Listopad Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 akurat walka ze spamem to szlachetny porów amerykańskich idealistów. Gorzej z tym, że mali zostali wypchnięci poza nawias Internetowego życia. Cokolwiek człowiek stara się znaleźć w Google wyświetla mu się tylko pkt, panorama firm, zumi, tablica i inne syfy i to na zdecydowanej większości branżowych fraz (tych lżejszego kalibru). Współczuje komuś kto chce znaleźć hydraulika, bo zamiast trafić na niego bezpośrednio musi przekopać się przez tony adresów z książki telefonicznej. A dla nas to i lepiej, bo taki hydraulik sam nie ma szans przebić się przez książki telefoniczne więc szuka kogoś kto mu w tym pomoże, czyli pozycjonera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1349 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Algo nie może być zaawansowany z jednej prostej przyczyny - moc obliczeniowa Google mając po swojej stronie kasę i zaplecze naukowe i technologiczne jest w stanie to obejść. Gdyby było w stanie cokolwiek obejść nie byłoby ręcznej moderacji na pewne frazy. Poza tym po co cokolwiek obchodzić? Wystarczy wziąć po 30 stron z topów na frazy najbardziej dochodowe i losowo wyświetlać 10 z nich w top 10. Każdy mający więcej $ w takiej sytuacji przeszedłby do adwords bo seo stałoby się zbyt nieprzewidywalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Algo nie może być zaawansowany z jednej prostej przyczyny - moc obliczeniowa Google mając po swojej stronie kasę i zaplecze naukowe i technologiczne jest w stanie to obejść. Gdyby było w stanie cokolwiek obejść nie byłoby ręcznej moderacji na pewne frazy. Poza tym po co cokolwiek obchodzić? Wystarczy wziąć po 30 stron z topów na frazy najbardziej dochodowe i losowo wyświetlać 10 z nich w top 10. Każdy mający więcej $ w takiej sytuacji przeszedłby do adwords bo seo stałoby się zbyt nieprzewidywalne. Raczej każdy zakładałby bo kilka stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozycjo Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Algo nie może być zaawansowany z jednej prostej przyczyny - moc obliczeniowa Google mając po swojej stronie kasę i zaplecze naukowe i technologiczne jest w stanie to obejść. Gdyby było w stanie cokolwiek obejść nie byłoby ręcznej moderacji na pewne frazy. Poza tym po co cokolwiek obchodzić? Wystarczy wziąć po 30 stron z topów na frazy najbardziej dochodowe i losowo wyświetlać 10 z nich w top 10. Każdy mający więcej $ w takiej sytuacji przeszedłby do adwords bo seo stałoby się zbyt nieprzewidywalne. Raczej każdy zakładałby bo kilka stron Kilka ? ja tygodniowo stawiam około 20 pod jedną branżę. Intruder ma rację. Mi przyszło w "komercyjnych" frazach kilka powiadomień za nienaturalne linki chociaż nie mają ani jednego. Ostatnio trochę zmienili algo pod "komercyjne" frazy i ani przekierowania ani przenoszenie strony nic nie dadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 nie mów tylko że te 20 stronek dostaje naturalne linki od wdzięcznych czytelników, w to raczej ciężko uwierzyć udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozycjo Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Wszystko robione BHS. Nie ma co ukrywać ale zarówno ja jak i klient wiemy, że WHS nie ma najmniejszych szans. Co nie zmienia faktu, że skoro strona nie ma linków to po co wysyłać komunikat o "nienaturalnych linkach" jeśli i ja i "oni" wiemy, że nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 nie mów tylko że te 20 stronek dostaje naturalne linki od wdzięcznych czytelników, w to raczej ciężko uwierzyć Ale popatrzmy na to w ten sposób - znajdź jedną domenę, która ma 100% naturlanych linków i jest w topach To co robi google to jest jedna wielka obłuda. Dlaczego WordPress jest w topie na frazę wordpress, skoro 90% linków ma nienaturalnych ? Algorytm to jest maszyna i powinien być obiektywny bo maszyny nie mają zdolności rozstrzygania, która strona powinna być w topie a która nie. Zlicza linki, nienaturalne - wylotka. Jednak tak nie jest - wielcy są w topach niezaleznie od linków, mali lecą zanim zaczną. Czasami mali wcale nie lecą mimo, że mają same nienaturalne linki. Gdzie tu logika ? Wydaje mi się, że przyczyną jest random + podział na frazy non-profit i komercyjne. Moje testy to potwierdzają, jednak to jeszcze za mało, żeby wyciągnąć całkowite wnioski. Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kutang Pan Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 podział na frazy non-profit i komercyjne Po jakim czasie następuje według Ciebie rozróżnienie i co jest czynnikiem decydującym - kontent czy linki? Może oba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Po jakim czasie następuje według Ciebie rozróżnienie i co jest czynnikiem decydującym - kontent czy linki? Może oba? Chodzi o anchory, następuje od razu po zaindeksowaniu strony w przypadku fraz mocno spamowanych (pozycjonowanie, odchudzanie, pożyczki itp), tak jak na wykresie. Reakcja jest błyskawiczna. W przypadku innych fraz komercyjnych (fototapety, projektowanie wnętrz, meble, zabawki - z fraz, które pamiętam) wylotki miały miejsce dopiero po kilku dniach. Mówie tutaj o domenach pozycjonowanych zarówno black hatowo jak i zapleczem. Tym samym zapleczem i tym samym black hatem inne frazy wchodziły normalnie. Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 sprawdzają stawkę za klika w AdWords i jak im wyjdzie, że się opłaca to zasadzają kopa w d..ę i biznes się kręci wielkiej filozofii tu nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioen Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Czyli jak linkować, by zarobić (jak to google robi)? Trzeba spróbować jakichś odmian anchorów... Tylko jakich konkretnie? Np. zamiast "pożyczki" dać "informacje o pożyczkach"? Dasz radę zrobić taki test? XPush - Powiadomienia Push, które angażują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Ja właśnie taki robię. Publicznie go nie pokażę, ale zainteresowanych zapraszam na PW za tydzień/dwa, nie spiszę się z tą domeną - żadnego linka bezpośrednio na anchor, pozycjonowane podstrony na 20-30 słów kluczowych (konkurencyjne + nisze po 70 wyszukań miesięcznie zawierających frazę konkurencyjną), łącznie prawie 300 fraz każda na 99 kombinacji "naturalnych" czyli prawie 3000 fraz. Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Właśnie o tym pisałem - napisałem nawet co planuję zrobić w tym topiku Ok, napiszę pierwszy test, który wyszedł niepomyślnie. Stwierdziłem, że "naturlane" będzie pozycjonowanie keywordsów, które są elementem jakiegoś kontekstu, więc kupiłem kilka domen, linkowałem również tymi samymi postami xrumera, tylko z tą różnicą, że 2 domeny linkowałem 100% anchorem "pozycjonowanie" a dwie domeny takimi anchorami: profesjonalne pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych nazywamy pozycjonowaniem etyczne pozycjonowanie stron internetowych pozycjonowanie to działania, które służą zwiększeniu popularności strony pozycjonowanie, linki sponsorowane, audyty strony wykorzystując pozycjonowanie, optymalizację i marketing internetowy zajmuje się pozycjonowaniem stron internetowych optymalizacja, oraz pozycjonowanie stron portali internetowych stało się pozycjonowanie pozycjonowanie – co to jest i na czym polega? pozycjonowanie jest procesem ciągłym strony interentowe - pozycjonowanie oferuje pozycjonowanie naturalne optymalizacja i pozycjonowanie stron pozycjonowanie stron i linki sponsorowane pozycjonowanie stron i tworzenie serwisów www reklama i pozycjonowanie stron www w internecie administrowania i pozycjonowania serwisu pozycjonowanie zleciłem tej firmie ... Anchorów było ponad 500 i nie użyłem ani jednego anchora "pozycjonowanie". Efekt ? 2 domenki linkowane 100% pojawiły się w top50 po 2-3 dniach, 2 linkowane tymi 500 anchorami nie pojawiły się nawet w top800. Zła droga Teraz robię inny test, wstępnie wyniki wyglądają obiecująco, ale potrzebuję kilku dni. Dam znać i trzymajcie kciuki bo chyba znalazłem rozwiązanie zagadki Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioen Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Trzymamy, i czekamy! XPush - Powiadomienia Push, które angażują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilavati Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 @intru Pisałem o tym już kiedyś: https://www.silesiasem.pl/google-pingwin-2-1-przyczyny-i-wnioski-na-podstawie-44-przykladow#comment-12965 Idziesz w dobrym kierunku, ale zauwaz, ze kazda strona z topu ma (na Twoich przykładzie) anchor "pozycjonowanie". Roznica polega na tym, ze nie tyle co kiedys i nie tak szybko. ;-) Na pewno chcesz o tym rozmawiać publicznie? ;-) https://fabrykartka.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.