sir nimek Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Witam Czy ktoś może mi polecić monitor z dobrym odwzorowaniem kolorów i bardzo małą czułością na kont padania światła. Chodzi mi o monitor gdzie spokojnie będę mógł obejrzeć film nie martwiąc się, że jak usiądę pół metra bardziej z boku monitora to nagle czarny "zamieni się" na szary i takie tam Pozdrawiam i dzięki Chodzi mi o coś co ma generalnie dobre opinie. Może jakieś profesjonalne serwisy o tej tematyce ? Ewentualnie jakiego rodzaju matrycy szukać, bo ja nie mam o tym pojęcia... Kupiłem NEC LCD223WM i do pisania kodu i pracy jest super... z filmami gorzej więc chce coś lepszego. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BXL Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 SAMSUNG 2232BW 22" WIDE https://www.ceneo.pl/823920 Pomoc dla Ani Dobosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Eizo :-) Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir nimek Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 a coś więcej na temat tych monitorów? Generalnie chciałbym aby ktoś podpowiedział jakie parametry są decydujące przy kryteriach wyboru jakimi ja powinienem się kierować. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz3lo Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Tego Samsunga https://www.ceneo.pl/739665 bardzo dużo ludzi kupuje i ogólnie go sobie chwalą. Ja parę miesięcy temu też zastanawiałem się między Samsungiem, a https://www.eukasa.pl/pc-i-pda/sklep/373667/lg/lg-l226wa-wn/ i ostatecznie wybrałem ten drugi. W moim przypadku zdecydowały względu wizualne, lubie jak monitor ma cienką ramkę Natomiast te wszystkie kontrasty, jasności... i tak są u mnie ustawione na co dzień prawie na zero. Dlatego w sumie o obrazie w grach czy filmach na tym lg niewiele moge powiedzieć. zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoonStuff Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Eizo :-) Dobrze gada dać mu wódki – Whose motorcycle is this? – It's a chopper, baby. – Whose chopper is this? – Zed's. – Who's Zed? – Zed's dead, baby, Zed's dead. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Wszystkie monitory, ktore maja matryce TN sie nie nadaja, a w zasadzie kazdy na MVA bedzie spelniac Twoje wymagania. Jedyna wada jest cena, gdyz monitory z MVA kosztuja prawie 2x tyle co TN. Ja jednak moge szczerze powiedziec, ze warto. Sam mam teraz 20.1" na matrycy Premium MVA i zamierzam zmienic na 24" tez MVA. Czasem siedze przy niezlym monitorze Samsung z TN i roznica jest ogromna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobek Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 ja mam 21' LG WTQ 226 i nie nazekam. Calkiem ładnie wszystko się ogląda, chociaż nie ściągnołem (...znaczy nie wypożyczyłem z wypożyczalni) jeszcze filmu w odpowiedniej rozdzielczości więc raczej monitorek nie miał się w czym wykazać. A jeśli chodzi o kąt patrzenia jak sie patrzy z boku, obraz jest lekko poszrzały , ale kto ogląda film patrząc prawie z boku !!! Jak będziesz kupował to patrz na rozdzielczość optymalna( czy jak to sie nazywa), czas dostępu, taktowanie, kontrast no i kont. Jeśli chodzi o firmy to LG i samsung są na forach chwalone. Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna. Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości. Kryptowaluty za darmo - Poradniki. Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Z tym MVA nie jest tak do końca różowo. Najpierw sobie obejrzyj matryce TN i MVA, bo każda ma swoje plusy i minusy. W MVA czasami występuje takie srebrzenie ekranu (zależnie od modelu i też niektórzy to widzą, a niektórzy nie), które może być nieco wkurzające. Polecam brać coś z Samsungów, bo mają bardzo dobry obraz i super kąty. O widzę sir nimek, że jesteś z Łodzi to najlepiej podskocz sobie do Media Markt w Galerii i zobacz jak wyglądają polecane modele (Eizo pewno tam nie ma). Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir nimek Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Dobra Carnagge zaufam Tobie jako rodakowi Wybiorę coś z samsungów i dam znać https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Ja mam wlasnie takiego Samsunga, jak go ogladalem i kupowalem, myslalem ze robie duzy blad (wkoncu to jakis LCD a nie porzadny CRT) ale po tygodniu uzytkowania stwierdzilem, ze jest swietny i zdanie podtrzymuje, bierz Samsunga - nie bedziesz zalowal Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Samsungi pewnie dobrze wyswietlaja avatar Intrudera. Jesli tak to bierz Samsunga, bo ja na moim monitorze dostaje oczopląsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brad Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Zainteresuj się projektorami filmowymi. Przekątną 100" z HD Ready można już mieć za 2600zł. Do tego dobre głośniki i masz złudzenie kina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lj2m Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Tylko do pracy takie wyświetlacze chyba niezbyt się nadają, ja też ostatnio kupowałem LCD 22 cale i wybrałem samsunga 226BW, tani i bardzo dobry, od niego światło się nie odbija. Getlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.