Skocz do zawartości

Alert RCB :)

Herkules

Rekomendowane odpowiedzi

Wjeżdżam do Polski i cyk alert na telefon..

Pobierz poradnik bezpieczeństwa?

Ale co Jarek się z Morawieckim tak posprzeczali? :D

Dzisus chrajst..kiedy RCB będzie informować o ważnych informacjach i sytuacjach..

• Like 1

Najlepsze i najtańsze linki z katalogów i nie tylko, zapraszam tutaj

Jeśli linkowanie to tylko ze mną ;)  - Zajrzyj Tutaj  - Taniej więcej i lepiej nikt ci nie ogarnie 

Ja go ez ciekawości przeczytałem. I śmiem twierdzić że jest to śmiechu warte.

Interesują Cię zagadnienia dotyczące pozycjonowania  i marketingu? Zajrzyj na: Blog o pozycjonowaniu i marketingu internetowym

Ogólnie o marketingu i pozycjonowaniu stron www: Marketing internetowy i pozycjonowanie stron

Potrzebujesz usługi SEO? Zajrzyj:Usługi SEO

Jak zobaczyłem tą dziurę od rakiety..

To jakiś rolnik tam kopał szambo?..

Zero znaku ognia, spalonej ziemi, znaków jakichkolwiek..i taka ta dziura równomierna..

PS to granat bojowy taką robił na poligonie ;)

Kto wie ten wie..Przecież jak z Langusty w wojsku jak walnęliśmy i upadła taka rakieta..to dół był 6 razy głębszy..ciemna ziemia..

A co ja się tam znam ;)

Jeśli linkowanie to tylko ze mną ;)  - Zajrzyj Tutaj  - Taniej więcej i lepiej nikt ci nie ogarnie 

Hahahaha jebł..śmiechem

No przecież ten Alert był od nich RCB

905dff0804367.jpg

:D 

Ciekawe gdzie mają hosting...chyba jakiś lipny :P

Czyli pradnika nie pobierzesz bo ten tego..Miliony poszły ale hosting nie działa :D

6db316782f99b.jpg

Edytowane przez Herkules

Żenada. Śmiem twierdzić, że nie jesteśmy przygotowani na nic. Gdyby poleciało na nas tyle co na Ukrainę (setki dronów i rakiet różnych typów) to ile z nich by zestrzelili? 5? A w razie „W” będziemy się chyba chować pod parasolami.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Hah..to teraz latem co drugi dzień informują, że może być burza? ;)

W Czechach ogarneli to co w USA czy Niemczech, czyli Cell Broadcast, różnica jest taka, że to nie leci bezpośrednio na CAŁĄ POLSKĘ, a dany region. Do tego, jest jeszcze informacja na ekranie a nie przez klasyczny sms co nie powoduje obciążenia sieci..

Ogólnie to strażacy tam podejmują decyzję w danym regionie o wysłaniu takiej informacji najczęściej ;)  a nie na cały kraj.. (komunikaty są też w radiu, telewizji a nawet glośniki nawalają..u nas tylko w trakcie Covidu co wyleczył go Putin krzyczeli - To rozwiązanie dla ludzi starszych co nie czytają smsów ;) 

@logremonte

Dla mnie to cyrk na kółkach..tutaj od 2014 roku nic nie zrobili a tym bardziej po ataku Ruskich na Ukrainę..

Np u mnie jest apka, która informuje gdzie się udać w razie W..

Edytowane przez Herkules

9 godzin temu, Herkules napisał(a):

Jak zobaczyłem tą dziurę od rakiety..

Na strzał z petardy nie wygląda 😉

https://wiadomosci.onet.pl/lublin/krater-na-lubelszczyznie-uslyszelismy-huk-zerwalismy-sie-na-rowne-nogi/g77sbsy

(znowu dostanę OPR, że linkuję)

11 godzin temu, Herkules napisał(a):

Pobierz poradnik bezpieczeństwa?

Bo ludzie są "mądrzejsi" i nie czytają, ale pretensje mają.

11 godzin temu, Herkules napisał(a):

(...) kiedy RCB będzie informować o ważnych informacjach i sytuacjach..

No właśnie, co zrobiliby ludzie, gdyby w środku nocy otrzymali info o ruskiej rakiecie lecącej w ich kierunku? Myślę, że obróciliby się na drugi bok i spali dalej.

W "optymistycznym" wariancie potraktowaliby to poważnie i doszłoby do masowej paniki.

Myślę, że skuteczne systemy, jak te w Ukrainie, czy Izraelu, docierają się wtedy, gdy giną ludzie, a rakiety i drony latają gęsto. Wtedy współpraca Rządu i społeczeństwa się dociera.

U nas wszyscy powszechnie marudzą. Zamiast interakcji są inwektywy. I to z obu stron.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

4 godziny temu, logremonte napisał(a):

nie jesteśmy przygotowani na nic

Przepraszam bardzo. Rząd nie ważne jaki jest przygotowany na wszystko. Łącznie tym by sp********ć w trymiga na z góry upatrzone pozycje. 

Cieszyć się należy że jest progres. Płaszczakowi rakieta przeleciała miedzy nogami i po pół roku ją koń znalazł. Chłopina nie miał nawet odwagi cywilnej by się przynąć że zj****ł i po pisowsku zwalił winę na kogoś innego. To był dopiero cyrk.

Miejmy nadzieję że do wyborów się chłopaki zmobilizują i przynajmniej w kwestii alertów dla ludu bedzie lepiej. Człowiek wolałby wiedziec co, gdzie i jak. Lepiej mieć troche czasy choćby te 3 minuty na ostanią zdrowaśkę. 

Nie oszukujmy się. Na zmasowane ataki na poziomie Ukrainy nie będziemy gotowi tak predko i podejrzewam nikt w Europie nie jest. Jedynie Izrael ma potęcjał by się bronić nie tylko parasolem. Tylko  jest kwestia proporcji młotka. Jak Izaelowi ktoś zrobi kuku większym młotkiem niż są w stanie odbić to też źle skończą  

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

@Nikonem

o tej niby rakiecie wiedzieli przez pół godziny..a alert poszedł 5 minut po upadku :D (tu jest paradoks)

A poradnik zawiera informacje, o alternatywnych źródłach ogrzewania (gdzieś tam było..jak pewna pani polityk mówiła.."No że pompy ciepła"..yhm jak prądy nie będzie ;)

PS

Pamiętajcie, że najważniejsze jest życie i zdrowie naszych rodzin..

Konserwy, słoiki, agregat i dostęp do wody leki jeżeli potrzebujesz minimum na 3 miesiące "już dziś ci ogarnie to lekarz rodzinny".. i coś "zakopane do obrony w razie W" ;) (nikomu nie mówić gdzie, po co i na co..nawet koledze czy rodzinie ;)

Zdrówka dla was i obyśmy żyli w bezpiecznym świecie.. (choć jak oglądam Hiszpanię 40 tyś sobie ludzi wbiegło przez granicę :D 

@Grey Ronin akurat wschód ładnie przez ostatnie czasy się wzmocnił, jeżeli idzie o rakiety i takie tam..do tego NATO (wbrew wariatowi z USA, amerykańce są z nami) No i Putin tak zaszalał że włącznie ze Szwecją..nikt go nie lubi :P  (tylko co gdzie i jak to o tym się nie mówi, a często zabezpieczam transporty wojskowe, co "płynie" nawet przez Czechy to "masakra" ;) 

Tak w skrócie Pilica, Narew i Wisła..doliczmy do tego IBCS..do tego Wprowadzane są polskie radary zdolne do pracy w trudnych warunkach (m.in. Bystra, mobilne radary P-18PL oraz Systemy Pasywnej Lokacji RPL, które wykrywają obiekty bez wyemitowania własnego sygnału radiowego, dzięki czemu są niewykrywalne dla wroga..

Radarowo nie jest źle..zresztą co my Kalingrad odzyskamy w chwilę :D 

Niestety Ukry mają taką przewagę, że u nich to zestrzeliwują takie rakiety czy drony z OPL z czasów lat 50 tych..

Gdzieś ostatnio oglądałem film, jak z samolotu walili w drona (mam ;)

Dobry wariat :D 

Edytowane przez Herkules