marcin89 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Powód.... Robiłem prywatny eksperyment, ale podzielę się wynikami, chociaż nie jasnymi. Postanowiłem pozycjonować 2 strony o identycznej tematyce, w identyczny sposób, jedną z PC, gdzie nie miałem nawet zainstalowanego chrome, używałem firefoxa. Drugą z laptopa z internetem mobilnym używając tylko google chrome. Więc podsumowując: 2 różne urządzenia, 2 różne ip u 2 różnych dostawców Serwisy na tym samym hostingu, każda domena miała w nazwie słowo klucz. 2 różne narzędzia dla webmasterów (w sensie konta), pierwsza strona z mailem z wp, druga z gmail. 2 nowe domeny zarejestrowane u tego samego operatora, ale każda na inną osobę SSL na każdej domenie, ale pakiet podstawowy Obie strony na wordpress, z tym samym szablonem. Treść oczywiście nie identyczna ale podobna. Wynik po 4 miesiącach: Pierwsza strona: (od firefoxa) po 4 miesiącach fraza kluczowa na pozycji 18 (od chrome) po 4 miesiącach na pozycji 5 Wniosek... W terii plusuje google za używanie ich produktów, a praktyce może to być przypadek. Zresztą tu trudno o jakieś inne wnioski. Może coś konkretnego by wyszło na teście na 100 stron. Darmowa porównywarka pożyczek online. Polecam także: zdjęcia Świdnica oraz pamiątki Świdnica - sklep online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RiT Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Z pewnością przypadek, przeglądarka nie ma nic do rzeczy w tej kwestii. Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksocial Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 To teraz zacznij stosować inne przeglądarki i zobaczysz jaki będzie to miało wpływ Jeszcze trochę i spotkamy się z teoriami, że ilość pamięci RAM z urządzenia z którego linkujemy ma wpływ na moc linków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 ilość pamięci RAM z urządzenia z którego linkujemy ma wpływ na moc linków to znaczy, że nie ma?? załamałeś mi świat.. znieczulico Ty.. ..idę się ciąć. Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcydiakon Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Korzystałem z Chrome przez ostatnie kilka lat, ale ostatnio zmieniłem na FF, po odpaleniu chrome komputer dostawał czkawki. www.strefatekstu.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipperskipper Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Chrome jest fajny, kiedy korzystamy ze stron w innym języku i chcemy żeby były od razu tłumaczone na nasz język. To świetna funkcjonalność, za którą bardzo sobie chwalę Chrome. Choć na co dzień korzystam z FF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksocial Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 to znaczy, że nie ma?? załamałeś mi świat.. znieczulico Ty.. ..idę się ciąć. Wybacz, mój błąd, nie chciałem tego zrobić :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyber Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Wynik po 4 miesiącach:Pierwsza strona:(od firefoxa) po 4 miesiącach fraza kluczowa na pozycji 18(od chrome) po 4 miesiącach na pozycji 5 Pewnie google uznało cię za White Seo Master długo zajmujesz się pozycjonowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 ilość pamięci RAM z urządzenia z którego linkujemy ma wpływ na moc linkówTo prawda, dlatego systematycznie pobieram coraz więcej ramu dla kolejnych projektów. https://www.downloadmoreram.com/download.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_GPI Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 @marcin89 ciekawe jest to co napisałeś. Jeśli faktycznie obie strony zrobiłeś identycznie ciekawe skąd ta różnica. Producent zbiorników ze stali nierdzewnej. Indywidualne podejście,doświadczenie, wysoka jakość obsługi i produkowanych zbiorników. Skontaktuj się z nami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrajber Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 To teraz wiem czemu mi tak słabo idzie te pozycjonowanie. Wszystko przez tego tora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiek Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Tak jak ktoś napisał Netflix działa po HTML5 bez problemu na Chrome. Poza tym powinniśmy zmierzać w kierunku HTML5 i zostawiać daleko w tyle przeżytki typu Flash, Silverlight, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chcewypoczac Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Jeszcze trochę i spotkamy się z teoriami, że ilość pamięci RAM z urządzenia z którego linkujemy ma wpływ na moc linków... A ja specjalnie zamówiłem 4 takie kości: https://www.komputerswiat.pl/nowosci/sprzet/2014/15/128-gb-ramu-w-jednej-kosci.aspx Pobierz 5 bezpłatnych ebooków dotyczących inwestowania Kup czekoladę Wedla, pomóż wybranej fundacji i odbierz nagrodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksocial Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Przy takiej kości pozycje błyskawicznie będą leciały w górę Ciekawe jak wygląda moc linków z komputerów spełniających wysokie wymagania pod Wiedźmina ? Coś czuję, że wiedźmińskie znaki przy takiej mocy się chowają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.