Skocz do zawartości

Reklama banku na stronie prywatnej

rubeus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę sobie stronkę poświęconą swojej okolicy (Kabatom). W ramach strony, funkcjonuje

sobie coś w rodzaju lokalnych "żółtych stron" z informacjami teleadresowymi sklepów, placówek

edukacyjnych, przychodni lekarskich, banków itp na Kabatach.

Niedawno zgłosiła się do mnie przedstawicielka nowo otwartej placówki bankowej, z prośbą

o zamiesczenie informacji o placówce. Po delikatnej sugesti z mojej strony, zdecydowała

się również zamieścić na mojej stronce reklamę.

I mam z tą 'reklamą' problem'.

Z założenia ma być wyświetlana w postaci banerka (którego mam stworzyć), na wszystkich

podstronach serwisu https://www.kabaty.org [cudem to to nie jest, ale jest pierwsze w wynikach

na googlach, onecie i wp ]. Aby opcja zamieszczenia reklamy była zrealizowana, muszę

po pierwsze przedstawić przedstawicielce banku konkretną ofertę, jako podkładkę dla

centrali, która zdecyduje o przeznaczeniu pieniędzy [chcę od nich wyciągnąc ok. 100-150 PLN za 6 miesięcy 'emisji' reklamy]. Po drugie, będę musiał bankowi za emisję reklamy wystawić rachunek, ale jako osoba prywatna - w jaki sposób opisać to co zrobię ? Do głowy przychodzi mi jedynie najem/sprzedaż powierzchni reklamowej... co z podatkami ?

Problem mam również z koncjepcją banerka - nie znam się na grafice komputerowej, myślałem o najprostszym animowanym gifie z logiem i jakimś sloganem dostarczonym przez bank...

Kobita, z którą się kontatkuję, jest kompletnie zielona w kwestiach reklamy w internecie i technologi...

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie....

O ile się nie myle to powinieneś spisać umowę najmu - w tym przypadku przedmiotem najmu będzie powierzchnia reklamowa na stronie www, rozlicza się to chyba tak jak adsense przez pit 53.

Jeżeli się nie znasz na grafice - zleć to komuś i wkalkuluj sobie w koszta.

Inna sprawa to czytając - 100 do 150 zł myślałem, że piszesz o koszcie miesięcznym, przecież nie jesteś instytucją charytatywną, a kto jak kto ale bank powinien mieć spore zaplecze finansowe :)

O ile się nie myle to powinieneś spisać umowę najmu - w tym przypadku przedmiotem najmu będzie powierzchnia reklamowa na stronie www, rozlicza się to chyba tak jak adsense przez pit 53.

dzieki za info

Jeżeli się nie znasz na grafice - zleć to komuś i wkalkuluj sobie w koszta.

Też o tym myślałem...

Inna sprawa to czytając - 100 do 150 zł myślałem, że piszesz o koszcie miesięcznym, przecież nie jesteś instytucją charytatywną, a kto jak kto ale bank powinien mieć spore zaplecze finansowe :)

Szczerze mówiąc, o kasie to jeszcze nie rozmawialismy... Nie chcę ich spłoszyć, a wątpie, aby centrala klepnęła jakieś 300 PLN za 6 mieś reklamy na jakiejś tam stronce w internecie. Banki pod zględem wydawania kasy są ostrożne, a i budżety na określone cele, są z góry określone.

Ps. Muszę dostarczyć argumentów kobicie, za reklamą u mnie... Jakieś rady :-)

Edytowane przez rubeus

Powiem Ci tyle - jeżeli bank stać na to by wydrukować 50 000 ulotek z info o kredytach, do tego dolicz koszta zatrudnienia spamerów którzy to wepchną ludziom w skrzynki pocztowe lub zostawią na wycieraczkach - to te 300 zł za pół roku na stronie www to darmocha, że już nie wspomnę o skuteczności reklamy :)

Przedstaw statystyki Twojej strony www to można łatwo przekalkulować ile powinno takie coś kosztować.

PS. Jeżeli by im się coś nie podobało - zawsze możesz się podeprzeć cenami jakie proponuje AdNet :placze:

Gdybyscie weszli na tą stronę kabaty.org to zobaczylibyście ze 300zł / 6 miesiecy to i tak dużo za dużo.

Osobiście niechciałym współpracować z tą stroną nawet na zasadzie barteru.

Wogóle co to za bank :/ Przecież bank = jakość (powinno tak być). Jakość powinna byc przedstawiana na stronach najlepiej jakości, a ta strona jest (bez obrazy) najgorszej jakości.

No ja napewno tam bym się nie zareklamował, tymbadziej nie rozumiem takiej instytucji jaką jest bank :) he

No ale jest demokracja i kazdy reklamuje się tam gdzie chce i jakie ma możliwosci ;)

jak te Twoje Kabaty mają taki potenciał :) to zrób w końcu porządnie wyglądającą stronę + zajmij się nią trochę poważniej, jak nie masz czasu to znajdź jakogoś młodego Kabaciarza ;)

pozycja nr1 nie jest wieczna, konkurencję masz na karku, za chwilę powstanie kolejna a wtedy już nowopowstały oddział nie będzie chciał nawet darmowego wpisu ;)

Edytowane przez Kaviorek

jak te Twoje Kabaty mają taki potenciał :) to zrób w końcu porządnie wyglądającą stronę + zajmij się nią trochę poważniej, jak nie masz czasu to znajdź jakogoś młodego Kabaciarza ;)

pozycja nr1 nie jest wieczna, konkurencję masz na karku, za chwilę powstanie kolejna a wtedy już nowopowstały oddział nie będzie chciał nawet darmowego wpisu :P

A mógłbym poprosić - punkt po punkcie co jest nie tak ?

Jeśli sam nie dam poprawić poproszę fachowca.

I o co ci chodzi - zajmij się poważniej ?

Właściwie to nie tyle krytyka skierowana do autora tematu, a do banku..

Akurat bank jest na serio zainteresowany reklamą

mam im przygotować umowę i wystawić rachunek ... A....... Pomocy !!

Edytowane przez rubeus