Skocz do zawartości

Kto chce program, który sprawdzi około 1400 fraz dziennie (lub więcej przez proxy) dla twojej strony i wszystkich konkurentów?

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam program, który mi działa jak w tytule. Pomyślałem, że zrobię wywiad, czy jest może zapotrzebowanie na taki soft. Jeśli tak, to go lekko podrasuję i udostępnię do kupna.

Do działania programu potrzebny jest osobny, dowolny (może być stary) komputer z win7 w górę i miejsce na serwerze z obsługą bazy sqlite3 czyli nic specjalnego. Program działa tak, że 24h/dobę sprawdza co około minutę (bez proxy) kolejną frazę i zapisuje wynik na serwerze, aby mieć dostęp do danych z innych komputerów. Czyli zapuszczasz program na komputerze stojącym w kącie i zapominasz, a wyniki pobierasz na innym komputerze. Koszty więc są takie: Stary laptop z olx = 50 zł, zużycie prądu = 30 zł na miesiąc, koszt zakupu programu = może ok. 100 zł netto? ?

Można sobie oglądać wykres pozycji swojej strony i wybranej konkurencji na wybrane frazy i tworzyć różne raporty, np. jakie frazy są na jakim miejscu w pierwszej 10-ce dla wybranych stron, itp.

Może macie jakieś propozycje raportów z takich zebranych danych pozycji?

pozdrawiam

Grzegorz

Takie coś można by postawić na serwerze z Windows (koszty podobne, wygoda nieporównywalna).

Z doświadczenia mojego: nie pytaj, tylko rób :) Czasem coś wydaje się, że wypali na sto procent, a wychodzi klapa. A czasem jest w drugą stronę.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

3 godziny temu, okazwłoka napisał:

Z doświadczenia mojego: nie pytaj, tylko rób

:hi:

Tak na marginesie AWS daje free tier w ramach którego przez rok można uruchomić serwer mikro w tym chyba serwer z Windows :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności