ar4 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, szukam, kombinuje i nie mogę sobie poradzić. Jak skomponować kod (PHP lub JS), który będzie wyświetlał mi jednostkę reklamową uzależnioną od szerokości ekranu? Może być nawet jakieś include z pliku, switch, itp. aby tylko zadziałało. Czy ktoś może pomóc? Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomenyDoKupienia.pl Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Poczytaj o robieniu stron responsywnych. Odpowiednie szerokości ekranu wpisujesz w pliku css, tam też możesz ustawić divy, aby pokazywały się lub ukrywały w konkretnych rozdzielczościach (przedziałach szerokości stron). Ukrywać można jedynie kody reklam mobilnych. GRYFON.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar4 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ten zabieg znam, ale czy on jest zgodny z adsense? Możesz odesłać do źródła informując mnie o tym, że mogę ukrywać kod w CSS. Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Chyba chodzi Ci o coś ala https://www.labnol.org/internet/google-adsense-responsive-design/25252/ ukrywanie w CSS wg mnie nie wchodzi w grę, ale ładowanie w JS w zależności jaki ekran to już spoko CrediZilla.com | SiLoans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar4 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Tak, chodzi mi mniej więcej o coś takiego, ale nie tak rozwiązany. Muszę ładować inne jednostki, aby zmieniał mi się slot. Chcę mieć pod kontrolą tego co mi się wyświetla na stronie. Z tego powodu chcę zmieniać konkretne jednostki w konkretnych przypadkach. Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 https://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_screen_all https://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_win_innerheight ---- Reasumując aktualną szerokość ekranu możesz pobrać jedynie w JavaScript i na bazie tego wczytać ajaxem jakieś dalsze dane dostosowane do przedziału szerokości lub od biedy w Iframe. --- Lub warunek IF / ELSE i dany kod wybrać jako aktywny. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Tu masz kod JS przygotowany przeze mnie, pozwala od razu rotować sobie różne jednostki do testów. Jak nie potrzebujesz rotowania, to go sobie możesz uprościć:https://zarabianie-na-adsense.pl/rotacja-reklam-dostosowanie-ich-responsywnego-szablonu/ . Blog o nowoczesnym survivaluMój blog o zarabianiu na blogach (AdSense, programy partnerskie, itd.) www.DrewnoZamiastBenzyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar4 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Tu masz kod JS przygotowany przeze mnie, pozwala od razu rotować sobie różne jednostki do testów. Jak nie potrzebujesz rotowania, to go sobie możesz uprościć: https://zarabianie-na-adsense.pl/rotacja-reklam-dostosowanie-ich-responsywnego-szablonu/ . Próbowałem na dwa sposoby. Pierwszy podmieniając kod, a drugi po swojemu ;p i niestety nie działa to. Rozsypuje mi się strona i w miejscu w którym mają być te reklamy wyświetlają się wszystkie inne. Poniżej kod jaki wrzucam: <script type="text/javascript"> google-ad-client = "ca-pub-111111111111"; width = document.documentElement.clientWidth; if (width > 969) { <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:970px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-111111111" data-ad-slot="111"></ins> } else if (width > 749) { <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:750px;height:300px" data-ad-client="ca-pub-11111111111" data-ad-slot="1111"></ins> } else if (width < 749) { <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-1111111111" data-ad-slot="111111" data-ad-format="auto"></ins> } </script><script type="text/javascript" src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 no ej... to nie może działać... w konsoli zobacz błędy ;d nie ma takiej składni if (width > 969) { <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:970px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-111111111" data-ad-slot="111"></ins> } daj w miejsce gdzie chcesz wyświetlać reklamę jakiegoś diva z id jakimś ,a następnie wstawiasz w ifach np jak poniżej document.getElementById('reklama').innerHTML ='<ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:970px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-111111111" data-ad-slot="111"></ins>'; chociaż przykład który podałem w pierwszym moim poście jest dla Ciebie idealny z tego co widzę. Dokładniej część Responsive AdSense Ads (Another Approach) CrediZilla.com | SiLoans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomenyDoKupienia.pl Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Jeśli chodzi o legalność ukrywania reklam google, to: https://support.google.com/adsense/answer/1354736?hl=pl Oto kilka technik, których nie należy stosować: ukrywanie jednostek reklamowych w jakimkolwiek momencie (np. display:none), chyba że używasz elastycznej jednostki reklamowej; Dla mnie to jest logiczne, że na mniejszych ekranach webmaster może chcieć wyświetlić mniej jednostek reklamowych, na większych może chcieć je wyświetlić w innym miejscu, stąd konieczność ukrywania. GRYFON.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Wyświetlenie może generować koszty (CPM np), ale takie JSowe ustawienia nie generują wyświetleń. CrediZilla.com | SiLoans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar4 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Jakoś u mnie nie działa ten twój kod... Nie można jakoś tego rozwiązać, aby z serwera były includowane pliki? Każdy plik ma inną reklamę. Plik jest ładowany w zależności od szerokości ekranu... Sprawdź ten sennik! Instrukcja-PDF.pl Tworzenie stron www - damtox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Nie znasz chociażby podstaw JS-a to będzie problem, pokazaliśmy parę gotowców ...includowanie plików to też nie problem, ale po co używać do tego ajaxa, czy jeszcze gorzej iframe ? CrediZilla.com | SiLoans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Mój skrypt nie zadziała bez przeróbek dla jednostek asynchronicznych, ale dla synchronicznych już jak najbardziej powinien. Przy pobieraniu kodu wybierz wariant synchroniczny i będzie OK. Blog o nowoczesnym survivaluMój blog o zarabianiu na blogach (AdSense, programy partnerskie, itd.) www.DrewnoZamiastBenzyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.