Skocz do zawartości

[zmiany] Kierowcy i piesi

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, SzlafRock napisał:

Gorzej jak jakiś typ nie zatrzyma się tylko będzie jechał drugim pasem

Miałem taką sytuację we Wrocławiu. Busem kierował mój współpracownik, przepuścił dwie panie na bardzo widocznych pasach, a po naszej lewej przejechała osobówka. Na oko jechała jakieś 60/h. Wyobraż sobie, że młodsza z pań dosłownie wystawiła głowę, by sprawdzić czy ma wolny pas i może przejść. Zatrzymała tę drugą zanim ich uderzył samochód. Kazałem ścigać gościa i dorwałem go jakieś dwa światła dalej. Cały się trząsł ze strachu, nie wiem czy się nie zlał. Może miałem nieprzyjazne spojrzenie jak zacząłem go wyciągać przez okno za szmaty? W końcu odpuściłem, bo jak udowodnić, że zrobił co zrobił. 10 lat temu, nie było kamerek. Ale, że ta kobieta wyjrzała zza busa i zatrzymała tę drugą... Sytuacja jak w filmie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja jakiś czas temu miałem podobną sytuację (kto nie miał?). Też na szczęście się obyło bez ofiar. Ale gościu zrobił tak na ścigaczu i miał na oko że 150. Facet przechodzący przez pasy dosłownie się przewrócił bo był z pół metra od motocykla.

Z tym że go nie goniłem ? 

Gdyby doszło do tragedii... uprzejmość nie zawsze popłaca. 

Mnie kilka mc temu przepuścił autobus przy wyjeżdżaniu z podporządkowanej. Wyjazd zaraz przy zatoczce z przystankiem. Autobusiarz wjechał na pas ruchu i macha mi żebym się włączał - skręcam w lewo. Wjeżdżam na pas i jeb coś mi przejeżdża po zderzaku z niemałą prędkością. Ktoś sobie wyprzedził autobus na podwójnej ciągłej. Dobrze, że podjezdzalem powoli bo byłaby tragedia, a autobusiarz by miał wyrzuty sumienia. Dla mnie w sumie to też nauczka żeby nie wjeżdżać na drogę jak nic nie widzisz, bo debili nie brakuje. 

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Cytat

Od 1 czerwca piesi mają pierwszeństwo nie tylko wtedy, kiedy znajdują się na przejściu, ale już w momencie wchodzenia na nie.

Moim zdaniem blacharze i lakiernicy będą mieli więcej pracy ze względu na gwałtowne hamowanie niektórych kierowców bezpośrednio przed pasami i nieuwagę tych, co jadą za nimi...

Tanie narzędzia budowlane, warsztatowe i elektronarzędzia.

Sklep z zabawkami dla dzieci.

Wyposażenie domu i ogrodu w atrakcyjnych cenach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności