Skocz do zawartości

Prosta fraza i brak efektu

nvu

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdź dokładnie profil i jakość linków bo jeżeli jest jak piszesz (strona zoptymalizowana) to najwyraźniej przyczyna kłopotów tam tkwi.

Nie bardzo się zrozumieliśmy :))

Mówimy teraz o 3 stronach:

1. Która jest pozycjonowana, ma unikalne treści z pochodnymi frazami ale brak jej słów kluczowych jest mocno linkowana min katalog gazeta kataloog info itp itp

2. Moja stara strona w tej samej branży, w 2006 roku ją zrobiłem bez ŻADNYCH linków, i praktycznie bez ŻADNEJ treści w DARMOWEJ DOMENIE i HOSTINGU jest na 44 miejscu na tą frazę na którą strona 1 nie chce wskoczyc

3. Zrobiłem specjalnie na potrzeby testu nowa stronę, z treścią targetowaną pod tą frazę - słowo kluczowe w H1 w tekście pochodne frazy i targetowane zaindeksowałem w google i na "sprawdzony warsztat samochodowy warszawa" dajmy na to jest na 5 miejscu jednak na "warsztat samochodowy warszawa" też nie chce wejść w top100 ... a przypomnę, że w top 10 siedzą strony z 0 linkami i często z 0 treścią :X

Wiele się mówi ( nawet w kuluarach :) ) o zamrożonych frazach. Mam dokładnie podobną sytuację na kilku rynkach i nic z tym na razie nie zrobisz. Jak zaindkesuje i wskoczy na jakąkolwiek pozycję tak stoi . Taka sytuacja jest od 10 maja. Postawiłem kilkadziesiat domen i efekt jest wszędzie ten sam. Na LT 3+ wyrazowe wchodzi bez problemu. A na frazę główną nawet nie ma w indeksie. Na jednym rynku na frazę główną ( jednowyrazową ) mam w top15 4 stronki. I dla sprawdzenia postawiłem domenę i z tych 4 stronek dałem linki do tej nowej. Po 3 tygodniach nie ma jej na tą frazę w indeksie. Powchodziła gdzieś na LT . Ale na główną nawet śladu. Wykupiłem wczasy. Lecę pojutrze. Moze lody puszczą :))

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

1. niestety frazy na jakie chcesz być w topie muszą być na witrynie w treści

2. często tak sie zdarza (co do "żadnych" linków sprawdź dokładniej ) ;)

3. optymalizacja optymalizacji nie równa linkowanie linkowaniu też ;) przeanalizuj dokładnie % nasycenie frazami 1/2/3 wyrazowymi . Jeżeli chodzi o 0 linków to może być tak, że Ty ich nie widzisz ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Przez tydzień dodałem ok 100 linków ok 70 % brandu i cisza... nawet na frazy pokroju mechanik samochodowy dzielnica warszawy jak wpadło samoczynnie po zaindeksowaniu na 35 pozycje tak nie ruszyło się praktycznie nic. Skakało góra - dół ale nie wpadło w TOP20 gdzie taka fraza... bez komentarza.

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale spodziewasz się wyników w tydzień?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Hej, nie tydzień a raczej miesiąc. Szczerze mówiąc spodziewałem się wejścia na tą frazę w top 100 po samym tittle, jak to ma miejsce w przypadku wielu innych stron na takie frazy. Większość linków siedzi już w indeksie a fraza pokroju "mechanik samochodowy siematycze" nie chce wejść w top 100 :( Naturalnie poczekam jeszcze około miesiąc-półtora stale linkując i zobaczymy jak zmieni się sytuacja, sam jestem ciekawy :)

Sprawa wyjaśniona a na przyszłość to jeżeli ktoś pisze, że strona jest zoptymalizowana to ja mu wierzę na słowo ;) ale jak widać jest optymalizacja i optymalizacja ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Krótka piłka - fraza dla wyników lokalnych wcale nie jest trudna , dodatkowo pokazują się grafiki ponad wynikami więc można ugrać sprawę na 2 x , raz wprowadzić zoptymalizowaną podkreślam zoptymalizowaną stronę naprawdę paroma silnymi linkami w TOP (to, że zumi jest w top 10 chyba o czymś świadczy) dodatkowo robiąc landing page ze zoptymalizowana grafiką (zdjęciem na przykład klienta przy usłudze co zwiększy CTR dla frazy bo obrazki dla tej frazy są z doopy) wprowadzając ją do wyników wyszukiwań.

Ale trzeba do tego "nakłonić" klienta i tyle i aż tyle.

Teraz przy nowych stronach (nie robię tego dużo) czekam bez linkowania dość długo np. miesiąc (nie spieszy mi się) i dopiero potem wolno linkuję aż osiągnę plan ;) Oczywiście naturalnie linki bez anchorów (albo z) wrzucają zadowoleni klienci :D

po edycji:

@Beer, fajne zdjęcia z firmy to oczywista oczywistość jak powiada klasyk ze Wschodu :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dodałem tylko 3x frazę kluczową na jednej podstronie i 2x na stronie głównej + 2-3 pochodne. Dodałem też 2 nagłówki z <h3> na podstronach, plus zrobiłem przekierowanie z www na http - tak były linkowane linki i strona w google.

Oto efekt, jednak na tamtą frazę nadal poza top100 :))

https://www.dropbox.com/s/8klniib4selhj0d/efekt.jpg

//edit

Skacze sobie nadal, zobaczymy za miesiąc co z tego wyjdzie, fraza o której rozmawiamy nadal poza top 100 :)) dalej za optymalizacje.

a tymczasem w topach nadal nader często widzę stronki, na których Google widzi tylko coś w tym stylu:

"Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek, przejdź na witrynę https://..... "

linkowanie dupowate (angielskie precle z polskimi frazami, swl'e i cała masa tego typu badziewia) a mimo to takie "cudeńka" siedzą sobie i wysoko i stabilnie.

I żeby nie było widziałem ostatnio takie rzeczy na frazy rzekłbym "średnie", na pewno żaden LT, ale i nie te z najwyższej półki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności