frikifrik Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Hej, mam zapytanie sql i kod w while Cytat echo $reservation_id.' - '; $koszta[$reservation_id] = $object->cost_value; ktory zwraca mi to 38603 - 150.0038603 - 60.0038603 - 100.00 potem na stronie chcialbym wyswietlic sume dla 38603 wiec uzywam echo array_sum ale wyswietla mi ostatnia wartosc 100 podpowiecie prosze co zmienic? Piccolo Tesoro Twój sklep z zabawkami dla dzieci i niemowląt. Fitzdrowie - sklep ze zdrową żywnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Jeśli nie potrafisz ZSUMOWAC liczb w języku programowania to nie jest to temat dla Ciebie... https://www.php.net/manual/en/language.operators.arithmetic.php HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Bo nadpisujesz element tablicy $koszta, zrób tak: $koszta[$reservation_id][] = $object->cost_value; I wtedy suma dla $koszta[$reservation_id] MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Jak przechodzisz w pętli while() to dodajesz wyniki Pseudo kod $totalcost = 0; while(query > rekord) { $totalcost += intval($rekord->cost_value); } echo $totalcost; Ale konkretnego klucza ID tak jak pisał oka --- Jeszcze Możesz w samym MYSQL zgrupować według danej kolumny GROUP BY i sumować SUM() HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frikifrik Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 MION kojarze SUM w SQL chcialem to jakos ogarnac w petli $koszta[$reservation_id][] = $object->cost_value; wystarczyło dodać [] tak jak napisał kolega okazwłoka zeby wartosc sie nie nadpisywaly teraz array_sum i mam sume dzieki za lekcje Piccolo Tesoro Twój sklep z zabawkami dla dzieci i niemowląt. Fitzdrowie - sklep ze zdrową żywnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Tylko pamiętaj o typowaniu danych co jest istotne przy pracy z kwotami. Jeśli Zsumujesz jako integr , to ułamki usunie https://www.php.net/manual/en/language.types.float.php HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frikifrik Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Mion zrobilem typowanie jak radzisz. smiga wszystko pieknie liczy jeszcze raz dziekuje Piccolo Tesoro Twój sklep z zabawkami dla dzieci i niemowląt. Fitzdrowie - sklep ze zdrową żywnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.