szy Opublikowano 29 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2004 ale dlaczego akurat liczaą w dolarach skoro Google jest w Irlandii? ...? Może mówimy o innym Google. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2004 dziś przyszedł i do mnie czek. może komuś ułatwie przejścia z bankami opisując jak to było u mnie: PKO - czekałem 5 minut na podejście kogokolwiek do okienka, niedoczekałem się i wyszedłem Kredyt Bank - zaśpiewali sobie 60zł prowizji, podziękowałem i wyszedłem BGŻ, Pekao - nie dowiedziałem się czy w ogóle przyjmują czeki, kolejki długie, a obsługa poooowooooolna. postałem z 10 minut i wyszedłem. BPH - tutaj miłe zaskoczenie. obsługa szybka 10zł prowizji lub (0,1 lub 1 %) czas oczekiwania 3-10 tygodni, ale z ust obsługi usłyszałem, że pprzeciętnie czeka się 1-3 tygodnie. możliwe, że w innych miastach trochę inaczej. ja przedstawiałem sytuację z Łomży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pep Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 ...?Może mówimy o innym Google. Szy. google ma oddzial w irlandii ktory rozlicza wszystkie transakcje z europy ...ale zeby nie bylo tak fajnie potem chyba sla to do NY skad wysylaja czeki z kolei ja to mialem najtaniej w kredytbanku - wyszlo cos kolo 15pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 U mnie to wyglada tak, ze data czeku jest z 20, a czek otrzymuje 24 i jak go wplacam do banku to pieniadze sa na koncie w tej samej samej sekundzie. Oczywiscie w Citibanku, bo czek z Google tez jest z Citibanku. ..hmmm.... chyba to na niewiele sie zda w tym temacie, ale tez chcialem cos napisac. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zYm3N Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 "chwalipięta" usługi ślusarskie, frezowanie, spawanie, toczenie, zduny obróbka metalu, https://dev-blog.zymen.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youki Opublikowano 30 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2004 w PKO oplaty sa nastepujace - 22$ zabezpieczenia, 8,20 zł opłata pocztowa, 1% prowizji przy okazji mam pytanie moze ktos sie orientuje czy ten dochod nalezy uwzglednic w PIT czy mozna spokojnie tego nie robic i jesli tak to gdzie to wpisujemy i ile panstwo zabiera Czytnik RSS | MyLinux.pl - linux | Porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franckey Opublikowano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 bylem w Pekao SA - prowizja 20 PLN płatna przy oddaniu czeku do inkaso. Pani w dziale przelewów i czeków zagranicznych (oddzial w Poznaniu) nie wykazywała żadnego zdziwienia czekiem. Zapewniała mi, że jeżeli tylko czek będzie mial pokrycie, nie zostaną pobrane żadne inne opłaty. Mam konto w tym banku. Oczekiwanie - do 6 tygodnii. A Google Irland odpowiada za rozliczenia za AdWords i to chyba tylko dla tego przeniewsioną te rozlicenia do Iralndii, że stało się to konieczne ze względu na rozliczenia VATu w UE wg. IX Dyrektywy. pozdrawiam: Tomek Frontczak MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tojan3 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2005 U mnie to wyglada tak, ze data czeku jest z 20, a czek otrzymuje 24 i jak go wplacam do banku to pieniadze sa na koncie w tej samej samej sekundzie. Oczywiscie w Citibanku, bo czek z Google tez jest z Citibanku...hmmm.... chyba to na niewiele sie zda w tym temacie, ale tez chcialem cos napisac. ja chyba tez musze wrocic do NYC, zeby nie miec takich problemow z tymi czekami (dlugo czekam). ja wszystkim odradzam PKO BP, bo pomimo tego co bylo wpowyzej napisane, jest to bank, ktory nadal mentalnie tkwi w poprzedniej epoce. Zrobia laske, zdziwia sie, poucza i straci sie pelno czasu. Polecam natomiast bardzo Citibank. Nie za bardzo wiem dlaczego ktos wpadl na pomysl, ze Google wysyla pieniadze z Irlandii. BPH - tutaj miłe zaskoczenie. obsługa szybka 10zł prowizji lub (0,1 lub 1 %) czas oczekiwania 3-10 tygodni, ale z ust obsługi usłyszałem, że pprzeciętnie czeka się 1-3 tygodnie. Brzmi bardoz zachecajaco, ale nie wiem czy to jest mozliwe. To przewaznie zalezy nie od samego banku w POlsce tylko w USA. Umywalki | Wiza USA | Umywalki nablatowe | Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walkoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 Ja też założyłem konto w Citi - 15 minutek, konto, subkonto walutowe, karta, inkaso... od tygodnia do 10. W momencie, w którym masz konto dłużej niż 3 miesiące realizacja czeku ~10 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 bylem w Pekao SA - prowizja ... ... ale chyba nie z czekiem za grudzień? Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 Ja też założyłem konto w Citi - 15 minutek, konto, subkonto walutowe, karta, inkaso... od tygodnia do 10. W momencie, w którym masz konto dłużej niż 3 miesiące realizacja czeku ~10 dni. Zapomniałeś o drobiazgu - 10 dni dla czeków na sumę poniżej 500 dolarów. W przeciwnym przypadku w grę wchodzi zwykłe inkaso, czyli okres do 99 dni. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tojan3 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zapomniałeś o drobiazgu - 10 dni dla czeków na sumę poniżej 500 dolarów. W przeciwnym przypadku w grę wchodzi zwykłe inkaso, czyli okres do 99 dni. True, True. podejrzewam jednak, ze mniej niz 10% userow tego forum wyrabia ponad 500$ miesiecznie z samego adsense. Ja osobiscie nie moge sie doczekac wejscia nowego MSN, bo nowy msn po prostu uwielbia moja jedna strone angielskojezyczna i moze wtedy zaczne sie zblizac do tego progu. Umywalki | Wiza USA | Umywalki nablatowe | Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walkoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 hmmmm - a tego to szanowna pani w citi nie powiedziała :/ a juz myślałem, że będzie pięknie :/ Zastanawiam się nad otwarciem konta gdzieś za granicami naszego pięknego Ciemnogrodu i wyjazdem raz na miesiąc na małą wycieczkę. Znajomy realizował czek w berlinie - co prawda polski czek - ale dla nich wtedy był pozaunijny - i trwało to 2 dni zanim kaske miał na koncie - może warto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franckey Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 bylem w Pekao SA - prowizja ... ... ale chyba nie z czekiem za grudzień? Szy. tak, za grudzien, a moze byc jakis problem? pozdrawiam: Tomek Frontczak MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 11 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 tak, za grudzien, a moze byc jakis problem? A nie za listopad? Ja grudniowego nie mam nawet jeszcze opisanego jako wysłany, a Ty już ze swoim byłeś w banku? :] Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.