Toto Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Proszę o poradę w następującej kwestii: Jest podstrona, która jest pozycjonowana na różne frazy. Co może być powodem, że na różne zapytania G pokazuje inny opis linka, który nie jest tytułem tej podstrony. Podam przykład: adresstrony.pl/pomoc_drogowa - strona pozycjonowana na frazę "Pomoc drogowa Poznań" i "Laweta Poznań". Jeżeli wpiszemy pierwszą frazę to G pokazuje nam prawidłowy tytuł strony, ale jak wpiszemy drugą frazę to link prezentowany jest inaczej. W pierwszym momencie myślałem, że przy tworzeniu strony na chwilę znajdował się inny opis, który został zmieniony, ale strona była powtórnie indeksowana i nie widać zmian. Zastanawia mnie czy sprawa ta po prostu potrzebuje czasu, czy powodem jest coś innego. Piana PUR - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. Rekuperacja a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toto Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 A teraz zastanawiam się czy temat, który opisałem jest banalny, że aż szkoda odpisywać czy może tak pokręciłem, źle opisałem problem, że nikomu nie chce się mi w tym pomóc. Pytam dlatego, że wyraźnie widzę to, iż w sytuacji kiedy G wyświetla prawdziwy tytuł strony to na to zapytanie strona jest wyżej w wynikach. Piana PUR - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. Rekuperacja a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odys Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Tak jest, bo tak Google robi. Nie handluj z tym Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie. Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toto Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 38 minut temu, odys napisał: Nie handluj z tym co mam przez to rozumieć? Czyli ten opis linka G dowolnie sobie ułoży z treści, słów kluczowych itp.? Piana PUR - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. Rekuperacja a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@wel Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Czasem wyświetla 1:1 zawartość metatagu description a czasem dobiera sam fragment treści podstrony do zapytania. U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej. Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Cz. Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 1 godzinę temu, Toto napisał: Pytam dlatego, że wyraźnie widzę to, iż w sytuacji kiedy G wyświetla prawdziwy tytuł strony to na to zapytanie strona jest wyżej w wynikach. Nigdy się z tym nie spotkałem i myślę, że powód jest gdzieś indziej. Może tytuł mniej pasuje do zapytania lub coś w tym stylu. Ogólnie Google bardzo często podmienia opis w wynikach wyszukiwania i zastępuje go tekstem lub zlepkiem tekstu ze strony. Tytuł jest podmieniany znacznie rzadziej ale też się zdarza. czajkowskiads.pl - Prowadzenie kampanii Google Ads Adclick.pl - Skuteczna reklama w Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toto Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 17 minut temu, Grzegorz Cz. napisał: Może tytuł mniej pasuje do zapytania Wręcz przeciwnie, w tytule jest dokładnie taka fraza, którą zapytuje G, a ono w tym czasie wyświetla mi coś innego. Piana PUR - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. Rekuperacja a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 3 godziny temu, Toto napisał: co mam przez to rozumieć? To, że tak działa SERP Google. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toto Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Czyli trzeba się z tym pogodzić, że tak będzie. Niby to nic takiego, ale niestety to co dobiera do pokazania G nie jest tak atrakcyjne, jak to co ja zaplanowałem. Piana PUR - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. Rekuperacja a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.