Strucel Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Seostation.pl pokazuje frazę na 9 miejscu, a sprawdzając w guglu jest ona na 2 pozycji. Taki stan trwa od 2 tyg. Dodam, że czyściłem dane z przeglądarek i sprawdzałem w róznych loaklizcjach, w narzędziach wyszukiwania gugle. Oczywiście cieszę się, tymbardziej, że jest ruch na stronie, ale nie wiecie co może byc powodem? początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordor Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Sprawdź jeszcze w trybie prywatnym przeglądarki + https://google.pl/ncr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki1004 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 A może Ci sprawdza w google.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strucel Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 to samo... hmm, ktoś ściemnia... początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Geolokalizacja wyników dla ip HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strucel Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 sprawdzę jutro z inne go ip początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Seostation.pl pokazuje frazę na 9 miejscu, a sprawdzając w guglu jest ona na 2 pozycji. Ostatnio miałam telefon w podobnej sprawie. Okazało się, że właściciel strony przeglądał dane spersonalizowane i wyczyścił co prawda pamięć przeglądarki, ale nie usunął historii w Google. Tym samym zawsze u siebie miał wyższą pozycję, skoro często odwiedzał stronę. W trakcie rozmowy zmienił ustawienia i dane były wtedy identyczne. Upewnij się, że usunąłeś całą historię na tej stronie https://history.google.com/history/settings?hl=pl i sprawdź pozycję jeszcze raz. Kolejna sprawa to sprawdzanie pozycji fraz, dla których Google wyświetla lokalne wyniki. Jeśli zajmujesz się stroną skierowaną do użytkowników z Krakowa, to łącząc się z Google z tej miejscowości, stronę możesz znaleźć w top 10 w wynikach lokalnych. Natomiast ja z Olsztyna mogę jej w ogóle nie znaleźć na pierwszej stronie. Jakiego rodzaju frazy sprawdzasz? Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strucel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 wszysko czysciłem (historię, kesz, ustawienia) w firefoxie, chromie i operze - te same rozbierzności hasło lokalne, z koncówką danego miasta... ale usługi skierowane są tylko do klientów spoza tego miasta (przyjeżdzających do niego), w adwordsie również mam wykluczone to konkretne miasto chwileczkę... to po co w narzędziach wyszukiwarki jest możliwość wybrania miasta, z którego wyszukuję, skoro i tak google robi swoje wg. geolokalizacji ip. będąc np. w Poznaniu sprawdzam hasła z włączoną opcją "Warszawa" i oczekuję zobaczyć wyniki takie jak widza Warszawiacy - czyż nie?... albo jetem głupi, albo czegos nie wiem? początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zobacz co masz ustawione w polu lokalizacji miasta w wyszukiwarce na stronie Google HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexy Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jeśli nie możesz podać szczegółów na forum, to napisz proszę na support SeoStation podając adres strony, sprawdzaną frazę i pozycję jaką widzisz Ty, a jaką widzi system. Sprawdź też, czy na SeoStation w zaawansowanych ustawieniach Google masz włączone wymuszanie lokalizacji. Jeśli tak, to wyniki będą takie jak sprawdzasz, kiedy w narzędziach wyszukiwania w Google masz ustawioną tę samą miejscowość, np. Poznań. Jeśli nie, to wyniki w systemie będą sprawdzane globalnie, bez uwzględnienia Twojej lokalizacji. Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego + kurs SEO copywritingu Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 https://www.google.pl/search?q=fraza&pws=0 Nie macie wtedy żadnej historii ani geolokalizacji, wyniki są prawidłowe. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strucel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Mion - ale napisałem właśnie o tym, że korzystam z tego narzedzia. Ale to nic nie zmienia. Wszyskie moje hasła sie zgadzają z ręcznymi wynikami, tylko to jedno ale poczekam jeszcze. Mam równiez strone na włoskim googlu i tam frazy co do pozycji sie zgada z seostacją. Jedna polska fraza tylko nie hula jak w monitorze. Jeszcze poczekam, a jak coś to napiszę do działu pomocy. początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.