adampower123 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 mozna by zrobic automat ktory by raz w tygodniu sprawdzal automatycznie unikalnosc wpisu, w razie gdyby pojawil sie wpis na inne domenie niz w preclu, automat moglby alarmowac w panelu adminstratora, zeby zbadac dokladnie wpis ale to mogloby obciazyc hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariosoft Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 To i ja dodam trzy grosze. pancho, podpisuję się pod tym co napisałeś, i dlatego wole postawić mini niż precla. Co do wordpressa, to wymyśliłem sobie tak: rozdaje po znajomych i nie tylko (na poddomenie) wordpressa w celu prowadzenia bloga. I tak mam już kilkanaście serwisów linkujących do mnie z unikalną treścią. To o wiele lepsze niż precel, którego postawiłem z ciekawości. Pozdrawiam xhtml + mathml = matematyka Forum matematyczne Kamerzysta Toruń, wideofilmowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellois Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Niestety wielu nie pojmuje, że szkodzi zarówno sobie, jak i preclom. Ja mój uruchomiłem niedawno, a już zdąrzyłem wywalić jeden powielony wpis. Na dodatek większości nie chce się zbytnio wysilać. Jeden akapit tekstu i trzy linki... Zapraszam na blog o użyteczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A ja uparcie twierdze, że zdecydowanie wyolbrzymiacie mit duplicate content...No, ale Wasze precle więc sami ustalacie u siebie reguły. Inna sprawa, że o unikalny wpis mogę się pokusić w naprawdę porządnym serwisie. Natomiast jeśli jest to setny precel na tym samym szablonie, w subdomenie to jakoś ciężko o motywację a przede wszystkim żadnego sensu w tym nie widzę i zwyczajnie szkoda czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancho Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ... taka jest prawda... cala sprawa qlweb'ow, precli itd jest zenujaca. Ale nie to jest w tym najgorsze... najgorsze jest to ze one naprawde dzialaja... Jedna z moich wazniejszych domen, ktora pozycjonowalem glownie przez qlweb'y spadla tak nisko ze az sie lezka w oku zakrecila. Chcialem czy nie chcialem z precli musialem skorzystac... no i na szczescie czy nieszczescie.... juz pomalutku widac efekty ... ale to zadne odkrycie. Pozdro dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A ja uparcie twierdze, że zdecydowanie wyolbrzymiacie mit duplicate content...No, ale Wasze precle więc sami ustalacie u siebie reguły. Inna sprawa, że o unikalny wpis mogę się pokusić w naprawdę porządnym serwisie. Natomiast jeśli jest to setny precel na tym samym szablonie, w subdomenie to jakoś ciężko o motywację a przede wszystkim żadnego sensu w tym nie widzę i zwyczajnie szkoda czasu. Nic dodać, nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilgesu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 I po co te precle. Niech by chociaż miały 500 znaków. Ale jak na niektórych badziewiach mam pisać 1500 znaków a ten precel ma site 0 to mysle ocokurwachodzi? Ale jesli mam dostac linka na porządnej stronie to i owszem czemu nie. Niestety takich ze świeczką szukać. Choinki sztuczne, beawito.pl - producent Stroiki na cmentarz, istroiki.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Myślę, że problem tkwi w podejściu osób dodających do precli. Jeśli pozwoli się na precelkach dodawać kopie, to wielu dodających zamiast postąpić z głową i dodać 3 - 4 kopie wrzuci ich o wiele więcej - dodając wpisy do precelków ciągle natykam się na powielone wpisy. A stąd już niedaleko do tego co stało się z qlwebami - jeszcze tylko dodawarka i precelki szybko zostaną zajechane. Ja na razie dodaję każdy wpis do 3 precelków i liczę na zdrowy rozsądek właścicieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A stąd już niedaleko do tego co stało się z qlwebami.... A co sie z nimi stało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashXT Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A no się stało sie stalo sie ... Poszła fama, że nie mają już mocy... i neopoki przestały je stawiać przyrost zmalał ... Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych. Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A no się stało sie stalo sie ... Poszła fama, że nie mają już mocy... i neopoki przestały je stawiać przyrost zmalał ... No i dobrze :-) Polecam Wam dalej słuchać "wujka Matta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::JARO::. Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No i dobrze :-) Polecam Wam dalej słuchać "wujka Matta" tak na serio mówiąc to qlweby straciły znaczenie do wybijania pozycji przez inne serwisy. Ale do wybijania strony głównej już nie. Wiecie ocb.;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 i neopoki przestały je stawiać przyrost zmalał ... A ja tam stawiam. Dziś nawet 2 postawiłem, ale inne trochę, bo tylko do podlinkowywania wpisów w preclach. https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=39789 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 w sumie qlwebow coraz mniej w indeksie - jeszcze niedawno mozna bylo zobaczyc 4 mln wynikow na hasełko qlweb dziś już 1,8 mln. Ogólnie wlasnie testuje detektory różnego rodzaju i jestem lekko zasmucony faktem iż PL zaplecze jest tak łatwo wykrywalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tylko ludzie nie mają na to żadnego wpływu, że jest wykrywalne. Ja chętnie bym usunął "powered by v2.9.1 qlWeb.info & qlweb pro" i dał np. link "skrypt katalogu" do strony qlweba, ale licencja mi na to nie pozwala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.