bieluch Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Pewnie dopiero ciężarówki rozładowują z tymi serwerami Wczoraj przy okazji czego innego pytałem to powiedzieli mi że 10 dni trzeba czekać na chwilę obecną z delikatną sugestią że może być więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ja dopiero po dwóch dniach od wpłacenia $$$ dostałem (Nic handle) do panelu klienta OVH I te do 10 dni to pewnie dni roboczych będzie HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieluch Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Dla nas 12 zł to jest paczka fajek w dzisiejszych czasach, a pomyślcie dla angoli https://www.ovh.co.uk/dedicated_servers/kimsufi.xml 2,5 funta to 2 piwa, a przy ich zarobkach te 2,5 funta to tak jak by chleb kupić Dla Hiszpanii 3 Euro, ale za to Niemcy mają za 4 Ojro Ale czasy nastały - dedyka można mieć za dwa piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_ek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 A jak chce postawić tam Windowsa to muszę trochę dopłacić za licencję ? To nie tak jak na vps :-) 50% Taniej 30 profili z domen edu/gov lub 30 profili z domen DA80-100 15PLN 7,50PLN web4you Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ehhh mam tam jeden taki sam/podobny serwer (kimsufi 2G) ale kupiony parę lat temu za cenę 59 zł miesięcznie... odnowienie... też kosztuje 59 zł, niższa cena dostępna jest tylko przy zamówieniu nowego. Niedługo mi się kończy, chyba czas się pospieszyć jeżeli tyle to trwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieluch Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 marcin_ek no raczej nie inaczej a co ma do tego czy to VPS czy dedyk? Jeśli OS jest płatny to płacisz za licencje nie ważne czy ma stać na dedyku, VPS czy pod biurkiem... Tylko na tego najtańszego za 12 zł Widy nie ładuj bo na tym Atomie będzie tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Marcin chyba był piany jak to pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Tylko na tego najtańszego za 12 zł Widy nie ładuj bo na tym Atomie będzie tragedia Producent OS jest innego zdania: https://technet.microsoft.com/en-us/windowsserver/bb414778.aspx HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawka Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 pikna oferta https://nalesnikiwarszawa.blogspot.comhttps://nalesnikiwarszawa.wordpress.comkaraluszkipodpoduszki.blogspot.com kontakt pawel.jaromski at onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_ek Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Marcin chyba był piany jak to pisał Po czasie i stylu w którym to pisałem :-)?? :-) :-) :-) 50% Taniej 30 profili z domen edu/gov lub 30 profili z domen DA80-100 15PLN 7,50PLN web4you Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WI777 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Pewnie dopiero ciężarówki rozładowują z tymi serwerami Wczoraj przy okazji czego innego pytałem to powiedzieli mi że 10 dni trzeba czekać na chwilę obecną z delikatną sugestią że może być więcej Raczej wątpię w te ciężarówki, na jednej płycie pewnie jest naćkanych z kilkanaście/dziesiąt procków itd. Natomiast twardziele na 90% wirtualne, nie ma bata inaczej ponieważ za 12 zł netto nie dałoby się tego utrzymać ... Takie rozwiązania są znane od wielu lat ... Tutaj będą zaj...iste trzy linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieluch Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 WI777 też tak sądzę (podejrzewam) z tymi dyskami o czym pisałem wcześniej, ale jak widzisz: mam wydzieloną przestrzeń na jakiejś macierzy NAS Przestrzeń na macierzy NAS na serwerze za 12zł Sprawdź sobie najpierw ile taka macierz kosztuje i sie zastanów nad tym co wypisujesz. Każde rozwiązanie macierzowe byłoby droższe od wsadzenia starego, styranego dysku 500gb. Poza tym weź pod uwagę, że oferta jest zrobiona na szybko i dlatego są niejasności. Kilka dni temu było ograniczenie do 5 serwerów na osobę, i nie było informacji pt "brak suportu poza hardware" tak w ramach ciekawostki Niektórzy mają inne zdanie... Skoro przy RPS'ach im sie opłacało to czemu nie miało by się teraz opłacać. Mi to wszystko jedno co oni tam robią, ale ciekawość mnie zeźre PS. Kto już dostał niech się pochwali jaka jest lokalizacja tych kimsufi nowych, Roubaix czy gdzieś indziej teraz to ładują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Jeśli nie są to dyski fizyczne, ale jakaś macierz to w pewnym sensie lepiej, bo jak padanie dysk bez RAID to lipa bez własnego backupa wszystkie dane fiu-fiuuuuu. Natomiast jak mają dane w macierzy to zakładam, że maja backup tych danych --- Sama forma przekazu "Przestrzeń dyskowa" może sugerować na rozwiązania inne niż "fizyczny jedn dysk", bo w innych ofertach piszą: "Dysk twardy". HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WI777 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Pozostawiam jednak te 10% na dyski fizyczne ponieważ OVH mogło kupić po cenie not for resale kilkadziesiąt tysięcy minidysków za grosze. Kilka lat temu tak zrobili i zdziwko mnie wzięło Tyle, że wtedy były inne ceny i dyski nieco większe Tutaj będą zaj...iste trzy linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 PS. Kto już dostał niech się pochwali jaka jest lokalizacja tych kimsufi nowych, Roubaix czy gdzieś indziej teraz to ładują? To jest zupełnie nowe datacenter w Gravelines. Dyski są normalne, budzetowe Toshiby o beznadziejnej opinii: https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822149380 pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.