogami i rozwiązanie jest dość nietypowe. Wyłączenie wp-autoblog i innych pluginów (w tym google sitemap) nic nie dało. Patrzę w statystyki, a tam coś takiego: - najwięcej wejść ze strony caravan.ru (jakiś blog) - wejść 3 000 000 / mc (prawie jak nasza klasa ) - najwięcej wejść z przeglądarki wordpress 2.x lub 1.x - prawie 90% Rozwiązanie oczywiste - idioci z .ru biorą i ustawiają pingowanie na maxa i zamulili mi blogi. Dlatego najlepiej zablokować wordpress jako przeglądarke w htaccess: RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ".ru" [OR] RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "WordPress" RewriteRule .* - [F] Efekt był natychmiastowy - już po minucie blogi odżyły i działają jak należy, a tak to miałem niedostępność strony na poziomie 98% Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielack Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Dokładnie o tej wtyczce piszę - w tekście dałem linki do wszystkich pluginów jakich używam, by nie było wątpliwości. Jak napisałem później, po wyłączeniu tej wtyczki, wszystko się uspokoiło i dostałem nawet od Miłej Pani z Kei list z podziękowaniem (!) że się szybko i sprawnie uwinąłem. pozdrowienia Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttorm Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Rozwiązanie oczywiste - idioci z .ru biorą i ustawiają pingowanie na maxa i zamulili mi blogi ja tez wlasnie przegladam i mam sporo wejsc z ru ( spider21.yandex.ru) i tez zaraz zablokuje ja we wszystkich wp ale mam tez duzo spidera onetu wszedzie Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:BANERY REKLAMOWEARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.