D_S Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Przesadzacie mam dwa kompy tak postawione na UPC 120 + VPN-y i wszystko działa pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-K Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 No właśnie, a nie spali jeśli tak długo będzie działać? Żartujesz prawda ? Druga sprawa to, że głośno chodzi. A myślisz, że taki "serwer" mini PC będzie bezszelestny ? Przecież to zwykły komputer Jeżeli potrzebujesz serwera przez 72 godziny co 2 miesiące, to chyba nie ma sensu brać nawet tego VPS. Quas Primas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expert Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Może ktoś zaproponuje jakiś fajny mini PC ? Może takie cudo: https://jello.pl/p/521/719583/asrock-ion-3d-152b-blu-ray-combo-czarny-komputery-pc-komputery-stacjonarne-komputery.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorrow Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 1. poczytaj o full duplex 2. windows 7 to nie to co server męczyłem się z apachem przez 5 lat n win 7. 3. wiele hacków fixów trzeba zaaplikować do stosu tcp4 4. zasilanie awaryjne chyba agregatorów disla w ogródku nie masz :0 5. Może ma IIS windows pro lecz są wstrzymywane połączenia sleep w przypadku dużego ruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expert Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 @ sorrow ok. dziękuje za informacje, zapoznałem się z tematami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Pamiętaj, że zmienne IP jak w wypadku nostrady nie daje Ci zdanej anonimowości, więc jak będą szły SPAM raporty do ISP, dostawca, czyli twój ISP może wyłączyć usługę lub jeśli złamiesz jakieś tam punkty regulaminu < polecam się temu dokładniej pod tym kątem przyjrzeć > pociągać do dziwnych akcji... IMHO biorąc pod uwagę ceny i dostępność usług stawianie serwera "w domu" całkowicie mija się z celem. Chyba, że są ku temu jakieś unikalne wskazania, ale jakie: - ochrona danych > kiepski pomysł. Porfesjonalne DC gwarantują w tym obszarze znacznie większy poziom bezpieczeństwa. - dostępność > kiepski pomysł; - bezawaryjność > wątpię.. - wydajność > też kiepski pomysł; HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-K Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Dodaj jeszcze: - cena > kiepski pomysł Ale w sumie co ja będę komuś doradzał, zrobi co uważa za słuszne Quas Primas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilavati Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Lacze 60 mega - 70zł Komputer pod xr+zenno itp.: 3k Dedyk pod te zabawki: 500zl/miesiac Wnioski: zwrot po 7-8 miesiacach. https://fabrykartka.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczo Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Ja mam dwa PC wyłącznie pod narzędzia. Jeden lapek gdzie mam SB, USM + harvestery proxy odpalam go raz na jakiś czas. Jeden "normalny" który działa ok 7-8h codziennie, mam na nim Zennoposter-a Łącze z UPC 60/6 mb i jak na razie tj od 6mc ten zestaw działa tak ze nie szukam żadnego DC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1349 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Może ktoś zaproponuje jakiś fajny mini PC ? Uparles sie na to miniPC jak dziecko na lizaka. Kup sobie obudowe fractal design define i wrzuc do niej to co potrzebujesz. podstawa sa ciche podzespoly + cicha obudowa. Te mini PC wcale nie maja wyciszonej obudowy, przez co wcale nie beda ciche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczo Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Lub jak się uprzesz to i możesz "utopić" PC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1349 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Utopienie PC nie ma żadnego sensu. W moim PC (i5 3470) najbardziej słyszalne są dyski twarde. Poza tym komputer jest tak cichy że da się przy nim spać. Wymiana dysku sata na ssd = b. cichy komputer - najglosniejszy bedzie zasilacz. @OP Zdajesz sobie sprawe że ten mini PC do ktorego podałeś ostatnio linka jest na poziomie wydajnosciowym kimsufii który kosztuje 20zl brutto miesiecznie? Atom D525 ma wydajnosc niewiele wieksza niz pentium 4 który zajeżdzałem zennoposterem v3 na 5 wątkach. Za 1600 można złożyć całkiem sensowną i wydajną budę. P.S. Głóśnym elementem komputera może być też zasilacz i tutaj warto wydać więcej kasy na dobry sprzet. Osobiscie polecam seaonic - b.cichy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczo Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Dlatego napisałem ze jak się uprze, bo nie ma to większego sensu pod względem ekonomicznym. Ten w/w to jest mój PC pod zennoposter-a gdzie najgłośniejszy jest rzeczywiście zasilacz (mam zamontowany SSD) , ale ujarzmię go poprzez aquaero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lion1994 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Witam,opłaca się według mnie są na allegro komputery za 180 zł (obudowa Desktop, procesor Intel Pentium IV) - dokupić ramu i ci wystarczy. Jeżeli odpalasz tylko takie aplikacje starczy ci nawet 40gb dysku twardego. Blog zagrajmerski: https://www.gamingowytv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0miL Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Witam, wiem wiem, odkopuję temat. Niemniej jednak nie znalazłem wątku bardziej aktualnego... Chciałbym się poradzić, czy jest sens kupować maszynę (dobrego kompa) - desktop pod ZP / XNEO i inne zabawki do SEO zamiast dedyków? Wiadomo, że mocny dedyk to duży koszt. Jeśli chodzi o łącze to mam dostęp do neostrady ok 50mb. Myślałem, żeby kupić procka Intel Core i9-9900K + 64 gb ramu + dyski SSD. Z góry dziękuję za wskazówki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.