Skocz do zawartości

Domena .co - warto ją w Polsce pozycjonować?

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

Klient ma domenę z końcówką .co, taką sobie wybrał bo jego nazwa firmy powiela się u konkurentów, którzy .pl i com.pl pozabierali. Radzę mu to zmienić - domenę do pozycjonowania na .pl - ale zastanawiam się czy domena kolumbijska na naszym rynku może się przebić tak samo jak polska? Może niepotrzebnie mieszam - choć w moim przekonaniu ma słabszą moc niż .pl

Nie cierpię spamerów!

A co ma końcówka do pozycjonowania? Mit obalony x czasu temu - poxycjonuj w naszym jezyku a google sobie przyporzadkuje ze strona polska jest - głupi nie jest

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Tylko *.co.pl to subdomena, a nie domena :) Taka sama jak *.xz.pl i *.łó.pl :]

PS. na samej domenie co.pl chyba się wordpress posypał ;)

Error establishing a database connection

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ale jeśli chodzi o koncówkę co.pl to sytuacja nie do końca tak jak mówisz Google, whois, alexa, Windows definiują x.co.pl jako domenę główna a nie sub-domenę. Co nie zmienia faktu ze właścicielem co.pl jest aftermarket i tylko oni rejestrują wiec teoretycznie sprzedają sub-domeny ich domeny ( jak az.pl), jak załatwili to z tymi instytucjami co napisałem wyżej nie wiem.

Spraszałem już ta "subdomene" w topach, niczym się nie rożni zachowanie od domen na przykład funkcjonalnych.

Ale istnieje prawdopodobieństwo że nastawią na tym tyle spamu jak kiedyś na waw.pl :D

To tylko tak celem uzupełnienia ;)

Uprzejmie informuję, że NASK nie jest abonentem domeny "co.pl" i nie umożliwa rejestracji w niej poddomen. Pytania o tę domenę, jak również o możliwość rejestracji poddomen, należy kierować do jej abonenta.

Centrum Obsługi Klienta DNS

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Radzę mu to zmienić - domenę do pozycjonowania na .pl

Może lepiej żeby zmienił agencję,

Wyższość domen z końcówką .pl jest tylko jedna - łatwiej ją zapamiętać . Co do pozycjonowania to mity tworzone przez domeniarzy którzy za domeny z końcówką .pl koszą ogromne pieniądze. Wejdz na forum domeniarzy i zobacz że dla nich domeny z końcówką .pl są więcej warte niż .com bo ....... takich prawie nie posiadają dlatego tworza "modę" i "wyceniają " te domenki między sobą na grube pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności