krzys2 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam, mam stronę www.informacje.co.uk, która posiada kilka subdomen: www.wydarzenia.informacje.co.uk, www.ogloszenia.informacje.co.uk i inne mniej ważne. Do wszystkich subdomen prowadzi kilkadziesiąt tysięcy linków z około 700 stron. Zastanawiam się nad przebudową serwisu na katalogi (zanim serwis nie jest jeszcze dobrze rozbudowany). Wtedy adresy by wygladały: www.informacje.co.uk/wydarzenia, www.informacje.co.uk/ogloszenia, itp. Co radzicie? Czy warto? RANDEWOO INFORMACJE.CO.UK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zasada jest taka, że subdomena nie dziedziczy niczego po domenie matce, więc wszystko co się tylko da, trzymam zawsze w katalogach, nigdy w subdomenach. Subdomena wygląda lepiej wizerunkowo, ale w kontekście SEO, to szkoda robić podwójną robotę. IMO, jeśli porobisz dobrze przekierowania 301, to warto zmigrować na katalogi. Subdomeny trzymam tylko w szczególnych okolicznościach, tj. gdyby to było np. forum dyskusyjne, gdzie duża liczba linków wychodzących generowanych przez użytkowników na etapie wzrostu, miałaby utrudniać pozycjonowanie serwisu właściwego. PS. Z tymi ogłoszeniami to się zastanów, bo jeśli nie masz czasu na dokładną moderację tego, co ludzie wrzucają, jest w ch*j duplikujących treści (a na pewno jest), to z działem ogłoszeń na katalog bym nie migrował. Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Paq: dziękuję :-) RANDEWOO INFORMACJE.CO.UK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpx Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Podzielisz się efektami? Jeśli oczywiście zdecydujesz się na ten zabieg. Jestem bardzo ciekawy rezultatów. Czy przyniesie to duży wzrost. Ponieważ mam podobny problem. @krzys2 Aparat Exogen - wypożyczenie | Sprzedaż: Sadzonki winogron z Winnicy w Dolinie Prądnika w otulinie Ojcowskiego Parku Narodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Oczywiście, że podzielę się rezultatami. W poniedziałek rozpoczynamy: 1. przeniesienie stron z subdomen na katalogi, 2. rozbudowanie linkowania wewnętrznego. RANDEWOO INFORMACJE.CO.UK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odys Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Czy coś się już ruszyło? Jestem fanem tego wątku. Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie. Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brint Studio Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Blog stawiamy w katalogu. Dzisiaj na konferencji Web Summit, Rand Fishkin z Moz po raz kolejny to powtórzył. Tego typu integracja ma najlepszy wpływ na budowanie stabilnej pozycji w serp`ach. A z ogłoszeniami Paq ma rację, lepiej nie ryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.