aras1991 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Cześć, myślę, że to odpowiedni dział, mianowicie, pozycjonuje sobie portal. Jest on zoptymalizowany, strona główna dopasowana do tej frazy. Od jakiegoś czasu zamieściłem kilkanaście linków na tę frazę, dodatkowo też na inne. Inne wchodzą do TOP50, a ta jedna, do której ahrefs.com pokazuje 75% linków nie chce wskoczyć do TOP100. Nie ma żadnego filtra, bana, w Google Webmasters niczego nie ma. Dodam, że wyników wyszukiwania na tę frazę jest 489 000. A Google Keyword Tool pokazuje ją jako średnio skomplikowaną. O co tu może chodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyy Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Adwords pokazuje konkurencję w adwordsach linki zaindeskowane? Same em? strona/fraza? Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlwik Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 75% wszystkich linków dałeś na jakąś frazę? Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie - Webhosting1st Sklep z częściami do laptopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras1991 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Strony i frazy nie chciałbym publicznie wypisywać, bo to projekt znajomego, którym się zajmuje. Ahrefs.com linki pokazuje, nie wiem natomiast jak sprawdzić czy je G zaindeksowało. @qlwik:Linków wszystkich póki co jest dopiero około 20, bo w sumie dopiero zaczynam, ale z 75% jest właśnie na tę frazę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dralik Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 @qlwik:Linków wszystkich póki co jest dopiero około 20, bo w sumie dopiero zaczynam, ale z 75% jest właśnie na tę frazę. nie chce być niemiły, dlatego napiszę tak: 20 linków to prawdopodobnie zdecydowanie za mało aby wbić topy. Tutaj masz szpeców co na dzień tyle dodają lub więcej no i takich co samą optymalizacją wbijają opony - ale jak widać u Ciebie się druga opcja nie udała SYSTEM WYMIANY LINKÓW LINKTAK.PL Punkty statlink wolnej chwili sprzedaje przyczepy samochodowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras1991 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zdaję sobie sprawę, że linków jest mało, ale żeby w TOP100 ta strona nie była to mnie bardzo dziwi. Sprawdzałem statusy stron, które mają odległe pozycje, np, 70-80 i one w ogóle linków do siebie nie mają. Dlatego pytam tutaj i w takim dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlwik Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Jak dajesz linki w większości z anchorem na tę frazę, to raczej nigdy jej nie wypozycjonujesz. Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie - Webhosting1st Sklep z częściami do laptopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zdaję sobie sprawę, że linków jest mało, ale żeby w TOP100 ta strona nie była to mnie bardzo dziwi. Sprawdzałem statusy stron, które mają odległe pozycje, np, 70-80 i one w ogóle linków do siebie nie mają. Dlatego pytam tutaj i w takim dziale Mogą być lepiej zoptymalizowane, mogą mieć zablokowany dostęp robotów, mogą mieć 301, może narzędzia typu ahrefs, nie znalazły linków. 20 linków z marnych źródeł to tak jakby ich w ogóle nie było udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altaica Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Mam ostatnio podobną sytuację z jedną stronką, biję naprawdę dużo powyżej tego co dostaje a fraza ni hu hu i stoi sobie... i mam mnie głęboko w duszy także i takie sytuacje się zdarzają. Chociaż sądząc po hmm "nie wiem jak sprawdzić linki google..." to może nie być ten sam problem Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku... adrianszczepanski.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 @up raczej nie, w twoim wypadku raczej zadziałał raczej "bezpiecznik" algorytmu i linki są ignorowane , teraz choćbyś dał linki z 1 strony wikipedii i tak nie będzie efektu. udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras1991 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. Poczekam jeszcze, zróżnicuję linkowanie i zobaczę co wtedy będzie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaq12 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Ja też mam podobny problem ale ze wszystkimi frazami Moim zdaniem to kwestia czasu. Dla przykładu robiłem kilka miesięcy stronkę pod AdWords i dodałem ją tylko do kilku katalogów + precli ale później mi się nie chciało pozycjonować ponieważ stwierdziłem że ta strona niema przyszłości i ją zostawiłem z tymi kilkunastoma linkami. Teraz patrzę na wyniki i za pier*** nie mogę jej prześcignąć nowo zrobioną stroną na te same frazy a dodam że niestety tamtą stronę sprzedałem za parę groszy na all. Cóż. Poczekam trochę i zobaczymy. Tobie też tak radzę. A jakiego rodzaju masz te linki katalogi, precle , zaplecze ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kantare Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Według mnie też to kwestia ilości linków. Za mało. Dodawaj stopniowo po kilka dziennie, różnicuj anchory i źródła a za jakiś czas pewnie wskoczy w top100. Don't Worry Be Happy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras1991 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 A jakiego rodzaju masz te linki katalogi, precle , zaplecze ??? Najczęściej są to płatne, dobre jakościowo katalogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.