Skocz do zawartości

Powielanie linków wewnętrznych

skorpionek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przygotowuję aktualnie stronę i po przeczytaniu kilku tematów mam mętlik w głowie. Do części podstron będą prowadziły z innych podstron po 2 linki (z menu i z sidebaru), a ze strony głównej aż 3 (dodatkowo po 1 z treści) i nie wiem w końcu czy to może w jakiś sposób zaszkodzić? Linki będą miały różne anchory (chociaż 2 z 3 będą bardzo podobne). Wyczytałem już, że rel="nofollow" jest w tym wypadku bez sensu, a taka struktura strony fajnie się prezentuje i dodatkowo ma dużo plusów pod względem usability.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

NIe ma jednoznacznej odpowiedzi - wszystko zależy od konstrukcji samej strony/podstrony/produktu i rozłożenia/ułożenia ich w "dobry sposób".

Linkowanie wewnętrzne z menu i sidebara to często konieczność, linkowanie z treści niestety trzeba przemyśleć.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

No ale właśnie tego się nie da przemyśleć bo jest to konieczność. To będą takie jakby zalążki artykułów (jak na blogu) ale w trochę innej formie prowadzące do obszerniejszego artykułu. Już prędzej chyba mógłbym zrezygnować z sidebara ale to też zmniejszy usability.

Linkowanie wewnętrzne jeśli nie jest w celu manipulacji słowami jest dobre i nie może być tego za wiele o ile dobre dla ludzi

Ale trzeba wziąć pod uwagę, że algorytm google nie myśli i skąd ma wiedzieć, że linki są wstawione dla lepszej nawigacji czy w celu manipulowania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności