Skocz do zawartości

[Prywata] Nowy PC dla gracza

DreamStudio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem nowego komputera stacjonarnego. Głównym przeznaczeniem komputera domowego będzie możliwość grania w najnowsze gry :). Dawno temu interesowałem się sprzętem jednak przez inne zainteresowania wypadłem z obiegu. Proszę osoby interesujące się hardware o doradzenie w sprawie zakupu sprzętu. Na pudło chcę wydać max 2 000 PLN netto.

Pytanie:

- Czy warto kupić komputer w tym roku czy lepiej poczekać na styczeń/luty?

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Warto poczekac.

Przyklad: dobra karta graficzna, np. 8800 GT, ktora juz robi szał, kosztuje ok. 1000-1100 zl. Po nowym roku przewidywana cena, ok. 700-730 zl.

EDIT: Warto tez wiecej RAMu wsadzic. Sam mam 3GB na 800 mhz i chodzi całkiem przyzwoicie, szczegolnie gdy pracuje na sporych i licznych aplikacjach. Najpierw wsadzilem 4gb, ale system widzial tylko 3.25gb, gdyz jak sie okazuje, wersja 32-bit WinXP zle adresuje pamiec. I co najgorsze - nie ma na to żadnej poprawki.

EDIT: Zapomnialem, ze to sprzet dla gracza. Ale RAMu nigdy nie zaszkodzi :)

Edytowane przez SiMooN

Zestawy komputerowe (mega seo link :) )

Chociaż w sumie za tą cenę to tam rewelacji nie ma, chyba żeby kupić tańszą płytę a droższą grafikę, ale to znowuż ograniczy np. oc procesora, bo ten 2160 bez kręcenia to słabizna. :P

@up, z drugiej strony to czekać opłaca się zawsze, bo zawsze mówi się tak: za miesiąc to wyjdą nowe procki, za miesiac wyjdą nowe hyper wydajne radełony i ceny starszych spadną i idąc tym tokiem to przez kilka lat bym nic nie kupił. :D Chociaż po świętach ceny mogą troche spaść.

Edytowane przez sz3lo

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Chociaż po świętach ceny mogą troche spaść.

Dlatego warto poczekać te 4 tygodnie. Zawsze w szale świątecznych zakupów kupuje się trochę na przypał, pod wpływem impulsu czy stojącego obok Mikołaja, który namawia do zakupu w promocji (czytać: podbiciu ceny przy jednoczesnym jej przekreśleniu w poprzedniej wersji)

Jak dla mnie to za 2k to PC ( mówie o całości ) nie kupisz do najnowszych gierek żeby się dobrze grało... a już napewno nie z 8800 bo ona sama chyba stoi 1k z kawałkiem :)

Ps, nie dawno składałem sprzęt do 2500, to można się sugerować :

Płyta główna: Asus P5B - 316zł

Procek: Intel Core 2 Duo E6420 - 646zł

Pamięć: Patriot 2x1GB LLK 800mhz - 298zł

Karta graficzna: Galaxy 7900gs/8600gt Sonic - 386zł/359zł

Dysk: Seagate 160GB - 183zł

Nagrywarka:LG H62N - 95zł

Zasilacz: Amacrox 500W - 250zł

Razem ok 2200 zł + obudowa

stat4seo-banner_old.png

Tyle, ze w styczniu będzie jeszcze nowsza karta np. jakieś 8801 GT TURBO DISEL za 1500zł, a w marcu będzie już za 800zł i tak można cały czas czekać - jak jest potrzeba teraz to się i teraz kupuję.

Co do samego kompa do gry za wiele sie nie znam - ale wiem ze min. 2GB RAM to już podstawa, na dysku można zaoszczędzić bo nie potrzeba jakiegoś 320GB - tylko nawet 120GB starczy. Reszta no to najlepsze na jakie budżet pozwoli - ale 2000zł to tez nie jest jakiś super.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Chcę PC bo czasami nie wyrabiam się w pracy z projektami i muszę poświęcić te dwie godziny w domu (na szybszym sprzęcie to będzie 1:30 więc +30min na relaks)

Interesuje mnie zakup:

- płyta główna

- procek

- ram

- dysk

- karta graficzna

Jeśli mam poczekać do stycznia to mogę dać 2,5k o ile robi to dużą różnice w wydajności.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Do gier to dobry TV np. Sony KDL 47" w wersji W lub X + PS3/xbox + dobre kino domowe. To jest poprostu stworzone dla gracza :P

A komp to jest do pracy, gier i tak można wymieniać a jak coś jest do wszystkiego to w niczym nie jest dobre. Kompy dla graczy to koszta od 3k w wzwyż. Jeśli liczysz się z każdym groszem to kup sobie taki za 2k już teraz, będziesz mógł grać w każdą grę, co najwyżej obniżysz sobie detale. Nie ma na co czekać, mój pierwszy komp, który kosztował 60.000.000 zł [w starych złotych, 6k na dziś] teraz na allegro chodzi za 30zł a jednak cieszę się, że tyle nie czekałem :)

Edytowane przez Brad

Jak kupujesz kompa to idziesz na forum specjalistyczne, czyli purepc.pl lub pclab.pl i siedzisz tam tydzien i czytasz wszystko o kazdej czesci jaka chcesz kupic. Pozniej masz mega metlik w glowie, bo co druga opinia jest czesto inna, ale jak sie oczytasz to wybierzesz odpowiedni sprzet dla siebie :) Co prawda jest to mega meczace jak sie przeglada tematy po 80 stron, ale przynajmniej ma sie pewnosc udanego zakupu :P

Tylko czytaj te opinie czasem tak z przymruzeniem oka, bo sa tam idioci ktorzy dla 5fps wiecej sa gotowi wydac 1k zl wiecej.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl