OSM Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Hm, u mnie moduł Analytics/Piwik działa bardzo dziwnie - raz są wyniki, a raz nie ma. Próbowałem na obydwu systemach. Też to zauważyłem. Pierwszy klik na ikonkę wykresu powoduje wyświetlenie komunikatu o braku konfiguracji dla Piwik, ale drugi już bez problemu ładuje dane. I tak przy każdym odswieżeniu. Druga sprawa: na wykresie pojawia mi się dwa razy wynik pobrania statystyk dla 26 października - czyli dnia kiedy zainstalowałem moduł. Pobrano identyczne dane i wrzucone są dwa razy do bazy. Od tego dnia jakby dane ze statystyk nie są atualizowane bo nie mam na wykresie danych dla 27 i 28 października. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeup Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 W jakim formacie należy dodawać linki z polskimi literami? dodałem "sprzedaż" i zamiast "ż" wyświetla się krzaczek... ? Kodowanie strony to 8859-2 // edit znalazłem kodowanie strony - można usunąć W wolnej chwili zapraszam Medycyna, choroby Download programy Download antywirusy Co złego to nie ja ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkr Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 @freeup - W panelu linki dodawane są zawsze w kodowaniu UTF-8. Kodowanie witryny należy ustawić w jej konfiguracji, zmiana nastąpi w ciągu kilku minut od zapisania. Poprawka rozwiązująca zauważone problemy z Piwik jest do pobrania z zakładki System. Problem pojawiał się gdy Piwik zwracały frazy z niepoprawnym kodowaniem znaków UTF-8. Jeżeli statystyki nie są pobierane, należy przejść do ustawień witryny i sprawdzić czy status statystyk zwraca wartość "Powiązanie aktywne". Jeżeli nie należy ponownie aktywować statystyki - przyciskiem "Zapisz i Aktywuj Monitoring" Monitorowanie Google - Monitoring Mobilny Monitoring regionalny!Proxy dla systemów Monitoringu w wyszukiwarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeup Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 @mkr - da się oddzielać linki <br> ? W wolnej chwili zapraszam Medycyna, choroby Download programy Download antywirusy Co złego to nie ja ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OSM Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 @mkr - da się oddzielać linki <br> ? Może uprzedzę odpowiedź. Da się. Schemat wyświetlania linków zmieniasz w ustawieniach danej strony zapecza. W tym samym miejscu gdzie podajesz jej kodowanie, ilość wyświetlanych linków, kategorię i zakładany site. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkr Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Freeup - Oczywiście W tym samym miejscu gdzie zmieniasz kodowanie, możesz ustawić szablon linków. W twoim wypadku poniższa forma: {#przed} <a href="https://{#url}" title="{#anchor}">{#anchor}</a> {#po} <br> --update: OSM uprzedził Dziękuję. Monitorowanie Google - Monitoring Mobilny Monitoring regionalny!Proxy dla systemów Monitoringu w wyszukiwarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko1988 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ratunku zaimportowałem liste 200 fraz do systemu monitoringu, ale coś z kodowaniem pokiełbasiłem, jak teraz hurtem usunąć te dodane frazy?? bo ręcznie mnie trafi ;/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neox Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor ma chyba wolne, bo od kilu dni nie odpowiada na e-maile... Także chyba on Ci nie pomoze. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czachapl Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ratunku Jak ci na wynikach nie zależny to usunąć cały projekt i już. Strony internetowe zarzadzanienajmem.eu https://eyepedia.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko1988 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 zależało ;/ trzeba było nowy projekt zrobić ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orson Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam Jestem nowy w temacie pozycjonowania więc proszę bez śmiechów :-) Moje pierwsze pytanie zainstalowałem skrypt web tools wszystko poprawnie działa. Jedynie czego nie rozumie to dwie rzeczy w systemie web tools pierwsza to jak budować zaplecze? dodałem w "twoje linki" url mojej strony i anchor ale od kilku dni system nie przyznał ani jednego linka. W miejscu pakiet site linki jest 1/100 i 0% co to oznacza? Druga sprawa szablon linków {#przed} <a href="https://{#url}" title="{#anchor}">{#anchor}</a> {#po} proszę wytłumaczyć jak prawidłowo zrobić opisczy trzeba wpisywać coś w miejsce {#anchor} czy też przed tymi znacznikami coś wpisywać czy za. najlepiej to jak ktoś podał by również przykład. Z góry dziękuje za pomoc. Sieciowy Toster suchary z sieci. https://www.sieciowytoster.pl @Orsonik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCATI Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 @orson ad1. nie przyznał bo to ty przyznajesz - trzeba dodać strony, na których mają być wyświetlane linki (Twoje strony zaplecza). To nie jest swl publiczny czyli musisz dodać swoje strony zaplecza i swoje linki jakie mają się wyświetlać na zapleczu. ad2. {#przed} <a href="https://{#url}" title="{#anchor}">{#anchor}</a> {#po} to jest tzw. szablon wyświetlania linków czyli jak dodajesz link i uzupełniasz dane linku to automatycznie będą się podstawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupiciel Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Błąd też po stronie dodawania, jak dodamy np.: Dupunia 2009 a potem Dupunia 2009 To mamy dwie te same frazy, powinno blokować i rozróżniać wielkość liter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neox Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Mam pytanie do autora: kiedy będzie można ręcznie aktualizować statystyki, PR, Site itp. !!! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orson Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 @orsonad1. nie przyznał bo to ty przyznajesz - trzeba dodać strony, na których mają być wyświetlane linki (Twoje strony zaplecza). To nie jest swl publiczny czyli musisz dodać swoje strony zaplecza i swoje linki jakie mają się wyświetlać na zapleczu. Dodałem w twoje linki wygląda to mniej więcej tak: Linki rotacyjne Url www.e-cepelia.com Anchor: * haft krzyżykowy * ozdoby * prezenty * haft * haft krzyzykowy * robótki ręczne * biżuteria * na prezent * hafty * artystyczne Nie wiem czy to ma jakiś sens natomiast na głownej stronie twoje zaplecza wygląda że wszystko jest ok czyli G-site rośnie. nie rozumiem tylko pozycji "twoje linki" z anchor`ami itd. Sieciowy Toster suchary z sieci. https://www.sieciowytoster.pl @Orsonik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.