Skocz do zawartości

Optymalizacja kodu strony i spadki pozycji

Dralik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem.

Optymalizuje kod strony.

Usuwam wszystkie niepotrzebne "span", "div" i inne które są zbędne w artykułach.

Miałem dosyć wysokie pozycje bo była to pierwsza strona www.

W momencie gdy oczyściłem 3/4 strony z kodu html to moje pozycje pospadały na 3-4 stronę.

Czym to może być spowodowane ?

Mniejsza o jaką stronę chodzi i o jakie frazy.

Głownie chciałbym wiedzieć jaki może być powód takiego zachowania.

Mam 100% pewności, że spowodowane to jest optymalizacją kodu.

A w jakim odstępie czasu to wszystko się stało?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl

a kataloguje z tymi katalogami:

https://www.moje-katalogi.pl/platnosci.html

Dodaje codziennie do 3 katalogów żeby nie za dużo na raz.

Z tego co czytałem tutaj to nikt nie narzekał na te katalogi.

Czyli jednym słowem dalej usuwać "śmieci" ze strony i nie przejmować się.

Liczyć, że google w najbliższym czasie to wynagrodzi ;-)

@Nikodem ma rację. Nie można postrzegać zmian / optymalizacji w obrębie dobowym, bo to bez sensu. Trzeba poczekać, aż przestanie skakać, a nie kwiatka na kwiatek ;) zrobię to... i to... i jeszcze to... a spadek... to to ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl

@Tobi nie jest powiedziane, że w dół ;)

adrianszczepanski.pl

Hmm ale ostatnio co raz szybciej jest to wszystko wyłapywane. Szczególnie widaćw przypadku wordpressów.

adrianszczepanski.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności