Skocz do zawartości

Wyindexowanie z google

przemex
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, wiem pytanie banał, wielokrotnie poruszane na forum

ale stało się, pewnego pięknego dnia przyszedł e-mail z google wiadomo jaki

W trosce o zachowanie wysokiego standardu wyników wyszukiwarki Google, tymczasowo usunęliśmy kilka Państwa stron z indeksu. Strony Państwa serwisu zostały usunięte na okres przynajmniej

30-stu dni.

itd. itd

okazało się że w kodzie były komentarze od wykonawcy strony, nie były widoczne i polecieliśmy, aż miło, programista php sam sie dziwił ze to możliwe za takie coś....

KOD ZOSTAŁ POPRAWIONY strona czysta wgrana, POSZEDŁ ze specjalnego adresu przez formularz, tekst po polsku i po angielsku do google, przepraszajacy za systuację i proszący o ponowną indeksacje strony, NIESTETY

mija tydzień, drugi, trzeci, miesiac cały I NIC strona nie wróciła

CO ROBIĆ ? wysłać jeszcze raz formularz ? czy czekac dalej bo sie jeszcze zdenerwują za ponaglenia ?

czy ktos mial podobną sytuację ? ile czekaliście maksymalnie czasu ?

Napisaliśmy do profesjonalnej firmy pozycjonującej, w odpowiedzi podali że mają techniki pozwalające na ponowną indeksacje strony i to jest proste, ban to już koniec, ale ponowna indeksacja to nie problem, ale pieniedzy chcą tyle, ze za glowe można się chwycic

są jakies jeszcze metody ? pozwalajace na przywrócenie strony ? zgłoszenie jej do ponownej indeksacji tak jak dodawanie nowej domeny do zindeksowania ?? jakies techniki ??

ludzie co robić ???? na forum czytałem ze czasami czeka sie 4 dni i strona wraca, a ja już tu bóle nerwowe dostaję..........................

ja pare razy dostawałem bany filtry itp i nigdy żadne mail nie przychodzil... nikt w google nie manipuluje wynikami ręcznie i za komentarze napewno sie nie poleci...

podaj adres strony...

W trosce o zachowanie wysokiego standardu wyników wyszukiwarki Google, tymczasowo usunęliśmy kilka Państwa stron z indeksu. Strony Państwa serwisu zostały usunięte na okres przynajmniej

30-stu dni.

Przeciez napisali ile masz czekac...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

tak super, no ja wiem ze napisali, tylko te 30 dni już dawno mija, i nadal nie zindeksowali, jeżeli nikt z Was nie spotkał się z takim problemem, nie wiecie co mozna zrobić, ile trzeba czekać maksymalnie, to ok, zwróce się do firmy pozycjonującej za 200 zł. to dla nich podobno "pryszcz" taka sprawa, a jeżeli potrafią przyśpieszyc proces przywrócenia do indexu, to pewnie jako profesjonalna firma pozycjonująca mają metody, nie wiem fax do google z prośbą, e-mail, list, jeszcz ejakaś metoda ponownej indeksacji, itd... chciałem się dowiedzieć bo 200 zł. ulicą nie chodzi, a całkowicie nie wiem co jeszcze można zrobić, jeżeli nikt nic nie wie to wystarczy to napisać i po sprawie...

Przemex jesteś pewny, że to za komentarze w kodzie? To Ci napisali z Google, czy to przypuszczenia?

Kupić nową domene i zacząć od nowa pozycjonowanie.

To może człowieka szlag trafić jak tyle pracy idzie na marne.

Edytowane przez AdamAGP

tak, za komentarze, fakt faktem nie były one typowe i w opisie trochę związane ze stroną, wiec raczej bezmyśnie wstawione, przez programistę.... sam sie zdziwiłem bo to banał, wiele skryptów ma przecież komentarze w kodzie i jest OK, naprawdę z tego co czytam w internecie, czasami google ma swoje humory, i strona potrafi poleceic za byle co, fakt faktem ja mam nauczkę, prowadze też drugi portal i już czyszcze kod, przynajmniej na stronie głownej index.php...

A po drugie z tego co mi wiadomo nie dostałem BANA, jak tu ludzie piszą, tylko raczej coś w rodzaju ostrzeżenia, czyli wyindexowania, nawet w liscie było napisane od google ze jak poprawię kod, przez narzędzia google, a dokładnie formularz prośby ponownej indeksacji moge zgłosić stronę do weryfikacji i ponownej indeksacji

i tak zrobiłem, i czekam, czekam ,czekam, i nic

a ludzie tu na forum pisali ze zawyczaj po 4 dniach ich strony wracały do indexu...

Twoja strona wróci, nie takie giganty leciały i wracały. Za niedługo znowu będzie w indeksie, podejrzewam, że na podobnych pozycjach jak przed odlotem.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl