Skocz do zawartości

Dodałem sygnatury na forum i strona spadła

pytaniemam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dodałem wczoraj rano sygnatury na fora ( na każdym z tych forum mam konto ok. 20-30 postów ).

Poniżej daje linki forów:

webicy.com/forum.php
warriorforum.com
avensis.info/
Więc dałem na każde forum, jedną sygnaturkę na frazę pozycjonowaną.
Pozyzjonuje 5 fraz, dodałem 3 sygnaturki na te fora czyli na 3 frazy.
Po dwóch godzinach od dodania strony na te fora/sygnaturki, strona spadła o ok. 40 pozycji na każdą frazę.
Czy to może być efekt dodania do tych for?
Czy lepiej usunąć te sygnaturki z tych for?
Będę bardzo wdzięczny za odzew.
Pozdrawiam

Efekt dodanych sygnatur będzie widoczny za kilka dni, więc przyczyna spadków jest gdzie indziej ;)

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Bezpieczniejsze są sygnatury z nofollow, aczkolwiek na to też nie ma reguły. Jeśli forum jest tematycznie powiązane z linkowaną stroną, Twoje wypowiedzi nie mają charakteru jednopostowego - może to coś dać. Traktuj to jednak jako jedną z metod dywersyfikacji profilu linków a nie jako główna metoda na zdobywanie linków i linkowanie. Unikaj także linków z anchorami w takich sygnaturach.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

Pytanie początkującego ,,, a czy taka sygnaturka poza reklamą na forach ma wpływ na pozycję w google ?

I przy okazji czy jak jest atrybut nofolow to google indeksuje to chociaż jako tekst bez href'a ?

1. Sygnatura może mieć wpływ na pozycje w google. Upewnij się, że zawartość forum jest widoczna dla niezarejestrowanych użytkowników i indeksowana przez google.

2. Google indeksuje zarówno linki dofollow jak i nofollow.

@Takietam: ale tutaj dyskusja jest czy po 1-2 dniach od dodania sygnaturki strna może zlceieć. Odpowiedź brzmi: nie... wiec nei ma co sprawdzać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Paweł, no nie wiem... Od pewnego czasu widzę za każdym razem taki mechanizm przy puszczeniu blasta (to oczywiście nie jest kilka linków...)

strona - jeśli była gdzieś w SERPach - wylatuje poza 100 i dopiero po pewnym czasie - w zależności od trudności frazy to może być od kilku dni do nawet kilku godzin - zaczyna się piąć w wynikach.

Reakcja Google na łupnięcie linkami ostatnio jest prawie natychmiastowa

Jeśli kolega przyłożył stopkami w dużej ilości z mocnych for... to jest to możliwe. Ale bez obawy: wraca po kilku dniach ;) - oczywiście do czasu ewentualnego filtra (tego nie dostaniesz po dwóch dniach ;) )

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności