Skocz do zawartości

mailing a spam

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

witam. czy jesli user sie rejestrujac musi wyrazic zgode na otrzymywanie reklam, po otrzymaniu tychze reklam = powiedzmy raz na miesiac - wytoczy proces o rozsylanie spamu, takie info jest wystarczajacym dowodem w obronie?

ps - oczywiscie reklamy zgodne z prawem, zadnej viagry, itd

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

przecież to nie jest spam.

wyraziłeś zgodę. nie wiem co tutaj jest nie tak?

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Jak masz jego IP i datę rejestracji to nic Ci nie zrobią. Miałem sytuacje, że wysłałem link do aukcji na allegro i ktoś zgłosił sprawę do nazwa.pl. Napisali mi że mam 24 godziny na wyjaśnienie sytuacji bo w innym wypadku usuną mi domenę. Podesłałem IP i datę rejestracji i sie odczepili.

Możesz w regulaminie napisać, że zobowiązują sie za każdego otrzymanego maila płacić 100 złotych (ala domeny.pl) :)...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Tylko daj możliwości wyrejestrować się!

Bo własciciel mail-a moge się zmienić z czasem!

Mail to nie jest to samo jak tożsamości osoby ale raczej jako adres. Mało tych, ktore mieszkają caly życie w tym samym miejscu - dlaczego IMHO zawsze powinno być OPT-OUT i jaśne do jakiego adresu mail został wyślane.

NA końcu takiego mailingu powinieneś napisać:

Wiadomość została wysłana przez NAZWA DOMENY.pl w imieniu: NAZWA FIRMY DLA KTÓREJ WYSYŁASZ., ADRES FIRMY

W związku z art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. nr 144, poz. 1204) NAZWA TWOJEJ FIRMY informuje iż wiadomość została przesłana na niniejszy adres zgodnie z wyrażoną przez Państwa zgodą*. Zgoda na otrzymywanie niezamówionych informacji handlowych może być odwołana w każdym czasie poprzez kliknięcie tutaj (link do wypisania z bazy).

*Zgoda na otrzymywanie nie zamówionych informacji handlowych wyrażona jest równocześnie z rejestracją w serwisie NAZWA TWOJEGO SERWISU, oraz w innych wypadkach - zgodnie z informacją podawaną w na stronach WWW należących do NAZWA TWOJEJ FIRMY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności