kubinium Opublikowano Czwartek o 21:25 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:25 Siema, mam zagwostke bo temat dotyczy pozycjonowania sklepu mojego znajomego, który prowadzi sprzedaż efajek. Sklep na idosell + kilka punktów sprzedaży offline więc poza sklepem także kilka mapek do zrobienia. Jak byście to wycenili? Nowy brand(domena), raczej celuję początkowo w długi ogon + local. Na codzien zajmuję sie jednoosobowo mniejszymi stronkami a tutaj nieco większy temat. Podjęlibyście się dla znajomego np za 2-3k netto czy raczej 5-10k? Skuteczne indeksowanie linków w w Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 17 godzin temu, kubinium napisał(a): Podjęlibyście się dla znajomego np za 2-3k netto czy raczej 5-10k? Puściłbym to na wycenę do Twojej konkurencji z adresu mail i danych firmy kolegi. W mojej branży, gdy mam problem z wyceną, ustalam stawkę: (koszty zlecenia + podzielone na dni koszty stałe) x marża. Pewnie prochu nie wymyśliłem, ale może zachęcę kogoś do bardziej merytorycznego posta. 1 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grey Ronin Opublikowano 59 minut temu Udostępnij Opublikowano 59 minut temu W dniu 14.05.2026 o 23:25, kubinium napisał(a): Jak byście to wycenili? To zależy od Co jest do zrobienia. Tylko samo SEO czy SEO + socjalmedia np filmiki na YouTube czy TikToku Na jaki czas się wstępnie umawiacie. Minimum to trzy miesiące. Optymalnie to pół roku Jak silna jest konkurencja i jak intensywnie działa. Jak konkrecja działa intensywnie i ma z kilka stron "wspierających" to wiadomo koszty wzrastają Na ile się znasz na temacie. Wbrew pozorom to jest istotne. Można się zapytać AI ale trzeba wiedzieć o co. Trzeb też być w miarę na bieżąco w zakresie nowości, nowych przepisów itp Jak to jest sklep to zakładam że główny cel to sprzedaż a nie pozycje w Google. Czy sklep jest konkurencyjny, ma jakąś wyjątkową ofertę na tle innych, prowadzi działania promocyjne w intrenecie, wyprzedaże, wprowadza nowości? Jak tak i są osoby które to wszystko ogarniają i są w stanie działać wg twoich wytycznych to cena może być nieco niższa. Jak to jest sklep z stała ofertą i nikt go nie prowadzi np pod kątem nowych produktów to cena wzrasta. Pozycjonowanie statycznej strony sklepu jest o wiele trudniejsze. Zwłaszcza jak ktoś nie robi absolutnie nic tylko obsługuje zamówienia. Potem wychodzi de fakto że masz zarówno robić SEO, socjlmedia jak i prowadzić sklep pod w/w zakresem. W przypadku strony sklepowej faktycznie musisz być członkiem jakiegoś zespołu ludzi i wspólnie ustalać i wdrażać SEO dla całości działań. 1 𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi