KrisuRz Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Zleciłem firmie pozycjonowanie sklepu na 3 frazy. Przypadkiem jeszcze dopytałem jaki adres będą pozycjonować bo mi się wydawało, że właściwym będzie jeśli zlecona fraza to np. taborety to powinni pozycjonować mój konkretny dział w sklepie czyli adres www sklep.pl/taborety. Powiedzieli mi, że tak się nie raczej nie robi, to jest dużo trudniejsze do zrobienia, będzie dużo więcej kosztowało i że zwykle się pozycjonuje i tak stronę główną sklepu. Co o tym sądzicie? Powinni pozycjonować stronę glówną czy odpowiednie działy sklepu do fraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumbo Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 A sprawdziłeś jak robi to konkurencja z top? Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Przedewszystkim działy. Ale strona główna też. Reklamy Ceneo - 20gr za każdy klik + 65% prowizji z usługi Kup na Ceneo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 że zwykle się pozycjonuje i tak stronę główną sklepu. Bzdura przez duże B. Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Lepiej uciekaj z tej "firmy" póki jeszcze możesz. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisuRz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Czyli radzicie, żeby mocno się upierać przy pozycjonowaniu konkretnych działów a nie strony głównej? Moja konkurencja z top 10 robi różnie, wiekszość działy a i tak wiekszość linków z top 10 to allegro, zumi czy ceneo. Ja osobiście szukając np lodówki to chcialbym wejść od razu na dział sklepu z lodówkami i przejść do wyboru modelu a nie lądować na stronie glównej i szukac dopiero lodówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumbo Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Kolejne pytanie z mojej strony.Chcesz być w topie z domeną główną i aby klient szukał sobie tego taboretu czy chcesz aby trafił odrazu na stronę z nimi? I dlaczego chcesz uczyć firmę której płacisz za to aby robiła Ci dobrze:D Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisuRz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Chcę mieć jak największą konwersje a z działów na pewno będzie wieksza. Nie chce uczyć, chciałem się tylko upewnić czy dobrze myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumbo Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 To olej te 3 frazy które nie wiadomo jaka konwersję Ci przyniosą a umów się z firmą aby zwiększyła Ci odwiedziny i płatność od sprzedaży. Każdemu wtedy zależy. No ale wtedy napewno zapłacisz więcej niż te 3 frazy. Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisuRz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Ok udało mi się z nimi dogadać i pozycjonowane będą działy. Sytuacje miałem dość niewygodną bo już była płatność z góry i rozliczanie na zasadzie pre-paid bo potrzebowałem jednej faktury na początku. Ale kasy z puli mi będzie ubywać tylko przy wynikach w TOP 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msurma Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 umów się z firmą [...] płatność od sprzedaży Może mały offtop, ale widzę humorek na koniec tygodnia się trzyma . Żeby rozliczać się z kimś na podstawie % od sprzedaży to trzeba najpierw zrobić rozeznanie... Nic nie da najlepsze pozycjonowanie, przy zawyżonych cenach, słabo wyglądającej stronie czy mało wiarygodnej firmie. Ponadto nierzetelny właściciel sklepu może Cię łatwo pyknąć w tyłek bez smarowania i innych dodatków, zaniżając wartość sprzedaży poprzez jej ukrywanie czy podwyższanie kosztów związanych z produkcją/zakupem od producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucci Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 A dlaczego nikt nie pisał o pozycjonowaniu kluczowych produktów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisuRz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 w mojej branży long tail odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucci Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 W mojej branży prawie wszyscy konkurenci obstawili ogólne hasła branżowe ale prawie nikt nie pomyślał o produktach. Ja z fraz produktowych mam prawie 100% wejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisuRz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 W mojej branży chodzą tylko frazy ogólne bo klienci nie znają marek ani nazw modeli. Zna ktoś markę albo model kuli łokciowej albo łóżka rehabilitacyjnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.