Jump to content

Nie mogę usunąć fragmentu kodu...???


Recommended Posts

Siemanko. Kilka ładnych już lat temu wrzuciłem na stronkę kawałek skryptu z info o ciasteczkach. To był skrypt z cookiesalrt.sruu.pl (może nawet kojarzycie). Teraz chciałbym ten kod usunąć z tej strony, ale... nie mogę!! nigdzie w kodzie go nie ma już, a przeglądarka w źródle go widzi!! Chodzi o tą stronkę:

 

 

https://www.agencjatequila.pl/

 

chodzi konkretnie o cały ten skrypt:

<script src="https://cookiealert.sruu.pl/CookieAlert-latest.min.js"></script>
<script>CookieAlert.init();</script>

 Ta strona jest już stara więc nie przedstawiam tutaj całej jej historii bo 
nie ma sensu... ale jeżeli ktoś ma jakieś pytania to proszę bardzo... 
miło by było jeśli ktoś miałby również jakieś sugestie gdzie tego szukać i dlaczego przeglądarka to cały czas wyświetla...

Link to post
Share on other sites
8 minut temu, Pomyslowy napisał:

Zobacz stronę w trybie incognito w przeglądarce.

gdyby to było takie proste... oczywiście, że sprawdzałem... szablon świeży pod to przygotowałem... sprawdziłem cały content nigdzie tam nie było tego sruu.pl... podmieniłem szablon... stary wywaliłem... a sruu.pl nadal zostało... szok totalny... tak samo

meta name="description"
meta name="keywords"

 

tego nigdzie w kodzie już się nie znajdzie... to jakieś stare rzeczy które pamiętają wersje szablony sprzed kilku lat, ale jakimś dziwnym cudem nadal są widoczne... nie mam już pomysłów...

Link to post
Share on other sites

Bo to nie w szablonie ( nie w plikach szablonów)  jest. Index sparwdzałeś?  czyli pomiędzy <head> a </head>?

Dodatkowo czemu nie zadzwonisz do Poznania przecież cookiealert to subdomena domeny sruu.pl?

re287am9.jpg

 

Link to post
Share on other sites
5 minut temu, MaxPan napisał:

Bo to nie w szablonie ( nie w plikach szablonów)  jest. Index sparwdzałeś?  czyli pomiędzy <head> a </head>?

Dodatkowo czemu nie zadzwonisz do Poznania przecież cookiealert to subdomena domeny sruu.pl?

przeskanowałem całą zawartość serwera, wszystkie pliki wordpressa czy nie występuje w nich cokolwiek z tego skryptu np. cookiealret.sruu.pl.... nic takiego nie już nie występuje... było owszem... ale wszystko pousuwałem... rożne wtyczki optymalizujące, cache'ujace również odinstalowałem... prawie gołego wordpressa zostawiłem... sprawdziłem malware itp... nie mam pojęcia gdzie to może siedzieć... dzwonienie do Poznania nic nie da, bo to tylko skrypt do wstawienia był i z resztą jest nadal w sieci ta stronka...

Link to post
Share on other sites

No faktycznie, w kodzie to widać (75 linijka kody na głównej).

Jeszcze dwie rzeczy przychodzą mi do głowy:

1) Może masz to dodane przy pomocy jakiejś wtyczki? (dezaktywuj kompletnie wszystkie wtyczki i zobacz w trybie incognito)

2) Używasz jakiejś wtyczki typu WP Super Cache, ale innej mającej poprawiać szybkość działania strony? Może jakaś opcja tego typu na serwerze?

 

Druga rzecz - mówisz, że cały szablon jest nowy. Widzę, że korzystasz z Visual Composer, poprzednia wersja skórki też była budowana z wykorzystaniem tego narzędzia? Nigdy się tym nie bawiłem, dlatego nie wiem jak działa, ale może tam masz jakieś dziwne ustawienia zapamiętane?

Pozdrawiam :)

Link to post
Share on other sites
49 minut temu, Pomyslowy napisał:

No faktycznie, w kodzie to widać (75 linijka kody na głównej).

Jeszcze dwie rzeczy przychodzą mi do głowy:

1) Może masz to dodane przy pomocy jakiejś wtyczki? (dezaktywuj kompletnie wszystkie wtyczki i zobacz w trybie incognito)

2) Używasz jakiejś wtyczki typu WP Super Cache, ale innej mającej poprawiać szybkość działania strony? Może jakaś opcja tego typu na serwerze?

 

Druga rzecz - mówisz, że cały szablon jest nowy. Widzę, że korzystasz z Visual Composer, poprzednia wersja skórki też była budowana z wykorzystaniem tego narzędzia? Nigdy się tym nie bawiłem, dlatego nie wiem jak działa, ale może tam masz jakieś dziwne ustawienia zapamiętane?

Nie mam już żadnych wtyczek bo one rzeczywiście przechowywały to, więc je odinstalowałem... sprawdzę tego composera, ale wątpię bo on jest od treści a nie dodawaniu meta i skryptów do nagłówka...

 

jest jeszcze pewna zależność... w podstronach które są świeżo wykonane nie ma tego skryptu... tylko na tych starych które były już w wordpresie wcześniej... zawsze mogę od nowa zrobić stronę główną, bo chwila, tylko czy to coś da... no i nie da to odpowiedzi skąd się to bierze...

Link to post
Share on other sites

Widzę, że strona jest w nazwa.pl . Ja ostatni raz korzystałem z ich usług kilka lat temu, ale pamiętam że mają sporo różnych swoich nietypowych rozwiązań. Myślę że jakiś cache po stronie serwera. Poszukaj w zaawansowanych opcjach hostingu o ile w ogóle dają do czegoś takiego dostęp :)

Pozdrawiam :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy