Skocz do zawartości

Edytor do html

Czachapl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie, jaki program byście polecili do robienia prostych WWW cos w stylu Front Page. Nie znam się na kodzie (ucze się dopiero) i poszukuje takiego edytora. Możecie cos polecić może być bardzie rozbudowany od FP, ale nie takie skomplikowane ja pajączek.

Czekam na podpowiedzi i myślę ze jak zawsze nie zawiodę się na was.

P.S

Założyłem nie dawno (3 tyg. temu) katalog mój pierwszy. Poinformowałem o tym tu na tym forum spodziewałem się ze będzie dużo wpisów a tu przez 3 tyg. około 50 wpisów czy to normalne czy może robię cos źle??

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Macromedia Dreamweaver i zrobisz co Ci się podoba :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Macromedia Dreamweaver i zrobisz co Ci się podoba :)

zgadam się, jest najlepszy, ale gdybym miał wydać przeszło 2 kilo zeta to pewnie poszukałbym czegoś tańszego, całe szczęscie firma kupiła i nie mam takiego kłopociku

ale FP 2003 jest do opanowania i też można na nim miło pracować

pozdrawiam

ad :-)

PS. zainteresuj się nvu

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

do kszynka: a ma jakieś wsparcie styli css? Bo nie znam tego programu szczerze powiedziawszy, a może warto przetestowac.

Pozdrawiam.

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Ja jestem zwolennikiem prostych programów - jeśli masz wystarczająco dużo samozaparcia aby samemu opanować spore części kodu i olać WYSIWYG. Używając EdHTML sporo się nauczyłem. Osobny program do PHP polecam Maguma Open Studio, oba darmowe. Po więcej programów - przekop forum

do kszynka: a ma jakieś wsparcie styli css? Bo nie znam tego programu szczerze powiedziawszy, a może warto przetestowac.

Pozdrawiam.

jesli chodzi Ci o NVU to nie wiem, bawiłem się nim kiedyś dawno temu, ale jeśli masz jakieś pytania to jest forum NVU myślę, że tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie :-)

pozdrawiam

ad :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Używając EdHTML sporo się nauczyłem.

Jak najbardziej popieram, ja mam ezHTML i tak się do niego przyzwyczaiłem, że nie mogę się przestawić na nic innego :D Ten program ma jedną wielką zaletę - nie zostawia śmieci w kodzie.

Czachapl w wysiwygu nigdy się nie nauczysz, polecam od razu zacząć pisać htmlem, jeśli jednak zabraknie Ci samozaparcia do nauki, to przetestuj website pro.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Czachapl w wysiwygu nigdy się nie nauczysz, polecam od razu zacząć pisać htmlem, jeśli jednak zabraknie Ci samozaparcia do nauki, to przetestuj website pro.

Tu nie chodzi o samo zaparcie tylko nie nucze sie hatema w 3 dni a bym juz co nie co porobił sobie.

Czachapl Nie rozumiesz :D , mam kilku znajomych, którzy w ten sam sposób podeszli do tematu. Oni już nigdy nie nauczą się htmla, bo po co, skoro wysiwyg robi za nich wszystko :D . Poza tym połowa stron zrobionych w wysiwygach sypie sie w firefoxie i w operze. Jak nie znasz htmla to nie znajdziesz błędu, a 3 dni na naukę z dobrą książką to całkiem sporo :D

Ja jak buduje strone, to zawsze pod ręką mam 3 przeglądarki, nieboraka IE, firefoxa i opere :D

Bo jednak za często się zdarza, że na jednej wygląda wszystko ok, a na innej wszystko się sypie. Zwłaszcza opera lubi w kodzie php do adresów czasem dodawać swoje jakieś dzikie znaczki, typu '?' i blada :D

A znowu na IE jest kłopot czasem z css. Najlepsze efekty zawsze są widoczne chyba na firefoxie. Przynajmniej w moich projektach. Także jeśli ktoś podchodzi do tematu tylko z jedną przeglądarką, to tak jakby przekreśla na dzień dobry 2/3 odwiedzających :D

...jeśli ktoś podchodzi do tematu tylko z jedną przeglądarką, to tak jakby przekreśla na dzień dobry 2/3 odwiedzających :D

Z moich statystyk wynika, że ~90% internautów używa IE, potem jest ff ~10%, a opera to tylko jakieś 0,5%, więc nie jest aż tak źle :D .

Nie zmienia to jednak faktu, że olanie ff i operki to mało profesjonalne podejście do tematu :D

Z moich statystyk wynika, że ~90% internautów używa IE, potem jest ff ~10%, a opera to tylko jakieś 0,5%, więc nie jest aż tak źle :D .

To masz chyba jakieś stare statystyki :D

44% Internet Explorer

38% Firefox

3% Opera

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...