Skocz do zawartości

Google co robie źle ?

SidSpeed

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

od czerwca tego roku prowadzę swojego rodzaju blog (torglazewo.pl ).

Na blogu znajdują się same unikalne teksty, zdjęcia, klipy z yt  itd itp. Chciałbym wypozycjonować go na frazę: pit bike
Wg audytu online:

Nasycenie treści słowem kluczowym  (pit bike)

54 (9.67%)

Słowa/znaki

692 / 5015

Tekst/HTML

12.84%

Wg Ahrefs:

a5k69gsd.jpg

Teoretycznie nie wygląda to wszystko źle, a porównując z konkurencyjnymi domenami wygląda to lepiej niżu nich, mimo to moja domena wciąż nawet nie wchodzi na 1 strone google.

Z czego to wynika ? Winien jest młody wiek domeny ? za mało linków? czy ja poprostu robie coś nie tak ? 

Myślałem ze content is king, ale jak widać nie w tym wypadku bo google jako 1wsze na frazę pit bike pozycjonuje sklepy internetowe...

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przede wszystkim zacznij od tego narzędzia Google, PageSpeedInsight. Wyniki dla Twojej strony są bardzo słabe, popracuj nad optymalizacją, zoptymalizuj obrazki, włącz kompresję bo strona strasznie muli, a Google premiuje w pierwszej kolejności strony przyjazne dla użytkownika. Po drugie bądź cierpliwy, nie od razu Kraków zbudowali, zadbaj o ruch z innych źródeł nie tylko z wyszukiwarki, ruch przełoży się na np. odesłania z profili społecznościowych.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Content nigdy nie był king .. King zawsze będą linki :P
Wiek domeny ma duże znaczenie... młode strony co nie mają roku mają sie gorzej z bardzo dobrymi linkami niż te śmieciowe ale kilkuletnie. Ogólnie idzie wszystko w dobrym kierunku ale nie od razu Rzym zbudowano. Pozyskuj linki dofollow bo masz ich mniej jak nofollow i przyjdzie czas jak dogodnisz konkurencje (teoretycznie).
Zakładając oczywiście, że masz dobrze zoptymalizowaną stronę pod kątem seo.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

dervill napisał(a):

Content nigdy nie był king .. King zawsze będą linki

Tu kolegę poprę. Linki są najważniejsze, Ty w zasadzie nie masz dobrych linków prowadzących do Twojej strony. Zadbaj o to a osiągniesz sukces.

BTW, zapiszę sobie kontakt (nie wiem czy Twój biznes) ale z niego skorzystamy w przyszłości. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 23.10.2015 o 10:06, RiT napisał(a):

Przede wszystkim zacznij od tego narzędzia Google, PageSpeedInsight. Wyniki dla Twojej strony są bardzo słabe, popracuj nad optymalizacją, zoptymalizuj obrazki, włącz kompresję bo strona strasznie muli, a Google premiuje w pierwszej kolejności strony przyjazne dla użytkownika. Po drugie bądź cierpliwy, nie od razu Kraków zbudowali, zadbaj o ruch z innych źródeł nie tylko z wyszukiwarki, ruch przełoży się na np. odesłania z profili społecznościowych.

Dziękuje za wskazówki, nie znałem teog narzędzia. Mam nadzieje, że uda mi się poprawić błedy.

O linki również zadbam, w tym wypadku najłatwiej chyba byłoby zakupić jakiś pakiet linkowania z mocnych stron prawda ?

Dervialll - wpadaj śmiało, zapraszam :)

Cytat
O linki również zadbam, w tym wypadku najłatwiej chyba byłoby zakupić jakiś pakiet linkowania z mocnych stron prawda ?

Najłatwiej nie znaczy, że dobrze :) Nad profilem linków trzeba mieć jakąś kontrolę. Zlecając same pakiety bez podstaw narobisz sobie krzywdy.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Nic nie kupuj na własną rękę z allegro czasem :P .. Bo narobisz sobie kuku
Są dwa takie podstawowe wyjścia.. albo grzebiesz samemu i uczysz sie skąd pozyckać dobrej jakosci linki i sam je pozyskujesz lub zlecasz to firmie, która zajmie sie tym za Ciebie.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

SidSpeed napisał(a):

Teoretycznie nie wygląda to wszystko źle, a porównując z konkurencyjnymi domenami wygląda to lepiej niżu nich, mimo to moja domena wciąż nawet nie wchodzi na 1 strone google.

I tu masz odpowiedź ile są warte "narzędzia" z których korzystasz i czy są właściwym punktem odniesienia.

Podpowiem. W buty możesz wszelkie takie staty włożyć. Tak na na pamiątkę. Tylko taka ich jest  wartość ( o czy Ciebie samego powinny przekonać mocne rozbieżności pomiędzy teorią a życiem).

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

W dniu 23.10.2015 o 22:00, Mariusz napisał(a):

SidSpeed napisał(a):

I tu masz odpowiedź ile są warte "narzędzia" z których korzystasz i czy są właściwym punktem odniesienia.

Podpowiem. W buty możesz wszelkie takie staty włożyć. Tak na na pamiątkę. Tylko taka ich jest  wartość ( o czy Ciebie samego powinny przekonać mocne rozbieżności pomiędzy teorią a życiem).

eM

Chyba masz rację, ale w takim razie jakimi innymi narzędzami mogę się posiłkować ?

Chodzi o to że dla jednej strony nie zawsze opłaca się kupować narzędzi do SEO.. Jak rolnik zasadzi dwa rządki ziemniaków to czy musi kupować ciągnik i kopiarkę żeby to wykopać? :) Czy może lepiej wykopać motyką ręcznie albo zlecić innemu rolnikowi ;)

W dniu 23.10.2015 o 10:06, RiT napisał(a):

Zrobiłem co w mojej mocy i poprawiłem wynik z 12 pkt na 66 punktów :) Coś jeszcze mogę zrobić?

8745trqf.jpg

W dniu 25.10.2015 o 08:38, SidSpeed napisał(a):

poprawiłem wynik z 12 pkt na 66 punktów :)Coś jeszcze mogę zrobić?

Teraz zleć komuś prace nad przyspieszeniem aby wycisnął nieco więcej ze Twojej strony.

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności