bumfank Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Posiadam dosc duzy portal muzyki elektronicznej. Wspolpracuje z roznymi firmami ktore organizuja imprezy i te firmy rozsylaja informacje prasowe o imprezach do wszystkich portali o podobnej tematyce. reasumujac okolo 20 wiekszych stron i setki mniejszych dostaje taka sama informacje i taka sama informacje wrzucaja na strone. czy jest mozliwosc ze przez to google zakwalifikuje mnie jako duplicate content i wpadne w jakis filtr? Tusze i tonery - wejdz i kup ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shpyo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Wg. mnie nie. Aby załapać się na DC trzeba pewnie baaardzo się postarać. blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Żeby się złapać na DC strony musza mieć ponad ok. 90% tego samego contentu. Weź sprawdź i już. P.S. Poszukaj na forum bo był kiedyś topic o duplicate i tam więcej info było. akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumfank Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 no to sie uspokoilem jakos ok dzieki wam za info poszukam Tusze i tonery - wejdz i kup ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zeby nie zakladac nowego tematu.... Mam dziwny przypadek, czy ktos z was moze sie z czyms podobnym spotkal? Otoz na jeden z domen (ktora byla zle dodana do serwera) pojawial sie komunikat cPanelu. Trwalo to ok. 2 tygodnie (nie wiedzialem o tym). Czy jest mozliwe zeby G wyrzucilo strone z indexu przez DC? Jesli tak, to ile moze trwac taka "banicja"? "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 zobacz ile jest statusów gg, opisów, dzwonków. 90% w takich serwisach admini nawet nie zmienili title i meta a strony mają się dobrze STATLINK.pl | https://skuteczni.pl/pozycjonowanie-stron/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnd Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 z dziada pradzada coraz to nowsze bajki odpowiedz : nic sie nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoaxer Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Czy jeżeli stworze strone która będzie zawierać materiały z kilku najwiekszych portali typu onet.pl wp.pl idg.pl interia.pl to w skali od 1-10 jaka jest szansa na duplicate content ? Hacking for no reason Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomen Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Czy jeżeli stworze strone która będzie zawierać materiały z kilku najwiekszych portali typu onet.pl wp.pl idg.pl interia.pl to w skali od 1-10 jaka jest szansa na duplicate content ? Szansa jest bardzo duża. Chyba, że zrobisz to umiejętnie, to wtedy tylko duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoaxer Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Eghm, Tomen , jakieś sugestie ? Napisz cos konkretnego na priv albo global :> Hacking for no reason Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomen Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Chodzi mi o to, że niesłychanie trudno zrobić serwis z dobrymi pozycjami w Google, opierając się na treściach zaczerpniętych skądinąd. Google coraz lepiej rozpoznaje kopiowane treści, nawet jak oblepisz je własnymi. U mnie 2006 rok minął właśnie na tworzeniu dużych projektów, opartych na treściach kopiowanych. Z tego co zaobserwowałem - oglądalność w miesiąc po uruchomieniu jest ogromna (FSB), po czym powoli spada, aż osiąga przysłowiowe dno, a liczba zaindeksowanych podstrona maleje do 0, ewentualnie 99% stanowi Wyniki uzupełniające. Można wnioskować, że filtrowanie treści kopiowanych będzie coraz doskonalsze, więc nie ma sensu marnować czasu na plagiat - trzeba pisać swoje, co też i ja robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.