Skocz do zawartości

[Znaleziono] Kimsufi w OVH za 12 zł/mc :P

bieluch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 6.08.2013 o 07:36, wrotek napisał(a):
SSD jest dobry pod mysqla, na plikach tego prawie nie odczujesz.
SSD jest "dobry" wszędzie tam gdzie są wykonywane intensywne dyskowe operacje Input/Output, więc nie tylko pod MySQL'a.

Jeśli już mowa o MySQL to zależy od konfiguracji w zakresie wykorzystania cache i typów operacji jakie MySQL wykonuje. Jeśli będzie dużo zapisujących jak aktualizacja danych w tym indeksów oczywiście wydajność operacji IOPS będzie miała kluczowe znaczenie.

Ale przypominam, że mowa o DEDYKACH za cenę sałatki w McDonald's.

W zasadzie jak dotąd to cały czas mowa "dzieleniu skóry na niedźwiedziu z lasu" ... Chyba, że już dostaliście serwerki ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 6.08.2013 o 07:45, Mion napisał(a):
  W dniu 6.08.2013 o 07:36, wrotek napisał(a):
SSD jest dobry pod mysqla, na plikach tego prawie nie odczujesz.
SSD jest "dobry" wszędzie tam gdzie są wykonywane intensywne dyskowe operacje Input/Output, więc nie tylko pod MySQL'a.

Jeśli już mowa o MySQL to zależy od konfiguracji w zakresie wykorzystania cache i typów operacji jakie MySQL wykonuje. Jeśli będzie dużo zapisujących jak aktualizacja danych w tym indeksów oczywiście wydajność operacji IOPS będzie miała kluczowe znaczenie.

Ale przypominam, że mowa o DEDYKACH za cenę sałatki w McDonald's.

W zasadzie jak dotąd to cały czas mowa "dzieleniu skóry na niedźwiedziu z lasu" ... Chyba, że już dostaliście serwerki ;)

Mion, ok troszkę skrót myślowy poleciał - wiadomo że SSD jest nieporównywalny ze zwykłym HDD.

Chodziło mi o to, że naprawdę ciężko jest przeciążyć dysk samymi plikami strony - to MySQL najczęściej go zajeżdża, niezoptymalizowana strona zajedzie ram i procek.

Jeżeli przerzucisz pliki strony na SSD to nie odczujesz różnicy, a jak przeżucisz MySQLa to różnica jest odczuwalna od razu.

Co do optymalizacji - oczywiście przeżucasz całość na ram (zarówno indeksy jak i zcachowane zapytania) i pomiając już fakt, że masa osób nie potrafi założyć najprostszych kluczy i mieli po tabeli przez kilkadziesiąt sekund, to dalej potrafi nieźle zajechać dysk.

Kurcze, za późno :)

Porównując tą ofertę np do nazwa.pl to, aż szkoda, że nie udało nam się zamówić, choć by pod backupy czy dysk wirtualny :)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

W dniu 6.08.2013 o 14:10, T-K napisał(a):

dostałem maila że jeszcze mogę do 4-5 tygodni poczekać.

Jaja sobie robią ! W chwili zakupu było do 10 dni, a nie 5 tygodni...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cytat
Zaksięgowaliśmy wpłatę za zamówienie numer xxxzzzyyy. Niestety

nie jesteśmy przystąpić do jej zatwierdzenia i przekazania usługi

do realizacji. Przepraszamy za to utrudnienie.

Cytat dosłowny (poza numerem zamówienia).

Ciekawe jak to rozumieć?

Miałem ich za poważną firmę. Nie byłem jak do tej pory ich klientem.

I wydaje mi się, że nie będę.

Osiek, to jest nas dwóch ;)

Trzeba odpisać - zapytać: " czy są przystąpić do zwrotu wpłaty " + rekompensatę start , bo "przepraszamy za utrudnienia" zdecydowanie nie jest rozwiązaniem tej sytuacji tym bardzie jakimś akceptowalnym wytłumaczeniem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności