Skocz do zawartości

Jak stosować linkowanie wewnętrzne ?

Prestaa

Rekomendowane odpowiedzi

- a anchor "następny/poprzedni wpis/produkt" albo "więcej" w WP?

Dajesz dla pewności "no follow" ale i tak jest to zbyteczne bo w większosci jest niżej (patrz zasada zliczania pierwszego linku) od właściwego

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

IMHO coś takiego osłabia "moc" linkowania wewnętrznego co jak co ale akurat (o dziwo) metoda linkowania wewnetrznego jaka opisałem jest zalecana przez goglasów :P

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Ja testuję na razie swój, zwłaszcza gdy tytuł wpisu nie jest "frazą" :) Zobaczymy :)

Co do "nofollow" - Zgred to testował i pisał gdzieś, że raz działa, a raz nie :)

zalecana przez goglasów :P

Im wierzyć... ;)

Może to ma bardziej związek z info w GWT "Jak wyglądają linki do Twoich danych" - po prostu trzeba ich robotowi łopatologicznie pokazać, co jest na danej podstronie, bo przy kilku "swobodnych" anchorach w linkach wewn. traci orientację :):D

• 1 miesiąc temu...

Zasada jest prosta jak budowa cepa , skoro chcesz mieć wysoko podstronę serwisu o tematyce "konstrukcja cepu" to z całego serwisu linkujesz linkiem o anchorze "konstrukcja cepu" i żadnych innych linków z innymi anchorami do tej podstrony.

Strona dedykowana ma mieć tytuł "konstrukcja cepu"

Strona dedykowana ma mieć frazę "konstrukcja cepu" ujętą w H1

Strona docelowa powinna mieć odpowiednie nasycenie treścią z użytą frazą "konstrukcja cepu" i jej odmianami

Dodatkowo powinna być linkowana w odpowiednich proporcjach linkami EM.

Efekt - wysoka pozycja dla frazy "konstrukcja cepu"

U mnie sytuacja jest podobna i powyższe zalecenia wprowadzone w zycie.

Problem polega na tym, że główna strona była pozycjonowana wcześniej na określoną frazę np. "FRAZA"

Oferta się poszerzyła i "FRAZA" została przeniesiona ze strony głównej na podstronę kategorii. Czy jest jakaś możliwość przekierowania ruchu z "FRAZA" na podstronę a nie na stronę główną? Przekierowanie 301 odpada, powyższe zalecenia wprowadzone od dłuższego czasu a googlas dalej pokazuje stronę główną w wynikach wyszukiwania zamiast ścisle dopasowanej podstrony kategorii. Czy jedynym wyjsciem jest zdobywanie linków o określonym keyword do podstrony kategorii?

Modyfikujesz tytuł strony głownej i jej zawartość, dajesz z niej link "fraza" na zoptymalizowaną stronę docelową (w obrębie całego serwisu jeżeli jest "fraza" z linkiem to musi prowadzić do dedykowanej podstrony) i tą stronę niestety ale musisz wzmocnić linkami.

Po prostu musisz przeprowadzić jakby proces wyróżnienie danej podstrony.

Tagi jak jest ich zbyt dużo (i są bliskoznaczne) zakłócają przepływ PR .

Też to zauważyłem, niestety nie ma reguły. Ale widziałem w topce różne serwisy, które niekoniecznie były nasycone frazami, niekoniecznie nawet były w nagłówkach czy title, i wg. mnie nie były to słabe frazy. - ale ja sie nie znam :)

W ogóle zauważyłem ostatnio, że google zamiast faworyzować mi kategorie główne i podkategorie to faworyzuje podstrony linkowane z kategorii, zupełnie mi to nie pasuje bo chciałbym skierować użytkownika do kategorii a nie do konktretnego produktu, który i tak jest nietrafny.

Przykład wyssany z palca (nie sprawdzajcie w google):

dla frazy „wózki widłowe” zamiast kategorii „wózki widłowe” wyświetla się jeden z kilkudziesięciu wózków z całej oferty. zeby było weselej produkt nie ma takfajnego opisu jak kategoria i wogole jak to produkt zawiera troche nazwy i specyfikacji produktu.

Optymalizacja wewnętrzna na moje oko wykonana jest prawidłowo, kategorie też mają więcej linków od podstron, do których linkują, a pomimo to podstrony częściej znajdują się w wyżej niż kategorie. Nie mam siły, już mnie od tego wszystkiego głowa boli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności