intruder2600 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Z moich obserwacji wejście w top 10 jest banalnie proste / niewykonalne. O co chodzi ? Wprowadzili te swoje czynniki demotywujące, w których głównym wyznacznikiem jest random. Czasami domeny wchodzą jak głupie i trzymają się stabilnie, czasami jednak wypozycjonowanie banalnie prostej frazy jest niemożliwe. Wchodzę w 3 dni na frazy po kilka mln wyników i się trzyma a mam klienta na frazy 4 wyrazowe bez konkurencji i jest top 15 i nic nie idzie więcej. Dlaczego ? Random, znalezenie przyczyny jest równoznaczne ze znalezieniem końca galaktyki i obcych form życia Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 tak to jest, też mam taka frazę i to na własny użytek, myślę że bez problemów znalazłbym chętnych za 40-50 zł. Dla testu, w tym samym czasie z tych samych źródeł linkowałem frazę z pierwszej ligi trudności w PL i moją, mało konkurencyjną. Na frazę typu SEX poszło w górę o 20 pozycji, moja stoi jak dziadkowi po 3 niebieskich pigułkach udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Na wyniki czekam tyle ile kiedyś Zgadzam się z tym. Nic się pod względem szybkości reakcji nie zmieniło. Zmianie uległy czynniki rankingowe, ale to już inna bajka. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbexus Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Od kilku godzin do kilku lat. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mol Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Na najprostsze pytania w tej branży nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Założę się, że połowa ludzi odpowiadająca na pytanie nie jest w 100% pewnej odpowiedzi. Linkuj systematycznie i puki będziesz wskakiwał coraz wyżej to znaczy, że metoda jest dobra. Jeśli spadnie to możliwe, że coś zrobiłeś nie tak. możliwe, że to Ty, albo ktoś zrobił psikusa. Musisz wiedzieć, że napisanie dobrego CV i Listu Motywacyjnego nie jest łatwą czynnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Jeśli spadnie to możliwe, że coś zrobiłeś nie tak. możliwe, że to Ty, albo ktoś zrobił psikusa. Albo zmienił się algorytm. Czysta ruletka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listopad Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Podsumowując moje obserwacje z ostatnich tygodni linki z miejsc pozycjonerskich (katalogi, precle, fora, blogi) "nabierają" aktywności i Google bierze je pod uwagę po 2 miesiącach. Wcześniej jakby Google trzymał je w poczekalni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyhy Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 2 miesiące to minimum już od dawna, ale teraz widzę, że spacer w górę trwa jeszcze dłużej. I od dłuższego czasu szukam już reguły i nie ma... co potwierdza jedynie Waszą teorię o randomowości. Pare testów skończę w następnym tygodniu. zobaczymy. Czas na testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1110001 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Do top w końcu wpadnie 2 dniach 4 tyg, ale żeby nie wyleciała z top po 3 mc czy pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Obecnie im więcej linków, tym szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyhy Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Obecnie im więcej linków, tym szybciej. taaaa, szybciej też filtr Czas na testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Obecnie im więcej linków, tym szybciej. Jakość się liczy i to chyba jedyna rzecz która się długo nie zmieni Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jakość się liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemateusz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Czas reakcji jak wcześniej, pozycje i czas ich wbicia zależny od frazy. Chociaż z ilością linków to różnie, chyba jednak ilość nie równa się jakości Poszukujesz rozwiązań sypialnianych? Tylko u nas łóżka w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.