kaiba Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 aby uruchomić scrapeboxa na vpsie, to musi być vps z windows tak? Wykonam pozycjonowanie i różne usługi z zakresu seo Blog o pozycjonowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Tak sb działa z tego co sie orientuje tylko pod windowsem, ale na pewno są też cwaniaki co odpalą na linuxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał90 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) To jest soft na serwer czy normalnie mogę go odpalić na komputerze ? Jakie wymagania(dokładnie)? Licencja dożywotnia? Aktualizacje płatne ? Jest może inne podobne narzędzie do tego? (tańsze) Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Michał90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raado Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Aktualizacje darmowe, soft można odpalić zarówno na serwerze jak i komputerze domowym. Wymagania? Średniej klasy komputer wystarczy. Ja na moim procku 2-rdzeniowym 1,8 z 3GB RAM korzystam od dłuższego czasu i nie narzekam. Wszystko co jest ważne pisze w tym temacie. Najlepiej przejrzyj go chociaż powierzchownie - bo bez podstawowej wiedzy o tym programie, nie warto wydawać pieniądze. 1% dla Błażejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki1 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 @Michał90 - chcesz tańszy niż 200 zł z takimi możliwościami? Szanuj choć trochę pracę innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Tu wychodzi nawet mniej niż 200 zl - bo jakieś ~ 175 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał90 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) może ktoś podać parę adresów wordpress, chciałbym przetestować inne narzędzie(Tua Mamma)? Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Michał90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 od czego masz harvester ? Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 może ktoś podać parę adresów wordpress, chciałbym przetestować inne narzędzie(Tua Mamma)? Nie ma czego testować, było pisane, że ten program to kompletne dno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salab Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 może ktoś podać parę adresów wordpress, chciałbym przetestować inne narzędzie(Tua Mamma)? litości https://www.google.pl/search?hl=pl&safe...mp;aql=&oq= Moim zdaniem dopóki nie nauczysz się robić tak podstawowych rzeczy jak harvest to zakup SB mija się z celem. Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elias Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Hey, przeczytałem caaaały temat i teraz mam parę pytań, a właściwie wniosków, które chciałbym potwierdzić: 1. scrapebox potrafi automatycznie dodawać komentarze, ale jest to mało skuteczne więc lepiej harvrestować baze blogów, posortować je wg PR i zacząć normalnie ręcznie komentować w przeglądarce - prawda czy fałsz? 2. Żeby nie spamować ze swojego IP w czasie automatycznego dodawania komentarzy/harvrestowania trzeba używać proxy. Można używać publicznych ale wtedy działanie jest wolniejsze, mniej skuteczne? 3. Te wszystkie wtyczki o jakich mowa są już zainstalowane domyślnie? 4. Czy warto pisać na zachodnio-języcznych blogach komentarze w celu uzyskania linku do polskiej strony? Czy takie linki nie są podejrzane, małe warte dla polskiego googlebota? 5. W czasie harvestowania zaznacza się jakoś geolokalizację poszukiwanych blogów, czy wynika ona po prostu z języka w jakim podane jest słowo kluczowe? 6. Rozumiem że do/nofollow można sprawdzać tylko w przypadku blogów opartych na WP, reszta to rosyjska ruletka. Edytowane 23 Stycznia 2011 przez Elias Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ad1. To zależy jak korzystasz z SB, jeżeli potrafisz zebrać dobrą bazę to lepiej bawić się w komentowanie na AA, a komentowanie ręczne na wysokim PR to inna kwestia Ad2. Proxy publiczne a płatne-prywatne, to jak dzień do nocy, w każdej kwestii jeśli chodzi o ten program. Ad3. Nie są zainstalowanie, należy samemu sobie dograć. Ad4. W mojej opinii geolokalizacja linka ma mało niewielkie znaczenie. Link to link. Wpływa na pozycję niezależnie od tego czy jest z chin czy z meksyku,. Ad5. Nie, szuka po keywordsach Ad6. Wtyczka w SB nie wykrywa atrybutów na innych platformach jak WP. Są inne lepsze programy do tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raado Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) ad1. zależy od przeznaczenia zdobywanych linków ad2. można harvestować publiczne proxy albo zakupić sobie prywatne - o jakości pracy chyba nie trzeba dużo mówić ad3. instalujesz je z poziomu programu zakładka addons ad4. tak jak ad1. ale link to link, a co do geolokalizacji zdania są podzielone ad5. harvestujesz wg footprintów, które sobie stworzysz - programem można zarówno skutecznie zebrać obszerną listę SEOKatalogów (więc 99,9% polskie katalogi) jak i masę blogów (mniej lub bardziej zaspamowanych) na różnych geolokalizacjach ad6. true edit: zapatrzyłem się na mecz w TV podczas odpisywania i Kolega powyżej mnie wyprzedził Edytowane 23 Stycznia 2011 przez raado 1% dla Błażejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elias Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Dziękuje za odpowiedź, przekonaliście mnie i kupuje 57 $ to nie tak źle, kurs dolara jest teraz całkiem niezły. Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
segat Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Witam. Panowie takie pytanko. Robiłem mały teścik, dla domen .info(takie na stracenie ) i... Przy dodaniu do 20 wordpresów, dobrych(czyt. moderowanych), ręcznie ale za to bezsensownym komentarzem tupu: "kljsdlkfjlksad fjklsahd fkas hdfkjash dkf " wpisując poprawny adres domeny(www.domena.info), oraz różne adresu e-mail i różną nazwe użytkownika - akismet zablokował DOMENE w dosłownie kilka minut(no może pół godziny). Nie adres ip(pisałem ze swojego własnego), nie komentarz(były różne) tylko właśnie domene. Czyli moderatorzy kliknęli na moim komentarzu "spam" i to załatwiło domene(?) Więc takie moje przemyślenia: Dodając masowo do powiedzmy 5 tys. blogów, niech 50 z nich będzie z wtyczką akismet, niech 20 osób(moderując) doda koment. do spamu - z automatu domena "leci" i już nie ma możliwości jej dodać do żadnego WP(i innych mających akismeta) w komentarzach. Z tego co czytałem nie ma możliwości domeny praktycznie nigdy wyciągnąć ze "spamowego worka akismetowego" więc zostaje tam na wieki Więc w takich przypadkach proxy i inne duperele w sumie nic nie daja. Nie mówie tutaj oczywiście o ręcznym dodawaniu komentów... Dobrze rozumuję ? Jakieś sugestie/uwagi ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi