Skocz do zawartości

Czy już wszystkie szablony WP mają backlinki w stopce?

skipperskipper

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jestem właśnie po przejrzeniu iluś stron, które proponują Szablony Premium dla Wordpress. Piszę o Premium, bo że darmowe szablony mają linki w stopce, to rozumiem. Ale wchodzę na takie Elegant Themes, gdzie jest zestaw 87 tematów Premium za 69 USD, i już chcę kupować myśląc, że jak płacę to w końcu tych backlinków w stopce się pozbędę, a tu niespodzianka (całe szczęście nie kupiłem), tam też są backlinki w stopce. I jak patrzę na kolejne, to jest to samo.

Czy ktoś z Was może mnie poratować jakimiś namiarami na niedrogie zestawy (chodzi mi tylko o zestawy, a nie pojedyncze szablony) skórek pod bloga, gdzie tych backlinków w stopce nie będzie? Nie muszą być jakieś wyszukane, chciałbym żeby było choć trochę różnorodne. Z góry dzięki za pomoc.

W przypadku Elegant Themes raczej nie ma z tym problemu. W licencji nic nie znalazłem, a poniżej info z supportu:

elegant.png

PS Jeżeli nie śpieszysz się z zakupem poczekaj do 27.11 (Black Friday) - powinno być dużo taniej :)

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

Oczywiście macie rację z tym, że pytanie dotyczyło tego "czy można", a nie "jak można" :) Wczoraj opierałem się na "poszlakach", dzisiejsza odpowiedź supportu rozwiewa wątpliwości:

elegant2.png

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

Dziękuję @iknil za informacje z pierwszej ręki odnośnie Elegant Themes. Pytanie było oczywiście "Czy można" i chodzi mi o legalność takiego działania i widzę że tak. Jak rozumiem używasz tych tematów, więc jeszce jedno dopytam: czy jak aktualizujesz ten motyw, to domyślna stopka wraca czy zostaje ta po modyfikacji?

czy jak aktualizujesz ten motyw, to domyślna stopka wraca czy zostaje ta po modyfikacji?

Niestety wraca domyślna.

W wielu darmowych szablonach niektóre funkcje przestają działać, gdy usuwa się stopkę ;)

przykład ? 

czy jak aktualizujesz ten motyw, to domyślna stopka wraca czy zostaje ta po modyfikacji?

Niestety wraca domyślna.

właśnie do tego służy child theme

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

czy jak aktualizujesz ten motyw, to domyślna stopka wraca

Użyj Child Theme (motyw potomny), np używając tego dodatku, dostępnego tutaj z głównego repo Wordpressa w prosty sposób zrobisz motyw potomny, który przejmie cechy po motywie matce. Dzięki temu rozwiązaniu podczas aktualizacji motywu głównego nie stracisz wprowadzonych przez siebie zmian.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności